קפץ מסירה למים - והואשם בצלילה לא חוקית
צעיר קיבל דו"ח מהשיטור הימי לאחר שזינק לים מול חוף הרצליה, בניגוד לתקנות הנמלים. השופט זיכה אותו: לא כל הכנסת ראש למים נחשבת צלילה
צעיר ששט בסירתו במרחק של כ-1,000 מטר מחוף הרצליה קפץ למים, אלא שלרוע מזלו במקום עבר באותו זמן שוטר ימי שרשם לו דו"ח על צלילה לא חוקית. הצעיר בחר להישפט, ובית משפט השלום בתל אביב זיכה אותו
בטענה שלא כל הכנסת ראש למים נחשבת לצלילה.
השוטר שתפס אותו בשעת מעשה רשם לו דו"ח והטיל עליו קנס מינהלי. הצעיר בחר להישפט והתיק הועבר לבית המשפט כאשר הוויכוח המרכזי בין המדינה לנאשם היה סביב פירוש המונח "צלילה". המדינה טענה כי המונח מוגדר בתקנות הנמלים ומתייחס לכל הסוגים האפשריים של כניסה למים, בין אם מדובר בצלילה מקצועית עם מכשור ואבזור ובין אם לאו.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- אסון ורסאי: בעלי האולם יקבלו כספים מהביטוח
- הגיש תביעת גירושים – 3 ימים לפני לידת בתו
- הטעייה? אושרה ייצוגית בפרשת האלטרוקסין
- נפצע בכדורסל - עיריית חולון תשלם 360 אלף
לפי כתב האישום, ב-2013 שט הצעיר לבדו בסירת נוסעים מול חוף הרצליה. כשהיה במרחק של כקילומטר מהחוף צלל מתוכה אל מי הים, בניגוד לתקנות הנמלים (בטיחות השיט), שלפיהן אדם לא רשאי לצלול מכלי שיט אלא אם כן נמצא עליו אדם נוסף המוסמך להשיטו כדין.
תביעה
נפצע כשקפץ למי כנרת - וישלם 20 אלף שקל
מערכת PsakDin
צעיר ששבר חוליה כשקפץ ממתקן בחוף ליד קיבוץ אפיקים תבע פיצויים מהיישובים באזור. שופטת דחתה את התביעה וחייבה אותו בהוצאות משפט
השוטר שהעיד מטעם המדינה הוסיף שהנאשם תלה על סירתו דגל צוללים, ובכך בעצם הצהיר שהוא צולל. מכאן שהיה עליו להשאיר על הסירה אדם המוסמך להשיט אותה.
מנגד טען הנאשם שקפץ למים ללא אביזרים מלאכותיים כאשר הוא עוצר את נשימתו, פעולה המוגבלת מעצם טבעה לזמן קצר ואינה יכולה להיחשב "צלילה". יתרה מזו, המונח "צלילה" אינו מוגדר בתקנות הנמלים אלא בחוק הצלילה הספורטיבית, ולפיו שהייה מתחת למים ללא אביזר נשימה מלאכותי כלל אינה קולעת להגדרה.
הנאשם אמנם הודה כי הניף "דגל צוללים" על סירתו, אך טען כי לא עשה זאת מכיוון שצלל אלא כדי להזהיר כלי שיט מתקרבים.
השופט אביים ברקאי דחה את פרשנות המדינה וקיבל את זו שהציג הצעיר, ולפיה הגדרת המונח צלילה מצוי בחוק הצלילה הספורטיבית ולא בתקנות הנמלים.
בחוק נקבע כי "צלילה" היא פעולת שבה נעשה שימוש במכשיר אישי, דוגמת שנורקל (צנרן), המאפשר שהייה ממושכת מתחת למים. השופט הוסיף כי לא כל הכנסת ראש מתחת למים נחשבת "צלילה", והביא כדוגמא מובהקת את פעולת השחייה, הכוללת הכנסת הגוף והראש מתחת למים מעת לעת.
למשמע עדויות הצדדים שוכנע השופט ברקאי כי הנאשם שהה מתחת למים ללא כל אביזר נשימה מלאכותי, ולנוכח פרשנות החוק כאמור - זיכה את הנאשם מהמיוחס לו בכתב האישום.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד חן ורשביאק עוסק בדיני ספורט
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים