הרוויח: נהג הסעות גזען חמק מאישום פלילי
נהג אוטובוס נהג להתעמר בילדים ממוצא אתיופי שהסיע. בשל חוסר תיאום הוגשו נגדו שני כתבי אישום על אותן עבירות, ודווקא החמור מביניהם בוטל
טעות בירוקרטית של המדינה פעלה לזכותו של נהג אוטובוס שהתנהג באופן מעורר סלידה כלפי ילדים ממוצא אתיופי שאותם הסיע: במקרים שונים השתמש הנהג, אייל בכר, בביטויים גזעניים כלפי הנוסעים. אוללם בשל חוסר תיאום הוגשו נגדו שני כתבי אישום: האחד פלילי לבית משפט השלום בירושלים, ואילו השני הוגש לבית המשפט לתעבורה. חרף הודאתו במעשים, בשל הכפילות בוטל האישום
שהוגש נגדו בבית משפט השלום, שרשאי היה להטיל עליו קשה הרבה יותר.
בשל כך הוגש נגדו כתב האישום הפלילי שייחס לו עבירות של התנהגות פסולה במקום ציבורי מתוך מניע גזעני והתנהגות שאינה הולמת נהג ברכב ציבורי. אלא שכאמור, במקביל הוגש כתב אישום נגד הנהג והחברה שהעסיקה אותו בבית הדין לתעבורה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- נכוותה ממכונת עשן במועדון. פיצוי: 30 אלף ש'
- סירב להתגרש כי "כך הורה לו הרבי מילובביץ'"
- הותקף כי ביקש ידה של צעירה. מה הפיצוי?
- תינוקת דקרה עצמה - אביה תבע 700 אלף ש'
על פי כתב האישום, הנהג הסיע ילדים בני העדה האתיופית ממבשרת ציון, ובין השאר אמר להם: "אתם יוצא לכם ריח מסריח, זה מגעיל. כל הסעה של ילדים יש ריח טוב, רק אתכם ריח מסריח. באתיופיה תהיה אתיופי".
תביעה
קצינה כינתה שוטר אתיופי 'שחור'. מה הפיצוי?
עו"ד אורלי קעטבי עמיר
שוטר שהוצב בתחנת מרחב נגב התקבל בקריאה "מי זה השחור הזה". לאחר שנדחתה דרישתו לפטר את הקצינה הוא החליט לתבוע את המשטרה
הדיון בבית הדין לתעבורה נפתח ראשון, וכשניסה משרד התחבורה לחזור בו, כבר היה מאוחר מדי. בכר הודה, הורשע והדיון בעונש נקבע למרס הקרוב.
כעת, משהוחלט שהפרשה תעלה לדיון בערכאה שרשאית להטיל עליו עונש קל יחסית, פנה לבית משפט השלום ודרש לבטל את האישום הפלילי.
הוא טען שהותרת כתב האישום על כנו אחרי שכבר הורשע בבית המשפט לתעבורה, עומדת בסתירה לעקרונות הצדק והחוק. לשיטתו, לא ניתן להעמידו לדין ולסכנו בהרשעה כפולה בגין אותו מעשה.
המדינה דרשה למנוע את כפל האישומים על ידי מחיקה של כתב האישום בבית המשפט לתעבורה.
השופט שמואל הרבסט מבית משפט השלום הביע סלידה ממעשיו של בכר, אך הדגיש שאין ברירה אלא להיצמד לחוק. בהחלטה הוא כתב: "מצאתי לנכון להעיר כי מעשיו של הנאשם, בכפוף להודאתו, מכוערים מאין כמותם ומהווים שפל התנהגותי מיותר ומזיק, אולם אין כהוא זה בין תחושה קשה זו לשמירה קפדנית על זכויות הנאשם".
השופט ציין שזכויות יש לשמור ולבצר, ואם אלו נפגעו בשל רשלנותה של המדינה או בשל טעותה או מחדליה, הרי שיש לבטל את מקור הפגיעה. משכך ביטל השופט את כתב האישום הפלילי נגד הנאשם.
- לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד דוד אור-חן עוסק בדיני תעבורה
- הכותב לא ייצג בתיק
- שמות באי הכוח המייצגים לא צוינו בפסק הדין
מומלצים