סבתא וסבא תבעו: תני לנו להיפגש עם הנכד
הוריו של גבר שנהרג בתאונה ניהלו מאבק משפטי עם גרושתו שלא אפשרה את הקשר ביניהם. בבית המשפט התברר שהמציאות המשפחתית מורכבת
בני זוג שבנם נהרג בתאונת דרכים לא ראו את הנכד שלהם במשך כמה שנים מפני שגרושתו לא אפשרה זאת בטענה שהם עוינים כלפיה. הסבתא והסבא החליטו לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בטבריה, שלאחר התלבטויות קשות, ולמרות ביקורת על התנהלות הסבתא והסבא, קיבל את תביעתם
וקבע שהקשר עם הנכד יחודש.
בתביעה שהגישו בדרישה לכפות על האישה הסדרי ראייה בינם לבין נכדם הם טענו שהיא שוללת מהם כל אפשרות של מפגש עם הזכר היחיד מבנם המנוח. הם הצהירו כי הם מוכנים להתפייס עם האישה בתקווה שזה יוביל לחידוש הקשר עם נכדם.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הפסידה טיסה באשמתה. למה שאל על תשלם?
- אובדן וטראומה: איך נקבע הפיצוי על מות עובר
- שופטת: "אב עבריין מין לא יוכרז פושט רגל"
- אנס פרוצה וטען: "הואשמתי רק כי לא שילמתי"
בתאונת דרכים ב-2010 נהרג גבר בן 34, גרוש עם ילד שהיה אז כבן שנתיים. הוריו של ההרוג וגרושתו היו מסוכסכים עוד לפני מותו, אך לאחר התאונה הסכסוך החריף, ובמשך שנים ארוכות שרר ביניהם נתק עמוק.
מקורי
במקום אבא: הסבתא תשלם מזונות לנכדתה
עו"ד איל בר לב
הסכם בין זוג לא נשוי קבע התנהלות כספית ייחודית: האב ישלם רק 900 שקל בחודש. אמה של האישה ערבה להסכם וחויבה לשלם את ההפרש
האישה התנגדה בכל תוקף וטענה שהיענות לתביעה תפגע קשות בנפשו של בנה. לדבריה, הסבים הזניחו את הנכד במשך שנים, עוד בטרם נהרג בנם, וכיום הוא לא מכיר אותם. לטענתה גם בעלה המנוח סירב שהם יהיו בקשר עם הנכד מאחר שהם אנשי מדון וחמי מזג.
לדבריה, אחרי מותו הם ניסו לנשל אותה מנכסיה, ואף התנכלו לה ואיימו עליה. היא העלתה טענה נוספת שלפיה חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות מעניק לה את הזכות להחליט מה טוב לבן שלה.
לטובת הקטין
פסיכולוג מומחה שמונה על ידי בית המשפט קבע כי בשלב זה אין לאפשר כל קשר בין הנכד לבין הסבים, בעיקר בשל היחס העוין שלהם כלפי אמו. אלא שהשופט מחמוד שדאפנה פסק בניגוד לדעת המומחה שכן לטעמו מדובר במקרה יוצא דופן.
לדבריו, אחד השיקולים שיש לבחון כאשר מתחקים אחר טובת קטין הוא הקשר עם המשפחה המורחבת ולא רק עם הוריו. הזכות לקשר כזה אינה נחלת הסבים בלבד, אלא היא הזכות הבסיסית של הקטין, קל וחומר כשמדובר בילד ששכל את אביו בנסיבות טרגיות.
"איזו תשובה תינתן לקטין כשיבוא היום וישאל על אביו ושורשיו?", שאל השופט, שסבר כי הנזק שיכול להיגרם לקטין מהיעדר קשר עם הסבים חמור יותר מהנזק שיכול להיגרם לו מחידושו.
לבסוף, נקבע כי הקשר בין הסבים לנכד יחודש רק לאחר שיעבור טיפול ובהתאם להמלצת הפסיכולוג המטפל, ובנוכחותו. בניגוד למקובל, השופט חתם בנימה אישית, והפציר בצדדים למצוא בתוכם את גדלות הנפש ולגייס את הכוחות לקידום המתווה שהוצע בפסק הדין.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד אביטל רבינוביץ עוסקת בדיני משפחה, דיני חוזים ודיני מקרקעין
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים