"אין אפליה": 64 תיקים של יוצאי אתיופיה עוברים מהמשטרה להליך טיפולי
צוות משולב של המשטרה ויוצאי העדה בחן מאות תיקים של צעירים אתיופים ופסק נגד אפליה. בנוסף הוחלט להפנות 64 מהתיקים הפליליים להליך טיפולי. המחאה מתחדשת היום ברחובות תל אביב
ועדת הארגון המשולבת של המשטרה ונציגי קהילת יוצאי אתיופיה ממליצה להמיר 64 מהתיקים שבהם מעורבים בני העדה, מהליך פלילי להליך טיפולי. זאת במטרה "להשיב את הקטינים למסלול נורמטיבי". ב-300 תיקים שנבדקו לא מצאו חברי הוועדה ממצאים לאפליה או פגיעה בזכויות בני נוער וצעירים יוצאי הקהילה. את המסקנות המשותפות פרסמה היום (ב') המשטרה. במקביל מתחדשת המחאה נגד אלימות שוטרים וגזענות, ומאות מפגינים יפגינו אחר הצהריים מול מגדלי עזריאלי בתל אביב. זאת עקב סגירת התיק הפלילי נגד השוטר שהיכה את החייל דמאס פיקדה.
מדובר ב-300 תיקים שבהם מעורבים יוצאי אתיופיה, רובם עוסקים בחיכוך עם המשטרה. "הוועדה שמה דגש מיוחד על מעורבות בני נוער וצעירי הקהילה בבדיקה מקיפה של מאות תיקי נוער. לא נמצא ממצא לאפליה או פגיעה בזכויותיהם", נכתב. את הוועדה הקים המפכ"ל יוחנן דנינו לאחר שהחלה מחאת יוצאי אתיופיה, ובה ישבו נציגים מקרב פעילי הקהילה, אף שחלקם פרשו ממנה במחאה עם תחילת עבודתה.
הוועדה המליצה לחדד נהלים והנחיות לטיפול בצעירים, וכן לחזק את הכשרת השוטרים בנושאי פערי מנטליות ושפה. כמו כן הומלץ לשבץ שוטרים דוברי אמהרית בכל מוקדי המשטרה ולשלב חוקרי נוער דוברי אמהרית בכל תחנות המשטרה שבהן ריכוז גבוה של בני הקהילה. במשטרה אומרים כי המלצות אלה דורשות תוספת של כוח אדם ותקציבים.
הוועדה המליצה עוד להנגיש אפשרות להגשת תלונה נגד שוטרים על ידי יוצאי אתיופיה ובני קהילות נוספות דוברי שפות זרות, באמצעות טפסים מתאימים במסופים הרלוונטיים. אלה יחולקו בתחנות המשטרה ויופיעו גם באתר האינטרנט. כמו כן המליצו על הגברת השקיפות בכל הנוגע לטיפול משמעתי בשוטרים, על ידי מסירת הודעה למתלוננים על ממצאי הטיפול שנקטו נגד אותם שוטרים. בהודעת המשטרה נכתב כי "חברי הוועדה מצפים לקבל רוח גבית מהקהילה וכן אשראי לסיים את התהליך".
כאמור, המחאה נגד האפליה והיחס המשטרתי האלים מתחדשת בתל אביב - המפגינים מתכננים לצעוד היום ממגדלי עזריאלי לכיכר רבין. המשטרה נערכת באזור בכוחות מתוגברים. "ההחלטה לסגור את תיק החקירה הוכיחה שליוצאי אתיופיה בישראל אין זכויות אדם בסיסיות", אמר ל-ynet יאיו אברהם, אחד ממארגני ההפגנות. "אנחנו נילחם על הזכויות שלנו בעקבות ההחלטה הפחדנית של היועץ המשפטי לממשלה ונשקול גם לפנות לערכאות בינלאומיות כי כאן אנחנו לא מקבלים צדק".