מי שבע: סחבת משפטית סביב מינוי המנכ"ל
אחרי 2 פסילות בתאגיד המים של באר שבע מנסים להכניס את המנכל המיועד דרך עתירה לבג"ץ. מריו לובטקין, מנכ"ל תאגיד מי לוד לשעבר, התמודד לתפקיד, אך המועמדות שלו לא אושרה מחשש לניגוד עניינים. הוא לא ויתר, והגיש עתירה
הוועדה לבדיקת מינויים פסלה פעמיים את המכרז לתפקיד מנכ"ל תאגיד המים של באר שבע, מי שבע - והמנכ"ל המיועד והתאגיד החליטו להילחם נגד החלטות הוועדה ועתרו לבג"ץ.
לכתבות נוספות על תאגידי המים
- "תאגידי המים מעמיסים עלויות על הצרכנים"
- מי אביבים: קלות בלתי נסבלת של עיקול חשבון
- תאגידי המים לא יוכלו לנתק חייבים ללא אישור
- תאגידי המים בדרך לביטול, הוזלה נוספת של 9%
תחילת הסיפור עם פרסום מכרז לתפקיד מנכ"ל התאגיד, תפקיד שנותר מיותם לאחר עזיבתו של המנכ"ל הקודם, ארז בדש. מריו לובטקין, מנכ"ל תאגיד מי לוד לשעבר, התמודד לתפקיד וזכה. אלא שהוועדה לבדיקת מינויים שבמשרד האוצר פסלה את המרכז עקב ליקויים ופגמים. עוד טרם פסילת המכרז נערכה חפיפה בין המנכ"ל היוצא בדש לבין לובטקין, למרות שלא קיבל את חותמת הוועדה.
בעקבות פסילת המכרז, יצא התאגיד בשנית למכרז פומבי לתפקיד המנכ"ל. בינתיים, שכרו בתאגיד המים את שירותי חברת "גבריאל טרכטנברג מהנדסים בע"מ", על מנת שייתנו להם שירותי ייעוץ באמצעות לובטקין, שכבר התפטר מתפקידו הקודם כמנכ"ל מי לוד. בפועל, לובטקין נתן לתאגיד שירותי ייעוץ ואף עבר חפיפה לתפקיד המנכ"ל למרות שהמכרז לקבלתו לתפקיד נפסל. (בעתירה של לובטקין לבג"ץ נטען "טרם ההתקשרות בין חברת טרכטנברג לבין מי שבע, הובהר כי בכוונת העותר להתמודד גם במכרז השני", וכי היועצים המשפטיים של התאגיד אישרו את המהלך).
במכרז השני התמודדו 21 מועמדים, ובהמשך אף נבחנה מועמדות 4 מועמדים נוספים ונתקיימו ראיונות ל-8. חמשת המועמדים שצלחו שלבים אלה נשלחו למבחני איתור. ועדת האיתור המליצה על לובטקין, ולפי העתירה, הוא דורג ראשון בכל הקריטריונים שקבעה הוועדה מראש.
אלא שכאמור, הוועדה לבדיקת מינויים פסלה את מועמדותו, שכן עיסוקיו הנרחבים כיועץ בחודשים האחרונים עלולים ליצור מצב של ניגוד עניינים. כמו כן צויין בוועדה כי "התעוררה בוועדה שאלה בדבר תקינות הליך האיתור השני", שכן העסקתו כיועץ העניקה לו לכאורה יתרון על פני מועמדים אחרים.
בתאגיד מי שבע לא אהבו את החלטות הוועדה והחליטו להיאבק בה. לאחרונה הגישו עתירה לבג"ץ ובה טענו כי העובדה שהוועדה לא אישרו את מינויו של לובטקין היא "בלתי סבירה".
עורכי דינו של לובטקין, עו"ד רועי פוליאק ואיל בריק, מסרו בתגובה:
בעתירתו לבג"ץ טוען מר לובטקין בין היתר כי אין כל בסיס להחלטת הוועדה. למר לובטקין לא ניתנה כל זכות טיעון בפני הוועדה, והוא לא יכול היה להביא את טיעוניו בפניה. אם לא תשתנה עמדת הוועדה ימצא עצמו מר לובטקין בפני שוקת שבורה, באשר עזב את תפקידו במי לוד (אליו מונה בזמנו באישור הוועדה), ולא יוכל לכהן בתפקיד אליו התמודד ובו זכה.
"יצויין בעניין זה כי לאחר שהסתיימה ההתקשרות בעניין הייעוץ, מר לובטקין אינו משמש כיום בכל תפקיד במי שבע. בנסיבות אלה, לא נותרה למר לובטקין כל ברירה, אלא לעתור לקבלת סעד מבית המשפט העליון".
יו"ר דירקטוריון מי שבע מוטי בן יהודה אמר כי נתקבל אישור מהממונה על תאגידי המים על העסקתו של לובטקין כיועץ, וכי ללובטקין לא נערך כל שימוע ולא ניתנה לו האפשרות להשמיע את טענותיו. "הוועדה סירבה לתת לנו את הפרוטוקולים של דיוניה. אנו כבר כחצי שנה ללא מנכ"ל, פרק זמן בלתי סביר. אנו רוצים את טובת התאגיד והאזרחים".