שתף קטע נבחר

 

המנדט הבריטי: הפרלמנט פוזר, הקמפיין החל

ראש הממשלה קמרון ערך ביקור נימוסין אצל המלכה ואז פתח את מערכת הבחירות בהתקפה על יריבו מהלייבור, אד מיליבנד: "יביא לכאוס כלכלי. זה או אני או הוא". הבחירות ב-7 במאי צפויות להיות הצמודות ביותר זה עשורים והמפלגות הקטנות, בהן האירו-סקפטים מהימין הקיצוני, מקוות להתחזק

יוצאים לדרך: ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון ערך היום (יום ב') ביקור נימוסין אצל המלכה אליזבת השנייה ואז שיגר מתקפה לא מנומסת בכלל לעבר יריבו הפוליטי הגדול. בכך ניתן למעשה האות לפתיחת מערכת הבחירות הכי צמודה בממלכה זה כמה עשורים.

 

עוד חדשות בעולם :

אוזבקיסטן: רק 10% לא הצביעו לרודן המכהן

"הטייס שריסק המטוס סבל מנטיות אובדניות"

רגע האמת: "איראן צריכה להגיד - כן או לא"

תוכנה חישבה: אלו הפרצופים היפים בעולם

 

ביקורו של קמרון בארמון בלונדון נערך על רקע פיזור הפרלמנט הבריטי באופן רשמי לקראת הבחירות הכלליות ב-7 במאי.

 

כבר לא צריך לבקש מהמלכה אישור לפזר את הפרלמנט. קמרון ואליזבת ה-2 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
כבר לא צריך לבקש מהמלכה אישור לפזר את הפרלמנט. קמרון ואליזבת ה-2(צילום: MCT)
סקרי דעת קהל, סוכנויות הימורים ופרשנים פוליטיים אומרים שהבחירות הקרובות יהיו צמודות מאוד ושקשה מאוד לחזות מי ינצח בהן, ושאף מפלגה לא צפויה לזכות ברוב המושבים בבית הנבחרים בלונדון.

 

במוקד הבחירות: האיחוד, ההגירה והכלכלה

על פי ההערכות בבריטניה, ממשלה קואליציונית היא אפשרות סבירה ביותר ומפלגות קטנות - כמו המפלגה הלאומית הסקוטית והמפלגה הלאומנית הוולשית, הירוקים והאירו-סקפטים - עשויים להוות לשון המאזניים לאחר הבחירות.

 

סוגיות כמו החברות באיחוד האירופי והגירה ימלאו תפקיד מרכזי בקמפיין הבחירות בבריטניה, אולם גם המפלגה השמרנית של קמרון וגם היריבה הגדולה מהאופוזיציה, הלייבור בראשות אד מיליבנד, יתמקדו בכלכלת הממלכה.

 

השיק את קמפיין הבחירות שלו בנאום מחוץ למעונו בדאונינג 10 בלונדון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השיק את קמפיין הבחירות שלו בנאום מחוץ למעונו בדאונינג 10 בלונדון(צילום: EPA)
קמרון אמר שניצחון של הלייבור יביא "כאוס כלכלי" ויאיים על ההתאוששות של בריטניה מהמיתון הגדול. "החוב הלאומי יגדל ומקומות עבודה ייעלמו כתוצאה מכך", אמר ראש הממשלה הבריטי. קמרון נשא דברים מחוץ למעונו ברחוב דאונינג 10 בלונדון לאחר שנפגש עם המלכה בארמון בקינגהאם, ואמר שכאשר הוא עלה לשלטון ב-2010 "בריטניה הייתה על סף משבר". כיום, הוא אמר, "בריטניה שבה לעמוד על רגליה וצומחת במהירות גבוהה יותר מיתר המדינות ב-G7, שבע המדינות המתועשות.

 

בלייבור מנסים להרגיע את המגזר העסקי

מנגד, מיליבנד טען כי "עבור בוחרים רבים מרגישים שההתאוששות הכלכלית קרתה למישהו אחר, במקום אחר". את קמפיין הבחירות הרשמי של הלייבור פתח מיליבנד בנאום שנועד להרגיע את המגזר העסקי מהחשש שמפלגתו תעלה מסים ותגביר את הרגולציה בכלכלה. מיליבנד אמר שהבטחת השמרנים לערוך משאל עם בשאלה אם בריטניה תישאר באיחוד האירופי או תעזוב אותו היא "סכנה ברורה ומיידית" לעסקים הבריטיים.

 

על פי שיטת הבחירות בבריטניה, רק הלייבור או המפלגה השמרנית, מטבע היותן שתי המפלגות הגדולות ביותר, יקימו את הממשלה הבאה. "ראש הממשלה הבא שיעבור דרך הדלת הזו יהיה אני או אד מיליבנד", אמר קמרון והוא עומד בחזית מעונו הרשמי בדאונינג 10.

 

"ההתאוששות הכלכלית קרתה למישהו אחר, במקום אחר". מיליבנד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"ההתאוששות הכלכלית קרתה למישהו אחר, במקום אחר". מיליבנד(צילום: רויטרס)

אולם, נראה כי המוני מצביעים בריטיים מחפשים חלופות, כמו למשל "המפלגה הסקוטית הלאומנית" (SNP) ו"מפלגת העצמאות של הממלכה המאוחדת" (UKIP), שרוצה להתנתק מהאיחוד האירופי ולפקח בצורה נוקשה יותר על ההגירה לממלכה.

 

מפלגת UKIP, שרק שניים מחבריה מכהנים בבית הנבחרים הבריטי שבו 650 חברים, השיקה את קמפיין הבחירות שלה בצילום בסמוך לפרלמנט. המפלגה חשפה את חמש הבטחות הבחירות שלה, בהן יציאה מהאיחוד האירופי וקיצוץ בסיוע החוץ. מנהיג המפלגה נייג'ל פרג' הבטיח שה-UKIP - שבעבר נחשבה לארגון שוליים בימין הקיצוני - "תהפוך למפלגה הגדולה ביותר בפוליטיקה הבריטית".

 

ביקורו של קמרון בארמון בקינגהאם היה כאמור ביקור נימוסין משום שמאז בחירתו לפני חמש שנים הסתיים המנהג שלפיו ראשי ממשלה מבקשים מהמונרך אישור להתפזר, והמהלך נעשה באופן אוטומטי. על פי החוק הבריטי, הבחירות הכלליות ייערכו מדי חמש שנים ביום חמישי הראשון של חודש מאי - אלא אם הממשלה מפסידה עוד קודם לכן בהצבעת אמון בפרלמנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
קמרון והמלכה אליזבת השנייה
צילום: MCT
מומלצים