שתף קטע נבחר

 

סגן שר: ת"ז לערבים? עושים לכם טובה. נתניהו לח"כים הערבים: אתם צבועים

סערה במליאה, בדיון על חוק האזרחות. סגן שר הפנים מזוז אמר לחנין זועבי: "תחזירי את תעודת הזהות, אנחנו עושים לכם טובה שאנחנו נותנים לכם להיות כאן". ח"כים צעקו לעברו: "תתבייש". נתניהו עלה לדוכן ותמך בו: "זו צביעות". בנט: "אף אחד לא עושה טובה לאזרח שהוא אזרח. נקודה"

 
נתניהו בכנסת, היום    (צילום: ערוץ הכנסת)

נתניהו בכנסת, היום    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
הכול החל בדברי מזוז. הוא פנה לחברת הכנסת חנין זועבי מהרשימה המשותפת ואמר לה: "תחזירי את התעודת זהות, אנחנו עושים לכם טובה שאנחנו נותנים לכם להיות כאן". זועבי דרשה ממנו להתנצל ואמרה: "לא ניתן לך להמשיך לדבר". עם זאת, מזוז לא חזר בו ואמר: "מי שתומך בטרור לא יהיה פה". גם אחרים קראו לעברו: "תתבייש!". אבל מזוז לא נרתע ופנה ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין: "תוציאו אותם החוצה, חוצפנים". הדיון נקטע לדקות ארוכות בגלל הצעקות והמהומה. 
 
ח"כ ירון מזוז, היום (צילום: ערוץ הכנסת) (צילום: ערוץ הכנסת)
ח"כ ירון מזוז, היום(צילום: ערוץ הכנסת)

שר החינוך, נפתלי בנט, הגיב לדבריו של סגן שר הפנים מזוז ואמר מעל דוכן המליאה: "המדינה תקיים שוויון זכויות גמור לכל אזרחיה ללא הבדל דת, גזע ומין. זו זכותם של ערבים וזכותם של יהודים. אחד לא עושה טובה לאזרח שהוא אזרח. נקודה".

חוק האזרחות והכניסה לישראל מוגדר כהוראת שעה, ואושר בכנסת ב-31 ביולי 2003. ניתנה לממשלה הסמכות להאריך את תוקפו בצו, והיא עושה זאת בכל שנה ואף ערכה בו תיקונים. במסגרתו הוחלט להקפיא את מתן האזרחות במסגרת איחוד משפחות בין אזרחי ישראל ותושבי יהודה ושומרון ורצועת עזה. בחוק ניתנה לשר הפנים ולמפקד כוחות צה"ל ביהודה והשומרון סמכות להתיר מעמד תושב קבע או שהייה בישראל במקרים מסויימים. 
 

נתניהו: "הטפות שווא על חיילי צה"ל"

לאחר הסערה שפרצה בעקבות דברי מזוז, ראש הממשלה בנימין נתניהו עלה לנאום במליאה ואמר: "לכל אזרחי ישראל יהודים ילא יהודים יש הזכות לבחור ולהיבחר אבל לכל אזרח החובה לציית לאזרחי המדינה. לאף אחד אין זכות מוקנית להאשים את חיילי צה"ל – שמגנים על כולנו, יהודים ולא יהודים כאחד - להאשים אותם בהאשמות שווא כ'פושעי מלחמה'.

ראש הממשלה נתניהו, היום. "לא נסכים לצביעות" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש הממשלה נתניהו, היום. "לא נסכים לצביעות"(צילום: EPA)

מליאת הכנסת היום  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מליאת הכנסת היום (צילום: EPA)

"אני רוצה להגיד שני דברים: הזכות להיבחר והזכות לבחור היא אוניברסלית, על כך אין ויכוח. אני עכשיו מדבר על שאלה של צביעות. אני מבחין בין שני הדברים, יש לכם זכות לומר את דבריכם והזכות הזאת מוקנית ואנחנו נגן עליה, אני אגן עליה. אבל אין לנו חובה להסכים עם הצביעות. לא שמעתי מחברות וחברים כאן גינויים לפשעי המלחמה האמיתיים שמתרחשים בסוריה, בתימן. אני לא שומע על זה מילה ואני שומע הטפות שווא על חיילי צה"ל", אמר נתניהו.
 

ח"כ עאידה תומא סולימן מהרשימה המשותפת נאמה לאחר מכן ותקפה את נתניהו: "מי שציפה שראש הממשלה יגן על זכותנו לממש את תפקידנו כנראה חלם, ראש הממשלה מצדיק את מסע ההסתה של ירון מזוז. שפכו את דמנו. ממשלה שבנויה על עצם ההסתה הפרועה, רק היא יכולה לחוקק חוק שמנשל באופן קולקטיבי את זכות חיי המשפחה לפלסטינים. מי שמדבר על טרור שיראה שהוא זה שמפעיל טרור. אף אחד לא עושה לי טובה שהוא נותן לי תעודת זהות".

ח"כ אורן חזן (ליכוד) צעק לעברה: "בושה שאת פה".

השרה מירי רגב צעקה מכיסאה: "מי שעולה למשט שיחזיר את תעודת הזהות שלו".

 

צילום מבפנים: הסערה בכנסת על חוק האזרחות

צילום מבפנים: הסערה בכנסת על חוק האזרחות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הצעתה של סולימן שערערה כאמור על הארכת תוקפו של חוק האזרחות, נדחתה ברוב של 55 מתנגדים לעומת 18 תומכים ושני נמנעים. ההצעה של ח"כ גלאון נדחתה ברוב של 54 מתנגדים 17 תומכים, ושני נמנעים. חלק גדול מחברי האופוזיציה לא נכחו במליאה בזמן ההצבעה, חלקם כולל יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג בחרו לא להשתתף בהצבעה אף שנכחו בה, וח"כ עמר בר לב ואיציק שמולי (המחנה הציוני) נמנעו.

בתגובה למהלכי אנשי המחנה הציוני, הודיעה יו"ר מרצ זהבה גלאון להרצוג כי מפלגתה לא תשתתף בישיבות האופוזיציה עד להודעה חדשה, וזאת בשל "האמירות המחרידות של ראש הממשלה ומזוז".

ח"כ ציפי לבני (המחנ"צ) הגיבה אף היא למתחולל במליאה: "נכנסתי למליאה כדי להצביע נגד ההצעה לבטל את חוק האזרחות. עמדה זהה במקרה הזה לעמדת הממשלה. ואז עולה סגן שר מטעם הממשלה ומודיע שהוא ישלול אזרחות של מי שפועל או מדבר נגד המדינה וכל מילה רק הולכת ונעשית מסיתה יותר, רעה יותר סותמת פיות. הוא לא מדבר בשם עצמו אלא בשם הממשלה. ראש הממשלה מסמן שגם הוא רוצה לדבר, ולרגע נעורה בי התקווה שיתגלה ראש ממשלה אחראי, מרגיע, כזה שמתחרט באמת על אמירת הערבים נוהרים לקלפיות, שמבין שדברים יוצאים משליטה. במקום זה קיבלנו ראש ממשלה שמשכלל את אמירתו. עכשיו זה כבר ערבים וצבועים נוהרים לקלפיות. אולי ניצחת את הבחירות אבל לא תנצח אותנו".

 

ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) אמר: "הדברים של סגן השר מזוז הם דברים שאינם ראויים להישמע בשום מקום, בוודאי לא כאן. ולא יהיה מישהו שיחשוב שמישהו מהמחנה הציוני תומך או חושד באמירה כזו או אחרת של תמיכה בעניין הזה. אנחנו לא רק מגנים – 'לגנות' זו אמירה רפה לעומת התיעוב שאנחנו מרגישים אל מול הדברים שנאמרו. 'תיעוב', זאת המילה".

 

ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) מסר בתגובה לדברים: "סגן השר מזוז הוא רק חלק ממכונת ההסתה והרדיפה של הליכוד. רדיפה שמתחילה בשלילת תקציבים, וממשיכה עכשיו בשלילת אזרחות. האזרחות הישראלית היא לא צ'ופר או הטבה, אלא זכות דמוקרטית טבעית. מי ששולל אזרחויות שולל את הדמוקרטיה והליכוד ובראשו בנימין נתניהו הולך והופך את ישראל למדינה לא דמוקרטית, מדינה שבה כל מי שלא אומר אמן לשלטון ולמרותו של קינג ביבי, מסכן את החופש שלו".
 

יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "כל מי שמתנגד בכל כוחו למשט הפלסטיני ולהשתתפות ישראלים בו הוא לאומי אבל כל מי שמתנכל לזכויות אזרחינו הערביים לשוויון מוחלט כולל תעודת זהות הוא לאומני קיצוני. אנחנו לאומיים לא פחות מכם אבל לא לאומנים כמותכם. אנחנו לעולם לא נחצה את הקו הברור שבין לאומיות ממלכתית נאורה ללאומנות חשוכה. אני קורא לראש הממשלה להבהיר בצורה ברורה וחד משמעית איפה הוא ניצב בקרב הזה על דמותה ואופייה של המדינה, באיזה צד של הקו הוא עומד. אני קורא לאחינו הערבים לא להיגרר לפרובוקציה המכוערת של הליכוד".

 

דיון במשט לעזה

ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת) נמצא ביוון לקראת עלייתו על הספינה שעתידה להגיע לעזה, והיום תתכנס מליאת הכנסת לדון גם בהצעה בנושא המשט. את ההצעה הדחופה לסדר היום הגישה ח"כ מירב בן ארי (כולנו), שלטענתה "לא יכול להיות שח"כ פוגע בריבונות המדינה אותה הוא מייצג. אני מציעה לח"כ לעלות על הספינה, להפליג לעזה, להישאר ולעזור להם לפתור את המשבר ההומניטרי משם".

ח"כ גטאס מתכונן למשט ביוון    (צילום: euronews)

ח"כ גטאס מתכונן למשט ביוון    (צילום: euronews)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אתמול דנו הח"כים בהצעה להשעותו מהכנסת: בדיון בוועדת הכנסת הצהיר ח"כ שרון גל מישראל ביתנו כי יש להסדיר את התנהלותם של הח"כים הערבים באמצעות חקיקה והבהיר כי ביום ראשון תעלה בוועדת שרים לחקיקה הצעת חוק שהגיש בעקבות השתתפות זועבי במשט: "אחרי שהצעת החוק תאושר, ישראל לא תצטרך להוכיח שעל משט כמו המרמרה היו כלי נשק. היא תצטרך להוכיח שלא היו. הופכים את המצב". לדבריו, "מה שנהיה פה זה לא נורמלי. יש פה יום עאסל, יום

באסל. היום זה יום באסל ואת זה צריך להפסיק באמצעות חקיקה. אין דרך אחרת".

  

גטאס הצהיר כי בכוונתו להשתתף במשט שמטרתו, לדבריו, הגשת סיוע הומניטרי לתושבים. המארגנים, ועמם גטאס, כבר הגיעו ליוון, משם יצא המשט. בשיחה עם ynet הסביר את המהלך: "המצב חמור ביותר בעזה. שום דבר לא השתנה ואף נעשה גרוע יותר. הסגר על עזה חזר להיות באותה רמה ואפילו ברמה גבוהה יותר. המצב הכלכלי קשה מאוד והעולם כמנהגו נוהג, כולל בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ראש הממשלה נתניהו
צילום: EPA
מומלצים