פישר: מלכה איש יקר. דוד: הייתי מטומטמת
תמלילי החקירה בפרשה נחשפים. "שוחד? קשקוש. לא קיבלתי שום מידע מערן מלכה, הוא איש חכם שאני מעריץ", אמר בתחילה רונאל פישר הזחוח - שאחר כך כבר בחר לשתוק בחקירות. רות דוד על היותה "בלדר בטוח": "כמו מטומטמת לא חשבתי". וגם: התכתבויות הוואטסאפ על הוויסקי של ניצב ברונו שטיין
"הצעת שוחד? קשקוש מקושקש. במאה אחוז לא קיבלתי שום מידע מערן מלכה". אלה הדברים שאמר עורך הדין רונאל פישר לפני כחצי שנה כשנעצר לאחר המידע שהעביר יו"ר ועד העובדים לשעבר בנמל אשדוד ולקוחו, אלון חסן. בחקירות אז הוא דיבר, התרברב והכחיש את כל החשדות נגדו. כשנעצר לאחרונה, לאחר שמכשירו הנייד נפרץ, פישר החליט לשמור על זכות השתיקה. תמלולים מחקירתו, שהגיעו לידי ynet, מראים את השינוי הקיצוני בהתנהגותו אל מול החוקרים.
בלעדי: מלכה וסנגורו לפני הפגישה במח"ש לגבי הפיכתו לעד מדינה
התמלולים מחקירותיו לפני כמה חודשים, בנוגע לתיק בין פישר לחסן, מעידים כמה זחוח פישר היה מול חוקריו. באחד המקרים נחקר עורך הדין הבכיר בעניין הדלפת דבר חקירתו של קובי כחלון, סגן ראש העיר ירושלים ואחיו של שר האוצר משה כחלון.
פרשת פישר - כתבות נוספות:
מהמעצר לעד מדינה: "מלכה ימסור מידע על 3 ניצבים"
מידע חדש: "קצין נוסף מעורב בפרשת פישר"
"החבר", "המרוקאי", ו"הסעודה האחרונה": העדויות בפרשה
לפי כתב האישום שהוגש בשבוע שעבר, קובי כחלון נחקר במסגרת חקירת חשדות לשימוש במסמכים מזויפים. פישר ביקש מחברו, קבלן הצמרת יאיר ביטון, ליצור קשר עם כחלון והאחרון אמר לו שהוא עתיד להיחקר יומיים לאחר מכן והמליץ לו לשכור עורך דין או עורכת דין עם ותק של 30 שנה בפרקליטות שיוכלו "להוציא אותו מזה".
ביטון ציין לכחלון כי הוא יצטרך לשלם עשרות אלפי דולרים, אך כחלון סירב. כשזומן לחקירה דיווח כחלון למשטרה על ההצעה החשודה שקיבל למי שעמד אז בראש החקירה, רב-פקד בדימוס ערן מלכה, אחד מהמעורבים הבכירים בפרשה. מלכה אמר לו כי ההצעה נשמעת לו כהפניה לגיטימית לייעוץ משפטי.
בינתיים, פישר הכחיש מכל וכול את הדברים. כך התנהלה החקירה:
חוקר: "במסגרת הקשר החברי שלך עם ערן מלכה, האם הוא שיתף אותך בתיק שעיקרו חקירת בכירים בעיריית ירושלים?
פישר: "מר מלכה מעולם לא שיתף אותי בתיק כלשהו משטרתי, ולעניין מה ששאלת גם לא זה ספציפי".
חוקר: "במסגרת הקשר שלך עם מר ביטון, האם קרה שביקשת את עזרתו או בהעברת עדכון כלשהו למר כחלון?".
פישר: "לא יודע על מה אתה מדבר".
אז שואל החוקר את עו"ד פישר אם ביקש מביטון לתאם חקירה עם כחלון.
פישר: "יכול להיות, אבל אני לא זוכר. הרבה פעמים ביחסים שלי עם מר ביטון אני פניתי אליו וביקשתי סיוע להגיע לאנשים. לא זכור לי מקרה ספציפי כזה".
חוקר: "כיצד יאיר ביטון ידע על חקירה מבלי שהדבר פורסם או שותף עם אחרים?".
פישר: "צריך להניח שהוא ידע, צריך לדעת מהיכן ידע, ואז יהיה אפשר להשיב על השאלה שלך יותר טוב וגם אז אתה תובע ממני להגיב בספקולציות. אני אומר לך בוודאות של מאה אחוז שלא קיבלתי שום מידע מערן מלכה או מאיש שלטון אחר. אני אדייק את זה: משום שוטר כי מאנשי שלטון קיבלתי לפעמים".
