שתף קטע נבחר

 

ביטלתם ביטוח הדירה? קבלו החזר מלא

על פי תקנות חדשות שיכנסו לתוקפן בעוד חצי שנה, יחולו שיפורים בפוליסת ביטוח דירה, לטובת המבוטחים. בין היתר, לקוח שיבטל פוליסת ביטוח דירה יקבל את מלוא כספו חזרה עבור התקופה שנותרה, בניגוד לקיים היום. למרות הבשורה, קיים חשש כי בעקבות השינויים חברות הביטוח ייקרו את הפוליסות

שנתיים אחרי שפרסם טיוטה בנושא, אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר פרסם היום (ד') תקנות המעדכנות את הפוליסה לביטוח דירה ותכולתה ומשפרות את תנאי הפוליסה לטובת ציבור המבוטחים.

 

 

בין היתר, קובעות התקנות, שנחתמו על ידי ראש הממשלה וממלא מקום שר האוצר, בנימין נתניהו, מנגנון אשר מוודא כי מבוטח יקבל את מלוא כספו על התקופה שנותרה במקרה של ביטול פוליסה, ללא קנסות. כך לדוגמה, מבוטח שרכש פולסה בסכום של 2,000 שקל וביקש לבטלה לאחר חצי שנה יקבל 1,000 שקל חזרה לעומת החזר של 600 שקל בלבד, על פי הנוהל הקיים כיום.

 

עוד קובעות התקנות צמצום השימוש במנגנון "ביטוח חסר", כך שחברת ביטוח לא תוכל להפחית את תגמולי הביטוח במקרה של נזק חלקי למבנה הדירה.

 

כמו כן יקבעו תנאים אחידים להרחבת הביטוח בבית משותף במקרה של רעידת אדמה. יש לציין כי עד לפני מספר שנים היה מקובל לבטח את מבנה הדירה בעלות הבנייה בלבד, כלומר עלות המבנה ללא ערך הקרקע. אולם בשנים האחרונות, בעקבות החשש מרעידות אדמה, מתחדדת הבעיה - מה יקרה בבית משותף, כאשר לא כל דיירי הבניין מבוטחים? במקרים כאלו הדיירים שכן מסוגלים לשאת בנטל הכלכלי נאלצים להמתין לשאר דיירי הבניין, אלא אם כן רכשו כיסוי לערך הקרקע שמאפשר להם פיצוי כספי בו יוכלו לרכוש נכס חלופי במקום אחר מכספי הביטוח שיקבלו.

 

על פי התקנות, מבוטח שרכש את ההרחבה, יוכל לקבל סכום נוסף, עד גובה ביטוח המבנה, במקרה בו יגרם נזק משמעותי לדירתו כתוצאה מרעידת אדמה. בשונה מהביטוח הקיים, הזכויות בקרקע יישארו בידי המבוטח ולא יועברו לחברת הביטוח.

 

פיצוי על גניבת תכשיטים? בלי שובר

סעיף נוסף נוגע להארכת תקופת הזכאות לתשלום שכר דירה - כאשר נגרם נזק משמעותי לרכוש המבוטח, יקבל המבוטח שנאלץ לגור בשכירות תשלום בעד שכר דירה חלופית במשך שנה, במקום חצי שנה כפי שקבוע כיום.

 

כמו כן נקבע כי תגמולי הביטוח יוצמדו למדד תשומות הבניה למגורים. מדד זה משקף בצורה טובה יותר את השינויים בעלות הבניה.

 

עוד נקבע בתקנות כי הרחבת סיכוני מים תכלול לראשונה גם נזקים שמקורם בצד שלישי. הרחבה זו תאפשר למבוטח לדרוש תשלום מחברת הביטוח שלו במקרים בהם לצד השלישי אין ביטוח או שהוא מסרב להכיר בחבות.

 

התקנות קובעות גם כי חברת ביטוח לא תוכל לחייב מבוטח (שרכושו נגנב) לקבל תכשיט באמצעות שובר במקום פיצוי במזומן, אלא רק בהסכמת המבוטח.

 

השינויים בפוליסה ייכנסו לתוקף חצי שנה ממועד פרסום התקנות ברשומות, כאשר השינויים יחולו על פוליסות חדשות, ופוליסות שבהן מועד תחילת הביטוח החל לפני הפרסום וחידושן יהיה לאחר הפרסום ברשומות.

 

יש לציין כי לא מן הנמנע שחברות הביטוח ייקרו את הפוליסות בעקבות ההרחבות. באגף שוק ההון ביטוח וחיסכון כבר הצהירו בעבר כי אין בכוונתם להתערב וכי "שוק הביטוח הוא תחרותי ואנו מאמינים שהתחרות הזו תעשה את שלה ותמנע עליית מחירים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים