גורם שנחקר בפרשת "ביביטורס" טוען: "זו הייתה חקירת כסת"ח מבוימת, בדיחה"
אדם שהיה מעורב בבדיקת פרשת מימון הנסיעות של משפחת נתניהו היה נסער בעקבות ההסבר של היועמ"ש ליחס המועדף שלו זכה נתניהו. "לרגע לא הייתה להם כוונה להגיע לאמת", אמר. "התמקדו באנשים שוליים והתעלמו מנושאים חשובים. זו הייתה בדיחה"
"חקירת 'ביביטורס ' הייתה חקירת כסת"ח מלאכותית ומבוימת. אפילו לרגע לא הייתה בה כוונה להגיע לחקר האמת", כך אמר אתמול בערב (שבת) ל-ynet גורם שנחקר במסגרת בדיקת הפרשה שעסקה במימון נסיעותיו של בנימין נתניהו לחו"ל בתקופת כהונתו כח"כ ושר. אותו גורם הגיב לפרסום ב-ynet, על אודות היחס המועדף שקיבל נתניהו מהיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין במסגרת החקירה. "חקירת ביביטורס התנהלה בקצב של הכתבה", הוסיף. "מסמכים חשובים שהייתה בהם יכולת לשנות את התמונה לא נלקחו. זו הייתה בדיחה. לא רצו להתקדם עם החקירה הזאת".
עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
עיקר טענותיו של אותו גורם מתייחסות לכך שעיקר הבדיקה עסקה במקרה שולי יחסית הקשור במימון נסיעות לכאורה על ידי איש העסקים דדי גראוכר, ואילו נסיעות אחרות - שמומנו לכאורה על ידי אנשי עסקים מחו"ל מדרג גבוה יותר - כלל לא עניינו את החוקרים ולא עלו במסגרת הבדיקה.
שלשום השיבה המדינה לעתירה שהגיש ח"כ מיקי רוזנטל לבג"ץ נגד החלטת היועמ"ש לא לפתוח בחקירה פלילית נגד נתניהו. מהתשובה עלה כי וינשטיין התנהל בחקירה ב"זהירות יתרה" עקב "ההשלכות הציבוריות והמוסדיות הכרוכות בפתיחת חקירה נגד ראש הממשלה". לפיכך, במשך כשלוש שנים נתניהו לא נחקר ולא תושאל. היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין שהיה אחראי לכך הוא גם זה שדחף לדחות את הדיונים בתביעת אב הבית מני נפתלי.
פרשת "ביביטורס", שעסקה בזהות המממנים של טיסות לחו"ל של בני משפחת נתניהו, נחשפה בערוץ 10. על פי התחקיר, בכמה מקרים טס נתניהו לחו"ל במימון כפול משורת ארגונים ותורמים יהודיים שהתעניינו בקרבתו. בפרסום נטען שנתניהו לא קיבל אישור מוועדת האתיקה לכל טיסותיו, ושבשני מקרים ב-2006 מימנו גופים שונים את אותן שתי נסיעות לחו"ל.
עיקר הטענות בעתירה נגד ההחלטה לסגור את התיק, שהוגשה בחודש שעבר על ידי ח"כ רוזנטל באמצעות עורכי הדין יובל יועז ואלעד מן, נשענות על כך שההחלטה התקבלה לאחר הליך "בדיקה מקדימה" שלכאורה מופעל באופן שרירותי ללא קריטריונים ברורים.
"דומה כי מעת שנבחר מסלול זה, יש בו למעשה כדי לסכל ברוב המקרים את האפשרות לקיים חקירה פלילית", נטען בעתירה.
המדינה דחתה את הטענות בתשובה שהגישו לבג"ץ וטענו כי לאור ההחלטה לא לפתוח בחקירה פלילית לא נמצאה עילה לתשאל את נתניהו עצמו. היועץ המשפטי ציין את חוק יסוד הממשלה הקובע שיש לנהוג משנה זהירות לפני זימון ראש הממשלה לחקירה באזהרה. בנוסף הבהיר היועץ כי אין פסול בהליך של בדיקה מקדימה בטענה שהוא מעוגן בפסיקות בית המשפט שהכירו בלגיטימיות של הליך זה.
זו הפעם השנייה בשבועות האחרונים שבה מתעוררת ביקורת על החלטות של היועץ וינשטיין בעניין נתניהו. רק לפני שבועות ספורים הוא פעל גם לדחיית הדיונים בתביעה שהגיש אב הבית מני נפתלי על תנאי העסקתו בבית ראש הממשלה. בית המשפט הסכים, ודחה את הדיונים עד לאחר הבחירות בנימוק שבכך לא תושפע מערכת הבחירות.
במשרד המשפטים ביקשו להבהיר כי בתשובה לבג"ץ הפרקליטות מפנה לפסקי דין של בית המשפט העליון שבהם נקבע שיש לנהוג זהירות יתרה כשעוסקים בעניינו של ראש ממשלה. ואילו מגיש העתירה ח"כ מיקי רוזנטל אמר בתגובה: "כך נראית מריחה של חקירה. היועץ המשפטי החליט להגן על ביבי גם במחיר פגיעה חמורה בשוויון בפני החוק. זה עולה בבירור מתשובת המדינה לעתירה שהגשתי".