נשיא בורונדי בטנזניה: "ניסיון ההפיכה נכשל"
הנשיא פייר נקורונזיזה הודיע על ריצה לכהונה שלישית ועורר את זעם ההמונים. אמש טען גנרל בצבא, שהודח בפברואר מתפקיד ראש המודיעין, כי הדיח את הנשיא, אך היום טוען מפקד הצבא כי ניסיון ההפיכה לא צלח
עוד חדשות בעולם :
כמו סרדינים: 50 נוסעים נדחסו לתוך מיניוואן
קלוד מונה ברמזור. טהרן הפכה לתערוכת ענק
קמפיין בצ'ילה: כך תפילי את תינוקך בטעות
טלנובלה אמריקנית: מצאה בתה אחרי 8 שנים
הנשיא עצמו נמצא כרגע בטנזניה לאחר שאתמול ניסה לשוב לבורונדי ללא הצלחה. הוא קרא באתר האינטרנט שלו ובטוויטר שלו לאזרחי המדינה "לשמור על השקט". לפי שעה לא ברור מיקומו המדויק של נקורונזיזה, שלפני שבועיים עורר סערה ציבורית בארצו וגל של מחאה המונית בעקבות כוונתו לרוץ שוב לנשיאות. "ניסיון ההפיכה נכשל, הכוחות הנאמנים (לנשיא) עדיין שולטים בכל הנקודות האסטרטגיות", אמר מפקד הצבא ניונגאבו בהודעה שמסר בתחנת הרדיו הממלכתי.
במהלך מלחמת האזרחים בבורונדי, שהסתיימה ב-2005, הצבא נוהל על ידי המיעוט הטוטסי שנלחם נגד ארגוני מורדים מבני הוטו, הרוב במדינה. בראש אחד מארגוני המורדים עמד אז נקורונזיזה. מאז הצליח הצבא להכיל בתוכו ארגונים יריבים, אבל המשברים הפנימיים בשורותיו אף פעם לא הסתיימו.
ירי כבד ופיצוצים באזור הבירה בוג'ומבורה
עיתונאי ברשות השידור הממלכתית של בורונדי סיפר על ירי כבד שנשמע באזור בניין הטלוויזיה ותחנת הרדיו בעיר הבירה. בדיווח אחר נמסר על קולות ירי ופיצוצים בבוג'ומבורי.
הגנרל ניומברה, שטען שהדיח את הנשיא, פוטר על ידו בחודש פברואר מתפקיד ראש המודיעין. לטענתו, נמל התעופה וכל גבולות המדינה נסגרו. ממשרדו של הנשיא נקורונזיזה נמסר כי ההפיכה "סוכלה".
במהלך מלחמת האזרחים בבורונדי, שהסתיימה ב-2005, הצבא נוהל על ידי המיעוט הטוטסי שנלחם נגד ארגוני מורדים מבני הוטו, הרוב במדינה. פה אחד גינו מנהיגים של מדינות במזרח אפריקה את ניסיון ההפיכה בבורונדי וקראו להשבת "הסדר החוקתי". גם האיחוד האפריקני גינה את המהלך.
פעילים בבורונדי טוענים כי בשבועות האחרונים נהרגו יותר מ-20 בני אדם בהפגנות מחאה נגד כוונתו של נקורונזיזה להיבחר מחדש. בכך הידרדרה המדינה למשבר החמור ביותר בשטחה מאז תום מלחמת האזרחים ב-2005.
ארגון האו"ם מסר כי יותר מ-70 אלף בורונדואנים ברחו למדינות שכנות באזור שידע לא פעם קרבות על רקע אתני.
מתנגדיו של נקורונזיזה טוענים כי כוונתו להיבחר לחמש שנים נוספות מנוגדת לחוקה, המגבילה את כהונת הנשיא לשתי קדנציות. עם זאת, בית משפט במדינה פסק שהנשיא יכול להתמודד ושהפעם שבה נבחר לכהונה ראשונה על ידי הפרלמנט ולא על ידי העם לא נחשבת כהונה רשמית.