שתף קטע נבחר
 

ראיון עבודה? מעכשיו מגיעה לכם תשובה

עברתם ראיון עבודה למשרה נחשקת אך המראיין נעלם בלי להחזיר לכם תשובה? מעכשיו זה לא חוקי: תיקון חדש לחוק מחייב מעסיקים לעדכן את המועמדים לגבי החלטתם - בין אם היא שלילית או חיובית. ומה לגבי הנימוק? מדריך

כמעט כל אחד ואחת מכירים את ההמתנה המורטת עצבים לתשובה האם עברנו בהצלחה ראיון עבודה, אבל במקרים רבים ההמתנה הינה לשווא.  תיקון חדש לחוק, שנכנס כעת לתוקף, נועד לשנות את המצב הזה ולחייב את המעסיקים לספק תשובה למועמדים לעבודה - גם אם מדובר בסירוב מנומס.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

מדובר בתיקון לחוק הודעה לעובד, שקובע לראשונה חובת מסירת הודעה בכתב למועמדים לעבודה על התקדמות הליכי המיון בעניינם וכן אם לא התקבלו לעבודה. עו"ד רועי גוטמן, שותף ומנהל מחלקת דיני עבודה במשרד איתן, מהולל&שדות, מסביר כי התיקון, שנכנס לתוקף בסוף חודש ינואר 2014, נועד לאפשר למועמדים לעבודה לשקול את צעדיהם ולהפחית את אי- הוודאות הכרוכה בהליכי המיון והקבלה לעבודה.

 

גוטמן מפרט כי התיקון מטיל על המעסיקים חובה למסור הודעה בכתב למועמדים לעבודה בשני נושאים:

 

הודעה על התקדמות בהליכי המיון - תימסר למועמד אחת לחודשיים לפחות מיום תחילת השתתפות המועמד בהליכי המיון - כלומר, מהיום בו התראיין לראשונה או עבר הליך בחינה אצל המעסיק או אצל מכון מטעמו עבור המשרה.

 

הודעה על אי קבלתו של המועמד לעבודה -תיימסר למועמד לא יאוחר מ-14 ימים מהיום שבו מועמד אחר התקבל למשרה, שלגביה נערכו הליכי המיון

 

 

 (צילם: shutterstock) (צילם: shutterstock)
(צילם: shutterstock)

 

הוא מוסיף כי על ההודעה לכלול את שם המעסיק, שם המועמד לעבודה, מועד תחילת הליכי המיון לעבודה וזהות הגורם שערך את הליכי המיון - אם אינו המעסיק. בנוסף יצוינו התפקיד או המשרה שלגביהם נערכים הליכי המיון ושמו של שולח ההודעה מטעם המעסיק ותפקידו.

 

ההודעה יכולה להימסר לכתובת שמסר העובד, או באמצעי אלקטרוני או טכנולוגי אחר - למשל באמצעות דוא"ל.  

 

חובה להודיע - אבל לא להסביר

גוטמן מציין כי התיקון קובע כי חובת מסירת ההודעה תחול בתוך חודשיים מיום כניסתו לתוקף -כלומר הוא לא תקף למועמדים שהשתתפו בהליכי מיון שהחלו לפני סוף חודש ינואר. בנוסף, הוא אינו חל על מקרים בהם תקופת העבודה אינה עולה על 30 ימים, עבודה בענף ההסעדה או עבודה אצל מעסיק המעסיק לא יותר מ-25 עובדים.

 

האם מעסיק המודיע למועמד על אי קבלתו לעבודה נדרש גם לנמק את הודעתו, או שמספיק להודיע שמועמד אחר התקבל לתפקיד? 

 

"מנוסח החוק, לא קיימת לכאורה חובת הנמקה כזו", משיב גוטמן. "יחד עם זאת, ייתכן ובתי הדין לעבודה בפסיקותיהם ירחיבו את החובה ויורו למעסיק גם ליתן הנמקה במקרה של דחיית מועמדות. בשלב זה, כל עוד אין פסיקה בעניין, אין חובת הנמקה".

 

"החוק גם לא התייחס למצב בו המעסיק החליט משיקוליו לבטל את המשרה והאם בנסיבות אלה עליו לשלוח הודעה מתאימה למועמדים", הוא מוסיף. "לנוכח הרציונאל העומד בבסיס החוק, הרצון לתת למועמדים אפשרות לשקול את צעדיהם ולהפחית את אי הוודאות הכרוכה בהליכי המיון- אני סבור כי כי יש למסור הודעה גם בנסיבות אלה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילם: shutterstock
צילם: shutterstock
צילום: עידן מלכה
עו"ד רועי גוטמן
צילום: עידן מלכה
מומלצים