שתף קטע נבחר

 

רפיק חלבי: לפתוח את הגבול לדרוזים מסוריה

בעקבות החשש מהתקרבות הג'יהאדיסטים למעוזי הדרוזים, קורא ראש מועצת דליית אל כרמל לישראל לפתוח את הגבולות: "להעביר עשרת אלפים זה כלום. ישראל ערבים זה לזה והדרוזים ערבים זה לזה"

 

רפיק חלבי: לפתוח את הגבול לדרוזים    (צילום: עידו בקר ניצן דרור)

רפיק חלבי: לפתוח את הגבול לדרוזים    (צילום: עידו בקר ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יממה אחרי הפגנות הדרוזים בכפרי הצפון בדרישה מישראל לסייע לאחיהם בסוריה, קורא ראש מועצת דליית אל-כרמל במפורש לישראל: פתחו את השערים ואפשרו לדרוזים לעבור את הגבול. בראיון לאולפן ynet אמר רפיק חלבי, בעבר מנהל חטיבת החדשות ברשות השידור וכיום ראש מועצה: "להעביר עשרת אלפים זה כלום. ישראל עשתה את זה כבר בעבר עם מדינות אחרות".

 

"יש דאגה עמוקה וכנה מאוד בקרב הדרוזים בישראל למה שעלול חלילה להתרחש בצד הסורי", אמר חלבי על חשש הדרוזים מהתקדמות הארגונים הג'יהאדיסטים למעוזי הדרוזים. "מה שברור לנו זה שהמורדים הסורים מתקרבים מאוד להר הדרוזים, כמעט 3-6 ק"מ משם. זה מביא לכך שכל הדרוזים רוצים מאוד לסייע לאחים הדרוזים בסוריה - אם זה בכסף, אם זה בנשק ואם זה על ידי לחץ על ממשלת ישראל לפעול בצד השני".

הפגנות הדרוזים, אתמול ()
הפגנות הדרוזים, אתמול

לדברי חלבי, "יש הסכמות עם האופוזציה הסורית לא לפגוע ולא להתקרב לאוכלוסייה הדרוזית בסוריה. אבל במלחמה כמו במלחמה, כולנו יודעים שהדברים יכולים להתהפך ברגעים ספורים". על הקשר ההדוק בין הדרוזים בישראל לאלו שבסוריה אמר: "יש כאן אוכלוסייה דרוזית שהיא מרגישה שהיא חלק בלתי נפרד מהצבא, מהביטחון הישראלי. לעדה הזאת יש אחים במצוקה בצד השני של הגבול. מה ציפית? שאנשים ישבו ויגידו שהדרוזים בסוריה לא שייכים לנו?".

 

חלבי הבהיר כי הוא מצפה שישראל תפתח את הגבולת לדרוזים בסוריה: "חד וחלק כן. ישראל עשתה את זה כבר בעבר עם מדינות אחרות. להעביר עשרת אלפים זה כלום. ישראל ערבים זה לזה והדרוזים ערבים זה לזה".

 

ד"ר יהודה בלנגה, מומחה לסוריה, הרחיב על בעיית המיעוטים בסוריה: "זו בעיה לא רק של דרוזים, אלא בעיה כלל מערכתית בסוריה. יש יותר מ-35% בני מיעוטים - נוצרים, דרוזים, עלאווים, אנשים בעיני דאעש וג'בהת א-נוסרה הם כופרים. בתחילת הקרבות נטו בני המיעוטים לבוא לעזרתם של המשטר, של הצבא. ככל שמתחילה מלחמת האזרחים לגבות יותר קורבנות והמשטר מתקשה, בני המיעוטים מחליטים להצטמצם יותר לכיוון האזורים שלהם ולהגן על עצמם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו בקר ניצן דרור
רפיק חלבי
צילום: עידו בקר ניצן דרור
מומלצים