סוף המשט לעזה: השייטת פשטה על "מריאן"
בתום השתלטות קצרה של הקומנדו הימי וללא נפגעים החל חיל הים ללוות לנמל אשדוד את הספינה, ועליה ח"כ באסל גטאס. "הם הבהירו שלא ישתפו פעולה ולכן הוחלט להשתלט", אמרו בצה"ל. שאר הספינות שבו על עקבותיהן
סופו של המשט לעזה: שייטת 13 השתלטה הלילה (יום ב') על הספינה "מריאן", שעשתה את דרכה לרצועת עזה במסגרת המשט השבדי. תהליך ההשתלטות היה קצר ולא היו נפגעים. מדובר צה"ל נמסר כי ההשתלטות הייתה בהתאם להחלטת הדרג המדיני, ולאחר שמוצו כל הפניות בצינורות הדיפלומטיים. "משהבהירו המפליגים כי אין בכוונתם לשתף פעולה ולהיעתר להזמנה להגיע לנמל אשדוד הוחלט להשתלט על כלי השיט ולהשיטו לנמל אשדוד", אמרו בצה"ל אחרי הפשיטה של חיל הים על "משט החירות השלישי".
מלבד "מריאן" הבחינו לוחמי הקומנדו הימי בעוד שתי ספינות שלא התקרבו לכיוון עזה ושבו על עקבותיהן. ככל הנראה ספינה רביעית חזרה עוד לפני כן על עקבותיה. הפעילים שהיו על "מריאן" צפויים לעבור לתשאול קצר עם הגעתם ארצה ולאחר מכן יגורשו לחו"ל דרך נתב"ג.
על הספינה היו בין היתר ח"כ בסאל גטאס ונשיא תוניסיה לשעבר מונסף מרזוקי. לאחר ההשתלטות, פורסמו ברשת סרטונים של משתתפי הספינה, ובהם הקפטן ג'ואל אופרדאס והישראלי לשעבר דרור פיילר. "הישראלים שוב פעלו כמו פיראטים, לקחו אותנו כשבויים ומנעו מאיתנו להגיע לעזה", אמר פיילר בסרטון שהופץ.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב להשתלטות על הספינה: "אני מבקש לשבח את חיילי ומפקדי חיל הים על הביצוע הנחוש והיעיל במעצר נוסעי הספינה שניסתה להיכנס לחופי עזה בניגוד לחוק. במשט הזה אין דבר מלבד מפגן של צביעות ושקרים, שרק מסייע לארגון הטרור חמאס ומתעלם מכל הזוועות באזורנו".
שר הביטחון משה (בוגי) יעלון הוסיף: "המשט הזה לא היה הומניטרי ולא דאג לרווחתו של איש, ורצונם של המשתתפים בו היה להמשיך במסע הדה-לגיטימציה כלפי מדינת ישראל. זהו חלק ממפגן הצביעות והשקר של גורמים שונים בעולם, שמעדיפים לחזק ולתמוך בארגון טרור חסר מעצורים כמו חמאס. אין מצור על עזה, וישראל היא הגורם היחיד באזור שמאפשר הכנסה קבועה של סחורות שונות וקיום פרויקטים הומניטריים. אך אין לנו כל כוונה לאפשר לכל גורם שהוא להבריח אמצעי לחימה שיופנו נגדנו".
בסך הכול, במשט היו 47 פעילים פרו-פלסטינים שעשו את דרכם לרצועת עזה על סיפונן של ארבע ספינות. בחיל הים עקבו בדריכות אחרי תנועת כלי השיט והשלימו את ההכנות לעצירת המשט בלב ים. ההערכות היו שהמגע של הלוחמים עם הפעילים יתרחש כמה עשרות קילומטרים מחופי ישראל. הלילה כתבו מארגני המשט בטוויטר כי שלוש ספינות התקרבו למשט והזדהו כספינות של צה"ל. "הקרובה שבהן הייתה במרחק 500 מטרים", כתבו המארגנים.
מרגע כניסת הנוסעים לנמל אשדוד, הזרים עוברים לאחריות רשות האוכלוסין וההגירה והישראלים לאחריות המשטרה. לכולם יוצא צו הרחקה מישראל שכולל בדיקה ושימוע, בהתאם להליך החוקי.
"מריאן" הייתה הספינה הראשית במשט ונשאה את דגל שבדיה. על סיפונה 18 נוסעים, כולל ח"כ באסל גטאס, דרור פיילר ומונסף מרזוקי נשיא תוניסיה לשעבר. את "מריאן" היו אמורות ללוות שלוש ספינות קטנות נוספות שנשאו את דגל יוון: "ג'וליאנו 2" (12 נוסעים), "ויטוריו" (תשעה") ו"רייצ'ל" (שמונה).
לשכת ראש הממשלה פרסמה אמש את האיגרת שיקבלו הפעילים עם הגעתם לישראל. "ברוכים הבאים לישראל!", נכתב בה, "נראה שטעיתם בדרך. אולי התכוונתם להפליג למקום לא
רחוק מכאן – סוריה. שם טובח משטרו של אסד מדי יום בבני עמו וזאת בתמיכת המשטר הרצחני של איראן".
גם בצבא הגדירו את המשט כניסיון פרובוקציה ואמרו שבכוונת החיילים לא ליפול בפח ולהגיש סיוע של מזון ושתייה לפעילים. הלוחמים אמורים היו לצלם את ההשתלטות ולהעביר את החומרים במהרה לדובר צה"ל, כדי שישדר אותם לעולם לפני שהפעילים יספיקו לפרסם "תמונת ניצחון" משלהם. עם זאת, לפחות בשעות הבוקר הוחלט לא להפיץ את התמונות, בניגוד לפעמים הקודמות.
אתמול שלח ח"כ גטאס, שהשתתפותו במשט פורסמה לראשונה ב-ynet, מכתב מלב ים לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון משה יעלון ובו קרא להם להימנע משימוש בכוח ולהורות לכוחות הביטחון לאפשר את כניסת הספינות לרצועת עזה. כאמור, ההשתלטות הלילה הייתה מהירה וללא נפגעים.