כשהחוקר מטיח בפישר כי במהלך אותו שבוע, שבה הועברה ההצעה לכחלון, הוא היה בקשר הן עם מלכה והן עם יאיר ביטון.
חוקר: "עוד עולה כי לא קיים קשר אחר בין ביטון למלכה, אבקש התייחסותך לכך שחבר שלך מציע שוחד לאדם אחר שאת חקירתו מנהל חבר שלך?".
פישר: "לא עלה על דעתי, אפילו בהומור, שמר ביטון אמר דברים כאלה. פשוט קשקוש מקושקש מי שאומר את הדברים האלה".
כשהחוקר מתעקש עם פישר לגבי האפשרות שפנה לביטון על מנת שיסדיר לו את ייצוג כחלון, השיב לו פישר: "זו חוצפה גדולה...".
חוקר: "האם אתה מאשר כי שוחחת עם ערן מלכה סמוך לחקירתו של כחלון, אך נושא החקירה לא עלה?".
פישר: "אין לי שום יכולת לזכור עם מי דיברתי מתי. באותה תקופה דיברתי עם הרבה שוטרים נוספים וגם עם רעייתי. כל ההקשרים שנעשים כאן הם הקשרים פרטיים שלכם".
חוקר: "שוחחת עם שוטרים רבים על מקרי חקירות?".
פישר: "רק על נושאי חקירות שאני מייצג או שהם חברים שלי ואז לא על חקירות".
חוקר: "מחומר החקירה עולה יותר ממקרה אחד, שבו אתה משוחח עם גורם חקירתי ובו בזמן מציע את שירותייך המקצועיים בגין חקירות עתידיות. האם כל כלל המקרים האלה הינו צירוף מקרים?".
פישר: "ראשית אני לא יודע על כך. שנית, במובן מסוים, אני שמח שהמליצו עליי. ושלישית אין לי מושג למה אתה מתכוון שאתה אומר צירוף מקרים, של מה?".
"חסן כבר לא יהיה לואי ה-14"
פישר גם סיפר בחקירה על הקשר שנוצר בינו לבין מלכה והרעיף עליו במחמאות ושבחים. "הכרתי אותו בחקירה של חומר שהעברתי למשטרה מלקוח. אני חושב שהכרתי אותו דרך ניצב-משנה נוימן. התיידדנו ואפילו נסענו פעם אחת לחו"ל, לאירופה משהו. הוא איש מאוד ישר ומאוד פורמלי לגבי המשטרה ולכן אני מעריץ אותו. הוא איש מאוד חכם ואכפת לו מהמשטרה".
פישר נשאל מה היה תפקידו של מלכה ביחידת להב 433. "אני לא יודע בדיוק", השיב פישר וחזר בו. "אה אה חוקר. כמוהו יש עוד לא מעט אנשים שאני מכיר ברמות שונות של קשר".
בהמשך נשאל פישר גם על הקשר שלו עם אלון חסן, שכלל את התיעוד שבו נראה פישר מקבל מזוודת כסף מחסן, האיש שבעצם פוצץ את הפרשה. "כפי שאתם יודעים, מר חסן כבר לא יהיה לואי ה-14 מבחינת נימוסיו וגם לא אדם שאפשר לגבות אותו או אפשר לרדוף אחריו עם צ'קים שחזרו כדי שלא תסיים את חייך עם מכונית מתפוצצת".
כעת פישר בעיקר שותק בחקירתו. באחת החקירות שבה הוא עוד אמר כמה מילים נחקר פישר על ישיבת החירום שכינס בביתו לאחר שהבין כי מח"ש הצליחו לפרוץ את הטלפונים הניידים שלו ושל עדת המדינה, העוזרת האישית של פישר.
בתחילת החקירה טען פישר כי אינו מבין את האזהרה מצד החוקרים. "אני מבין אותה בערך", הוא אמר. כשנשאל מה הייתה מטרת הישיבה בביתו הוא השיב: "בעצת פרופסור רון שפירא ודוקטור קרן שפירא, אני שומר על זכות השתיקה". גם על השאלה כמה זמן הוא עורך דין הוא השיב את אותה תשובה.
"מי נכח בפגישה?", המשיך החוקר ופישר השיב: "כבר נשאלתי. אני מבין שדחוף לכם לעשות הצגה שאני נחקר. כבר נשאלתי על זה 300 פעמים". כשהחוקר מטיח בפישר שמטרת הפגישה הייתה לתאם את קו הפעולה נוכח ההתפתחויות בחקירה ושהמעורבים פעלו לשבש את החקירה, פישר השיב "כנ"ל".
פישר נשאל עוד מה הציעה רות דוד נוכח המצב, והאם הציעו לעדת המדינה לצאת מהארץ. על כל אלה השיב עורך הדין הבכיר בשתיקה. לאחר שפישר אכל צהריים ועישן, המשיכה החקירה כשהוא ממשיך לא להשיב לשאלות.
חוקר: "מחומרי החקירה עולה כי באותה פגישה בביתך ביום 27.4.15, רות דוד עודדה את ע' (עדת המדינה) לצאת לחו"ל. תגובתך?".
פישר: "כנ"ל".
פישר המשיך לא להשיב לשאלות רבות כמו השאלה כיצד נודע למעורבים על כך שמח"ש פרצה לטלפונים. שוב ושוב שמר פישר על זכות השתיקה ואף התווכח עם החוקרים על אזהרותיו.
הקשר בין פישר לשטיין: "לא לקרוא לי כבוד הממ"ז"
כתב האישום גולל את התחכום של פישר, מלכה וכל המעורבים בפרשה המורכבת. בכתב האישום חשפו גם את התכתבויות הוואטסאפ, שבה מלכה הודיע לע', עדת המדינה, על מעצרים ועל העברת חומרים במייל הסודי שפתח מלכה וכונה "אלפוניו 7".
מלכה כונה במכשירה של ע' תחת השם דיוויד סטוארט. גם בהתכתבויות עולה מעצרו הצפוי של יאיר ביטון. ב-4 במאי, בקטע שמוזכר גם בכתב האישום, התריע מלכה בפני עדת המדינה על המעצר של ביטון. "יש למצוא בעיה בלב ולאשפז כי ברביעי בבוקר הוא מקבל דפיקות בדלת (הכוונה למעצר הצפוי)", כתב מלכה וע' השיבה: "למה דפיקות אם הוא קיבל זימון?".
עוד התכתבות בין השניים סיפקה את הציטוט הבא: ב-11 לדצמבר 2013 כתב מלכה לע': "יש לך אצלי 2,000 דולר, השאר עליי". בהמשך מספר לה מלכה כי הוא שותה. כשע' שואלת אותו מה הוא שותה, מלכה משיב לה: "בירה שלישית. בינתיים אני משתכר קצת".
במהלך ההתכתבויות אותתו השניים אחד לשני על מצב דחוף באמצעות המילה "כתום". לעיתים אף נפגשו הצדדים לאחר הכרזה זו. בין ההתכתבויות דואג גם מלכה לכך שפישר יתאם לו פגישה מהירה עם רופא, כשבין היתר נחקרו כיווני חקירה שרופאים בכירים ניפקו למלכה חוות דעת מזויפות על מנת שיוכל לפרוש מהמשטרה בתנאים טובים. "צריך חוות דעת", כותב מלכה לע', והיא מודיעה לו תוך זמן קצר על מועד לתור.
התכתבות נוספת היא סביב יום הולדתו של ניצב בדימוס ברונו שטיין, שבחודש ספטמבר הודיע במפתיע על פרישתו מהשירות. לא מעט טענו כי הסיבה לפרישתו קשורה לפישר ולתמונה שבה תועד בעיתון "הארץ" חוגג עם רונאל פישר במסיבת הגיוס לצה"ל של בתו של שטיין. גורמים במשטרה טענו כי אין קשר בין הפרישה לתמונה וגם המפכ"ל יוחנן דנינו הדגיש שאין שום קשר בין הפרסומים לפרישתו של הניצב הבכיר.
ההתכתבויות בין שטיין, ששימש בתפקידו האחרון כמפקד מחוז מרכז, ראש לשכתו ועדת המדינה מעידים על הקשרים הבעייתיים בין פרקליט לניצב שהיה מועמד לתפקיד המפכ"ל. ב-6 במרס 2014 כותב עדת המדינה לרל"שית של שטיין.
ע': "אפשר את המדים שלך לפורים?".
רל"שית: "בטח".
ע': "כפרה עלייך. תודה רבה. אני אקפוץ אלייך השבוע".
רל"שית: "אין בעיה".
ע': "בינינו".
רל"שית: "בסדר גמור".
שבוע חולף וע' תוהה מתי תוכל לבוא לקחת את המדים ומגיע לקחת אותם מביתה של הרל"שית.
ההתכתבויות בין הרל"שית לע' היו על בסיס רציף. בין היתר תואמה הגעה של ניצב בדימוס שטיין למשרד, וב-15 לאפריל 2014 משיבה עובדת אחרת, כנראה לפנייה של הרל"שית. "ע' בחו"ל, אבל מוסרת חג שמח ושואלת איך היה הוויסקי למפקד".
עוד חמישה חודשים חולפים ושטיין כותב בעצמו לעדת המדינה.
שטיין: "היי ע'".
ע': "היי כבוד הממ"ז (מפקד המחוז)".
שטיין: "פעם אחרונה שאת כותבת כבוד הממ"ז. ברונו ברונו ברונו. אחרת לא מדברים יותר. הבנת כבודה?".
ע': "ברור".
עוד חודש חולף וע' כותבת לברונו שטיין. "יש לך תאריכים מתאימים לנסיעה?", כותבת ע' ושטיין משיב. "חשבתי שאת תתני לי תאריכים שמתאימים לו ואני אתאים את עצמי". ע' מסכמת: "אתה רוצה לנסוע כולל סופ"ש? לכמה ימים הנסיעה?".
ההסתבכות של רות דוד: "לא אוכל להסתכל לאנשים בפרקליטות בעיניים"
צד נוסף בפרשה המסועפת היא פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד שגם כן מואשמת בפרשה. בחקירתה בשבוע שעבר התבקשה דוד, שותפתו של פישר שמואשמת בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובשיבוש מהלכי משפט, להתייחס להצעה שנתנה לפרקליט בכיר במחוז מרכז, עו"ד ניסים מרום.
מרום, שהיה התובע בתיק קצב, ליווה את התיק נגד יאיר ביטון בפרשה שבה מואשמים ביטון וראש ארגון הפשע יצחק אברג'יל בהלבנת הון. לפי החשד, דוד הציעה למרום תפקיד כיועץ משפטי במע"צ (כיום נתיבי ישראל). החוקרים הטיחו בה כי הציעה לו את התפקיד כדי שיפרוש מהפרקליטות ולא ילווה את התיק נגד ביטון.
דוד טענה כי ההצעה הייתה תמימה לחלוטין. "באחת הפעמים שמעתי שהיועץ המשפטי הפנימי של מע"צ עומד לפרוש ורונאל (פישר – נכ"פ) אמר לי שהמשרה התפנתה ועומד לצאת מכרז או שיצא מכרז ואם אני מכירה מישהו שיכול להתאים", סיפרה דוד בחקירתה. "חשבתי שכן ושמו של ניסים עלה לי. רונאל אמר לי: 'ברור לך שהוא יצטרך להיפגש עם שי ברס (מנכ"ל נת"ע)'".
חוקר: "מדוע עלה השם של ניסים?".
דוד: "השם שלו עלה כי כשאני פרשתי בשנת 2011-2010 וחשבתי מה אעשה. הייתה לי שיחה עם ניסים כשם שיש לי שיחות עם פרקליטים שמחפשים לעצמם דברים אחרים . יש שלב אחרי יותר מעשר שנים שפרקליט כבר עשה והתמודד עם תיקים חשובים שמסתכלים הלאה. זה יוצא עד גיל 42 ומתחילים לעשות חשיבה של מי אני ולאן פניי מועדות". במקרה של ניסים זו לא הייתה שיחה. הוא אמר לי תותי – כך הוא קרא לי, רק תגידי ואני בא להיות איתך".
דוד המשיכה בעדותה: "במשרד שאני הקמתי לא היה לצערי מקום לאחד כמו ניסים כי הוא לא דיבר על שותפות אלא על שכיר ולא אמרתי לו בוא. עם זאת, הרצון שלו היה למצוא משהו אחר וידעתי אותו, לכן הרמתי לו טלפון ואמרתי לו שיש משרה שזה עניינה. לא היה לי את המכרז, אחר כך נתתי למזכירה את הנייד שלו כדי שתשלח לו את טופס המכרז ואז הוא אמר שאין לו את הדרישות הפורמליות. אני הבנתי שמדובר בוותק מוכח. לא חזרתי לדבר איתו על זה".
אז נשאלת עו"ד דוד על טיב הקשר בינה לבין מרום. "היינו בקשר טלפוני לא יומיומי ולא חודשי מבחינתי. הוא היה אחד האהובים עליי, מסוג החברויות שגם אם לא נשוחח שנים ונחליט לשוחח, זה כאילו לא הייתה הפסקה. זה היה עד אתמול בחיים לא אוכל להסתכל עליו יותר בגלל הבלגן הזה זה לא רק הוא זה כל הפרקליטות".
חוקר: "התיק שמתנהל בפרקליטות נגד יאיר ביטון ואותו מנהל ניסים טרם הסתיים. האם את לא רואה בעייתיות בכך שאת מציעה משרה טובה יותר לפרקליט שמנהל תיק נגד חבר/לקוח של רונאל ושבעבר גם נכחת בהעברת חומרים מסווגים לעיונו של יאיר?".
דוד: "אין קשר. הצעתי את המשרה בתמימות. לא ידעתי שניסים מטפל בתיק אני הכי פחות יודעת על הקשר של ניסים לתיק אברג'יל".
חוקר: " ניסים טוען שיום לאחר הצעת העבודה המפתה שלך, הוא נחשף לקשר שיש לך ליאיר ביטון עם רונאל פישר. מכאן החשש שאין תמימות בהצעתך".
דוד: "לא יודעת. ההצעה שלי הייתה תמימה".
חוקר: "ניסים טוען שנקבעה לו פגישה משולשת עם המנכ"ל ורונאל ליום 11.5.14, ארבעה ימים לאחר התאריך שנקבע למעצר של יאיר ביטון. הצעתך לניסים הפרקליט בתיק הגיעה שבוע לפני המעצר של ביטון. האם זה מקרי?".
דוד: "לא ידעתי כלום על הפגישה".
חוקר: "ניסים דיווח בזמן אמת על ההצעה שקיבל ממך לממונים עליו".
דוד: "לא יודעת מה להגיד".
נושא נוסף שאיתו עומתה דוד היה השיחות שלה עם ביטון לאחר שנסעה להיפגש עמו בבודפשט. דוד באותה עת לא ייצגה את ביטון, אך לדבריה שוחחה עמו שיחות חבריות. לרוב ענתה דוד בתשובה: "לא זוכרת" וגרמה לחוקרי מח"ש להתרעמות.
"את לא חושבת שהגיע הזמן שתתני משהו יותר הגיוני מלא זוכרת?", הטיחו בה החוקרים. "את באת לפה, פרקליטת מחוז, ורוצה לצאת מפה בצורה הגיונית. זו לא בדיחה. חוץ מלהתחנן לפנייך עשו הכול. בהתנהלות הזאת את מכניסה את עצמך לכל הקלחת של רונאל. בהכחשות שלך את הופכת את עצמך לחלק מהדבר הזה שנקרא רונאל". דוד השיבה: "אין לי שום דבר עם ערן מלכה. מעולם לא דיברתי איתו על שום חקירה. אם הוא אומר משהו, הוא משקר".
לאחר הפסקה בחקירה, דוד התעשתה על עצמה והתחילה להתוודות. דוד סיפרה על פגישתה עם ביטון בבודפשט. לטענתה, עדת המדינה העבירה לה מעטפה וביקשה ממנה להעביר אותה לביטון. "לא סיפרתי הכול לגבי ביטון", היא סיפרה. "ידעתי מרונאל שיש לו מידע בקשר לחקירה סמויה שהתנהלה נגד ביטון. לא ידעתי מה המקור של המידע. עדת המדינה הביאה לי חקירה אחת שהיה ברור ממנה שהיא חקירה עתידית. שאלות בלי תשובות".
היא הבהירה שוב כי היא לא יודעת איך המידע הגיע לרונאל פישר. "אני מניחה שידעתי מתי "מועד הפרוץ" (מועד המעצר). אני מניחה שידעתי כי האשפוז של יאיר בבית החולים הדסה בירושלים היה סמוך לאותו תאריך. ראיתי את התכולה של המעטפה בבודפשט".
בשלב הזה דוד אומרת את אשר על ליבה. "היום אני יודעת בדיעבד שראיתי התכתבות בין עדת המדינה לרונאל שאמור שאני בלדר בטוח", אמרה דוד בחקירתה. על התדריך של ביטון בבודפשט ציינה: "כמו מטומטמת לא חשבתי. הייתי בתוך זה וזה היה מאוחר מדי".
לאחר הפסקה דוד מתעשתת על עצמה ומתחילה להתוודות:
חוקר: "מאיזה קטע את לוקחת חלק בתדריך שלו בחו"ל?".
דוד: "בקטע חברי אני לא זוכרת שיחה על תכנים. אני ראיתי איך זה נראה. אני לא זוכרת שקיימתי על זה שיח זה מספיק גרוע ככה".
חוקר: "כשראית מה חשבת?".
דוד: "כמו מטומטמת לא חשבתי. הייתי בתוך זה. היה מאוחר מדי".
חוקר: "תסבירי".
דוד: "אם אני בודקת את עצמי, הייתי צריכה להבין שיש פה. מישהו הוציא את זה ממקום שאסור היה לו להוציא".
חוקר: "מה את אומרת לעצמך?".
דוד: "לא אמרתי. רציתי לחשוב שזה לא היה".
דוד סיפרה גם על היכרותה עם פישר. היא סיפרה בחקירה שבתקופתה כפרקליטת מחוז, היה לה ממשק עם עו"ד פישר, לדבריה אחרי החקירה של התיק של זאב רוזנשטיין. "היינו יוצאים לאכול יחד וישבנו כמה חודשים כמעט לילה לילה ונהיינו מיודדים. נוצרו יחסי אמון כי רונאל היה צריך לעבוד קשה מאוד יחד עם עוד מישהי על הלקוחות שלהם ואנחנו היינו צריכים לייצר הסכמי עד מדינה במקביל והייתה עבודה מסיבית".
לטענת דוד, פישר הכיר לה את יאיר ביטון בין השנים 2009-2008. "החל מאותו רגע, היו מפגשים משותפים לשלושתנו ולפעמים בנפרד. היינו שלושה חברים שמכירים זה את זה".
"ביטון דחה הגעה לחקירות בדקה ה-90"
הקשר בין ביטון, פישר ודוד, בא לידי ביטוי גם בעדות שמסר סגן מנהל יחידת יהלום של רשות המסים, אייל שבו. הוא סיפר על התערבותה של דוד בכך שייתנו לביטון לצאת מהארץ. שבו הצהיר כי לטעמו, ביטון ידע שנאסר עליו לצאת לחו"ל.
לפני שזומן לחקירה ולפני שהפרשה התפוצצה שהה ביטון כאמור בחוץ לארץ. "כל פעם הוא (ביטון) היה דוחה את ההגעה שלו בדקה ה-90", טען שבו. "בסופו של דבר הוא נחת וזומן על-ידי החוקר שלי לחקירה. הוא נחקר חקירת מריחה כדי להשאיר אותו בארץ לחקירה המרכזית".
בהמשך סיפר שבו בעדותו כי הוצא נגד ביטון צו יציאה מהארץ והתחיל דין ודברים עם רות דוד. לדבריו, היא ביקשה שיאפשרו לביטון לצאת כי הוא צריך לחתום על מסמכים חשובים בחו"ל. "אנחנו סירבנו ונתנו לו תאריך לחקירה שבוע אחרי", סיפר שבו. "ידעתי שיאיר עם רונאל. מהחקירה הראשונית ועד שנעצר הוא היה הרבה עם רונאל".
"ידענו שיאיר קנה כרטיס טיסה. עשיתי וידוא שהוא לא יצליח וגם צוות שלנו דאג להיפגש איתו בשדה התעופה. למיטב זכרוני, הוא בא אפילו בלי מזוודה ואפילו הנהג שלו היה בחוץ. חשדתי שמדובר בתרגיל של יאיר שידע שהוא לא יכול לצאת ורצה לבדוק אותנו", כך לפי עדותו של שבו.
ישי כהן, חוקר ביאחב"ל, סיפר בעדותו שנדלקה אצלו נורה אדומה לאחר אשפוזו "המפתיע" של ביטון. "היה לנו מוזר שיומיים לפני המעצר, הוא כיבה טלפונים ונעלם. אז התברר שהוא בבית חולים והיינו בכניסה למיון וכשהיינו בדרך לדלתות קיבלנו הוראה לחדול".
צלע נוספת היא שי ברס, מנכ"ל נת"ע לשעבר, שהודה בחקירתו שפישר שייצג אותו תדרך אותו לפני חקירת להב ואף עדכן אותו בזמן אמת. לטענתו, פישר לחץ עליו וטען שהמשטרה עוקבת אחריו. פישר שכר רכב מאזדה ונתן לעוזרת שלו לנהוג בו בתואנה שמדובר במעקב. אך זהו היה מעקב מזויף.