שתף קטע נבחר
 

תמריץ גם מאירופה: אג"ח הממשלתית כדאית

שוק האג"ח בבורסה בת"א הושפע גם הוא מהמהלך המרשים של הרחבה כמותית אגרסיבית באירופה, מי שהושפע בעיקר לחיוב הוא האפיק הממשלתי שממשיך להציג ביצועים טובים ולרשום עליות שערים. לעומת זאת גם השבוע האג"ח הקונצרניות ממשיכות להראות סממנים של סיכון וירידות שערים נרשמו ברוב מדדי התל בונד. מה הופך את אג"ח ממשלת ישראל לאטרקטיבית ובאילו אג"ח חברות כדאי להשקיע ומאילו להתרחק?

שוק האג"ח בישראל מגיב להתרחשויות הגלובליות בעולם ונראה כי האפיק הממשלתי ממשיך להציג ביצועים טובים. תוכנית ההרחבה כמותית, שהוכרזה בשבוע שעבר באירופה, תומכת בהמשך השקעה באפיק האג"ח הממשלתי וגם השבוע הוא נסחר בעליות שערים.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

כזכור, ביום חמישי הודיע הבנק המרכזי של אירופה על השקת תוכנית הרחבה כמותית גדולה בגוש האירו. הבנק המרכזי ירכוש במסגרת התוכנית אג"ח ממשלתיות בסכום של 60 מיליארד אירו מדי חודש עד שנת 2016. המטרה היא להוציא את כלכלת גוש האירו מהבוץ הכלכלי, להניע את הכלכלה ע"י הדפסת כסף ולעודד את הצריכה.

 

זריקת עידוד גם מבית

המהלך הדרמטי שהוכרז באירופה גרם לירידות תשואות של האג"ח הממשלתיות ביבשת ובכלל בעולם, מה שהשפיע גם על תשואות האג"ח הממשלתיות בשוק המקומי, שרשמו גם הן רמות שפל. (ככל שהתשואות יורדות מצבן של אגרות החוב טוב יותר). "תנאי הרקע בשוק האג"ח הממשלתי המקומי ימשיכו להיות חיוביים", כך מציין דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון בסקירת האג"ח השבועית.

 

כך הציגו בסיכום שבועי מדדי אגרות החוב הממשלתיות עליות שערים, מדד אג"ח ממשלתיות צמודות למדד עלו ב-0.35% וכן מדד האג"ח הממשלתיות השקליות בריבית קבועה עלה ב-0.40%.

 

התנאים החיוביים שתומכים באפיק הממשלתי בארץ מתקיימים לא רק בהשפעת הביצועים הטובים של האג"ח הממשלתיות מעבר לים, אלא בעיקר לאור האינפלציה והריבית הנמוכה הקיימת בארץ.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

 

"האינפלציה הנמוכה צפויה להישאר כך לאורך כל שנת 2015 ועל רקע המשך ההרחבות המוניטאריות בעולם (תוכניות הרחבה כמותית או הורדת ריבית), ריבית בנק ישראל צפויה לשמור על רמת השפל שלה עוד תקופה ארוכה יחסית", מעריך רזניק.

 

אם אתם מעוניינים בהשקעה באג"ח ממשלת ישראל, במערך הייעוץ של לאומי ממליצים על חשיפה לאגרות החוב ממשלתיות לטווח הזמן הבינוני (5-6 שנים) ומציינים כי השקעה באג"ח ממשלתיות לטווח הקצר אינן כדאיות.

 

מאיזה אג"ח כדאי להיזהר?

הכיוון החיובי של האפיק הממשלתי לא מאפיין גם את האפיק השני של שוק האג"ח – האג"ח הקונצרניות (אגרות החוב של החברות). עליית מרווחים (סימפטום של אג"ח בעלת סיכון) המשיכה גם השבוע בעיקר באגרות החוב בעלות דירוג נמוך, לעומת זאת אג"ח בעלות דירוג גבוה דווקא נהנו מירידת מרווחים.

 

כאשר קיים פער (מרווח) גדול בין ביצועי האג"ח ממשלתיות לבין אג"ח קונצרניות באותו טווח זמן, יש בכך אינדיקציה לסיכון שטמון באג"ח החברות. "שוק האג"ח הקונצרני ממשיך להפגין ביצועי חסר ביחס לאפיק הממשלתי", מציין רזניק.

 

ובכל זאת, באילו אג"ח חברות עדיף להשקיע? בלאומי ממשיכים להמליץ על אגרות חוב קונצרניות בדירוג גבוה, כאשר המגזרים המומלצים הם: בנקים, חברות ליסינג וחברות נדל"ן למגורים. יחד עם זאת מעריכים כי יש להוריד חשיפה לאג"ח של חברות המייצאות למדינות גוש האירו.

תוכנית ההרחבה כמותית שהוכרזה ביבשת החלישה ועוד צפויה להחליש עוד יותר את האירו, לכן הערכה היא שחברות המייצאות לגוש האירו ייאלצו לספוג ירידה בהכנסות בעקבות הנפילה של המטבע האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים