אחרי 48 שנה: ייהרס בית המציל שגר על החוף
מיכאל אלפרוביץ בן ה-70 גר מאז 1967 בצריף שבנה לעצמו בחוף פולג בנתניה. בעקבות תביעה שהגישה רשות מקרקעי ישראל נקבע שעליו לעזוב
במשך 48 שנים מתגורר המציל מיכאל אלפרוביץ בצריף שבנה לעצמו בחוף פולג, בטענה שקיבל רשות לכך מעיריית נתניה. לאחרונה קיבל בית משפט השלום בכפר סבא תביעה שהגישה רשות מקרקעי ישראל, וקבע שהמציל בן ה-70 ייאלץ להרוס את הצריף ולעזוב.
לפני כמה שנים החליטו ברשות מקרקעי ישראל (המייצגים את קק"ל) להגיש נגדו תביעה לפינוי. אלפרוביץ טען שכשהחל לעבוד ב-1967 כמציל, נתנה לו העירייה רשות להחזיק בקרקע, בתמורה לכך שהוא ישמור על רכושה שבחוף.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הורשע חקלאי מהדרום: שיכן עובד זר באדמה
- פרשת עו"ד ישראל פרי: ניצחון לניצולת השואה
- הגרוש עשה אקזיט. אשתו דרשה חצי מהמניות
- נהג שיכור פגע במכוניות. האם הביטוח מכסה?
מאז 1967 מתגורר אלפרוביץ בחוף, שם הקים את מרכז חייו, שם עבד ושם התגורר כל שנותיו הבוגרות, בצריף רעוע שאותו בנה בעצמו. לדבריו, לאורך השנים הוא הסתמך על הבטחות של עיריית נתניה ועל ההסכמה שבשתיקה מצדה של קק"ל, בעלת השטח.
התחשבות
בגלל הטראומה: נדחה צו הריסה לסככה בת"א
עו"ד אשר נוטוביץ
תושב העיר שעבר תאונה לפני 26 שנה נהג להימלט ברגעיו הקשים למבנה לא חוקי שהקים על גג ביתו. בית המשפט חתם את הפרשה בפסק דין אנושי
כמו כן הוא הציג שני הסכמים משנות ה-50 וה-60 שבהם הזכות להחזיק במקרקעין הוענקה על ידי התובעת לחברה לפיתוח קריית נורדאו בע"מ. לפיכך, לשיטתו, הזכאית לדרוש את פינויו היא החברה לפיתוח קריית נורדאו ולא קק"ל.
השופט אלדד נבו הסביר בפסק הדין שהחברה לפיתוח קריית נורדאו, גם אם הייתה בעלת זכות החזקה במקרקעין, נטשה אותם לפני שנים רבות ובהתנהגותה ויתרה על זכויותיה, כך שהשטח חזר לבעלות קק"ל. השופט ציין שהאמין לגרסה של אלפרוביץ, אבל הדגיש שלא הוצגה שום ראיה חיצונית לכך שניתנה לו רשות מפורשת על ידי גורם כלשהו בעירייה.
הוא הוסיף שקק"ל היא הבעלים של המקרקעין, וגם אם העירייה אכן נתנה לו רשות להתגורר בחוף - לא הייתה לה זכות לעשות זאת.
השופט הסביר כי ככל הנראה התובעת ידעה (או לפחות הייתה צריכה לדעת) שהנתבע מתגורר במקום מאז 1967 ולא עשתה דבר, ופירוש הדבר שהיא הסכימה לשימוש שנעשה בקרקע. אלא שהתנהגות זו לא משפיעה על עצם הזכות שלה לדרוש את פינוי השטח.
בסיכומו של דבר הורה השופט נבו לנתבע להרוס את הסככה והצריף שבנה במקום ולפנות את הקרקע עד 31 במרס 2016. לנוכח התנהלות קק"ל ותרומתה למצב שנוצר, לא נפסקו הוצאות לחובת הנתבע.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד עמית הראל עוסק בדיני מקרקעין
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים