הונה רוכשי סמארטפונים ברשת – ונשלח לכלא
יקיר גבסו פרסם מודעות למכירת סלולרים, והזדהה כחנות בשם "מדיה פון". הלקוחות שילמו, אבל לא קיבלו מכשירים. גזר הדין: 23 חודשי מאסר
רצו לרכוש סמארטפונים בזול – ונפלו קורבן לתרגיל עוקץ ברשת: יקיר גבסו, בן 22 בעל עבר פלילי בתחום ההונאה, הורשע בכך שהונה עשרות גולשים באמצעות פרסומים כוזבים על מכירת מכשירים ניידים. בית משפט השלום בירושלים קיבל את טענתו שלפיה עשה זאת כדי לסייע כלכלית להוריו, אך גזר עליו לאחרונה 23 חודשי מאסר בפועל.
גבסו ציין במודעות את מספר הטלפון האישי שלו, וכאשר התקשרו אליו נהג להזדהות בתור נציג החנות, והורה למתעניינים ברכישה לבצע העברה בנקאית אל חשבונו. לאחר שהכסף הועבר אליו הוא החל להתחמק מהקונים, ובחלק מהמקרים יצר מצג שווא שלפיו המכשירים בדרכם אליהם עם שליח.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- סיבת הגירושין: "עננה מרחפת של מחלת נפש"
- ביהמ"ש: אתר ההורדות UNIDOWN ייחסם
- דיירי 2 בניינים התקוטטו: תמ"א 38, כן או לא?
- פלסטינים יפונו משטח שקנו מנוכלים במז' י-ם
לפי כתב האישום שהוגש נגדו, בין החודשים מרס למאי 2014 פרסם גבסו ברשת מודעות שבהן הזדהה כחנות אינטרנטית בשם "מדיה פון" והציע טלפונים ניידים למכירה במחירים אטרקטיביים. הוא הציע לגולשים מבצע לזמן מוגבל של מכירת טלפונים ניידים מקוריים של חברות "אפל" ו"סאמסונג", שיסופקו לקונים תוך 24 שעות ממועד התשלום.
מטרד
עו"ד תבע על 42 הודעות "ספאם". מה הפיצוי?
עו"ד אבי הורביץ
במשך תקופה קיבל עמית זילברג מיילים מחברת "קנייה טובה באינטרנט". שופט קבע שחלקם נשלחו בטעות, והתובע יפוצה ב-3,000 שקל בלבד
כמה קונים שהבינו שנפלו קורבן להונאה והזהירו את גבסו שיפנו למשטרה, קיבלו ממנו מכשירים מזויפים שהתקלקלו בחלוף ימים ספורים. תלונה שהגיש אחד מהם למשטרה היא שהובילה לחקירה, שבסופה הוגש כתב האישום שייחס לגבסו עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומסירת מידע כוזב לפי חוק המחשבים.
גבסו הודה במסגרת הסדר טיעון בעבירות האמורות, אולם לא הגיע להסדר בנוגע לעונש. בטיעוניה לעונש טענה המדינה כי הוא תכנן את מעשיו באופן קפדני, ופעל מתוך בצע כסף וניצול תמימותם של קורבנותיו. על פי התסקיר שהגישה קצינת המבחן, גבסו הוא בעל דפוסים מושרשים של עבריינות בתחום המרמה ורמת הסיכון הנשקפת מהתנהגותו גבוהה. על כן ביקשה המדינה להטיל עליו עונש מאסר בפועל, שימחיש את חומרת מעשיו.
מנגד ביקש גבסו מבית המשפט להקל עליו ולהתחשב בנסיבותיו האישיות. הוא סיפר שהגיע מרקע כלכלי קשה וביצע את העבירות רק כדי לסייע להוריו, שסיפרו לו כי מצבם החריף והם עומדים בפני פינוי מביתם עקב אי עמידה בתשלומי המשכנתה. הוא ציין כי מטרתו לא הייתה לרמות אלא להקים עסק שלצערו נכשל, וכעדות הציג את קלסר הלקוחות המסודר שכלל חשבוניות וקבלות.
השופטת חנה מרים לומפ התייחסה לנסיבות הקשורות לביצוע העבירה, וקבעה כי גבסו ביצע את מעשיו בחשיבה מוטעית כי יוכל לסייע לבני משפחתו על ידי הונאת אחרים.
עם זאת היא ציינה שלא ניתן להתעלם מכך שפגע בעשרות אנשים תמימים. בנוסף היא לקחה בחשבון את עברו הפלילי של הנאשם, שהורשע בעבר במעשים דומים, וביצע את העבירות בזמן תוקפם של צווי מאסר על תנאי.
לפיכך החליטה השופטת לגזור על הנאשם 23 חודשי מאסר, בתוספת 16 חודשים על תנאי אם יבצע עבירות דומות במשך שנתיים. בנוסף היא פסקה כי עליו לפצות את הקונים בהתאם לסכומים שגבה מהם בסך כולל של 20,802 שקל.
- לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: עו"ד טל מושקוביץ
- ב"כ הנאשם: עו"ד גבי טרנשוולי
- עו"ד משה בורנשטיין עוסק בדין פלילי
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים