שתף קטע נבחר

 

שירות המדינה: אסרנו בעבר על סיידוף לעסוק בכספים

1980: עזרא סיידוף מורשע בקבלת שוחד, ונגזרים עליו כמה חודשי מאסר. 1983: סיידוף מתקבל כנהג במשרד רה"מ, ונאסר עליו לטפל בנושאים כספיים. 2010: נתניהו הופך את סיידוף לסמנכ"ל בכיר, עם הרשאה לחתום על התקשרויות של כחצי מיליון שקל. נציבות שירות המדינה: "לא אישרנו, נפנה לפרקליטות". סיידוף: "פעלתי בהתאם לנהלים"

עזרא סיידוף, סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה, שמככב בדו"ח מבקר המדינה כמי שאישר את ההוצאות החריגות במעונות בירושלים ובקיסריה, פעל בניגוד להנחיה מפורשת של נציבות שירות המדינה שאסרה עליו לעסוק בענייני כספים. כך פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות".

 

עדכונים שוטפים גם בטוויטר של ynet

 

ב-1980, כאשר עבד במשרד הדתות, נעצר סיידוף והורשע בקבלת שוחד מקבלן חשמל, והשופט הטיל עליו כמה חודשי מאסר שככל הנראה הומרו לאחר מכן לעונש אחר. למרות העבירה שבה הורשע, התקבל סיידוף לעבודה כחשמלאי במשרד ראש הממשלה ולאחר תקופה קצרה נבחר במכרז לשמש ראש אגף המשק והבינוי. מחשש שישוב וימעד בענייני כספים, לאחר שהורשע בקבלת שוחד, הוחלט בנציבות שירות המדינה לאסור עליו לטפל בנושאים כספיים אלא אם יבקש אישור מיוחד לשינוי ההחלטה המקורית.

עזרא סיידוף, אמש. נאסר עליו לעסוק בכספים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
עזרא סיידוף, אמש. נאסר עליו לעסוק בכספים(צילום: גיל יוחנן)

מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים (צילום: גיא אסיאג "ידיעות אחרונות") (צילום: גיא אסיאג
מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים(צילום: גיא אסיאג "ידיעות אחרונות")

ב-2010 קידם נתניהו את סיידוף לתפקיד סמנכ"ל בכיר לנכסים ולמבצעים, ובניגוד להנחיית נציבות שירות המדינה יש לו כיום הרשאה לחתום על התקשרויות כספיות עד סכום של חצי מיליון שקל. עם זאת, בקשה שלו לנציבות לשינוי ההחלטה לא נשלחה עד היום.

 

לפי הממצאים הכלולים בדו"ח מבקר המדינה, ולפי העדויות שמסרו מני נפתלי, גיא אליהו ועמנואל סרי שעבדו במעון ראש הממשלה - סיידוף היה האיש שאישר את כל ההוצאות החריגות במעונות בקיסריה ובירושלים.

 

על פי העדויות הוא היה זה שיזם את ההתקשרות עם החשמלאי אבי פחימה בבית בקיסריה בניגוד להנחיה מפורשת של ועדת השלושה, והוא שאישר את הזמנת האוכל ממסעדות היוקרה בירושלים אף שעבדה מבשלת בבית ראש הממשלה. כמו כן, אליו פנו העובדים שביקשו לקבל החזרים כספיים לאחר שקנו מכיסם כדורים נגד צינון וארוחות לנתניהו ולרעייתו, אך כשאלה הגישו לו את הקבלות הם נדחו ונאלצו לספוג את ההוצאה מכיסם הפרטי.

 

נפתלי העיד גם שסיידוף הודה לו לרשום באופן פיקטיבי את מספר המשתתפים בארוחות במעון ראש הממשלה כדי להגדיל את ההקצבה הכספית לכל ארוחה ולאפשר הבאת שף למעון ראש הממשלה ולעתים גם מלצרים. כך למשל, ארוחות שבהן סעדו בפועל חמישה בני אדם - נרשם כאילו השתתפו בהן עשרה סועדים. סיידוף הכחיש את כל הטענות נגדו ואמר כי "כל פעולה שבוצעה על ידי נעשתה בהתאם לנהלים". לטענות החדשות על האיסור מנציבות המדינה הוא לא הגיב, ורק הבהיר כי לא ישב בכלא מעולם.

 

דובר נציבות שירות המדינה, אריה גרינבלט, מסר בתגובה בעקבות פניית "ידיעות אחרונות": "בשנות ה-80 אכן החליט מנכ"ל משרד ראש הממשלה לגבי סיידוף, בין היתר - 'העסקתו בתקופה הראשונה לאחר ההחלטה תחייב ניתוק כל קשר מעניינים כספיים, וכל העסקה שיש עמה מגע לכספים בעתיד הרחוק יותר לא תיעשה ללא אישור הנציבות'. מבדיקה שנעשתה כעת לא נמצא כי נעשתה פנייה כזו לנציבות, ואישור כאמור לא ניתן. כעת אגף המשמעת בוחן את הנושא מול פרקליטות המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
עזרא סיידוף
צילום: גיל יוחנן
מומלצים