שתף קטע נבחר

מהשנה הבאה: חיסון לסרטן צוואר הרחם - גם לבנים

עכשיו גם לבנים: עד כה, תלמידות כיתה ח' קיבלו 3 מנות חיסון כנגד וירוס הפפילומה. החל מהשנה הבאה, יקבלו הבנות 2 מנות, וגם הבנים יתחילו לקבל 2 מנות מהחיסון

החל משנת הלימודים הבאה, בנים בכיתה ח' יקבלו את החיסון נגד נגיף הפפילומה. עד כה החיסון ניתן לבנות בכיתה ח' במסגרת בית הספר. החיסון hpv נועד למנוע סרטן צוואר הרחם בקרב בנות, אולם משרד הבריאות מבהיר שהווירוס עלול לגרום לסוגי סרטן שונים גם בקרב בנים.

 

קראו עוד:

לאור הקריאה לביטולו: "למה חיסון הפפילומה בטוח"

המלצה: לחסן גם בנים בגיל 11 נגד נגיף הפפילומה

חיסון לסרטן צוואר הרחם: בטוח שזה בטוח?

 

"מדובר בכ-200 מקרים של סרטן הלוע, סרטן בפי הטבעת, סרטן באיבר המין ועוד. הווירוס גם גורם ליבלות בשיעור של אחוז אחד", מסביר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות.

 

בנוסף, חיסון הבנים מסייע למניעת הפצת הווירוס גם בקרב בנות. בשנים האחרונות קיימת התנגדות לחיסון בטענה שמדובר בגיל צעיר מדי. החיסון ניתן בשלב כל כך מוקדם במטרה לחסן את הילדים לפני תחילת הפעילות המינית. פרופ' גרוטו אומר שהכנסת החיסון למערך השגרה עשויה להראות שלא מדובר בעניין מגדרי.

 

עד כה הבנות קיבלו שלוש מנות חיסון, והחל מהשנה הבאה הן תקבלנה שתיים. "בעולם כבר התחילו מדינות כמו שוויץ וארה"ב לעבור לשתי מנות", אומר פרופ' גרוטו. הכסף שייחסך מהורדת המנה האחת לבנות יעבור לבנים, ומשרד הבריאות הצליח לקבל מנה נוספת ללא תוספת עלות.

 

במשרד הבריאות אומרים כי המהלך "מהווה נדבך נוסף בהתמודדות עם הנגיף ויעזור לצמצם את התחלואה גם בקרב הבנים וגם בקרב הבנות. בכך מצטרפת מדינת ישראל לשורה הראשונה של המדינות המערביות המעניקות הגנה מרבית נגד הנגיף והמחלות הנגרמות כתוצאה ממנו".

 

פפילומה: 150 תתי זנים

קיימים כ-150 תתי זנים שונים של נגיף הפפילומה האנושי (HPV), כ-40 מהם גורמים למחלות מין. חלק מהזנים גורמים ליבלות באיברי המין, בעוד אחרים עלולים לגרום לסרטן פי הטבעת, סרטן צוואר הרחם והנרתיק וסרטן הפין. מחלת מין הנגרמת על ידי HPV לרוב אינה גורמת לתסמינים כלשהם, אולם מקרים שאינם מטופלים עלולים להידרדר לכדי סרטן.

 

בישראל מאושרים שני חיסונים נגד הנגיף. החיסון גרדסיל מגן מפני ארבעה זנים: 6, 11, 16 ו-18. הזנים 6 ו-11 גורמים ליבלות באיברי המין והחיסון נותן הגנה של כ-90% מפניהן, והגנה של 70% מפני שני הזנים האחרים.

 

החיסון השני הוא סרווריקס, המגן מפני זנים 16 ו-18, האחראים ל-70% מהנגעים הטרום ממאירים שעלולים לגרום לסרטן, אולם הוא אינו מגן בפני היווצרות יבלות באיברי המין או בפי הטבעת. שני החיסונים מומלצים לנערות עוד לפני תחילת קיום יחסי מין.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חיסון כנגד נגיף הפפילומה. עכשיו גם לבנים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים