שתף קטע נבחר

 

גטאס והמשט בדרך לעזה: "לא נירתע מול נתניהו"

הלילה החלה "מריאן" השבדית את מסעה מיוון, יתר הספינות יצטרפו אליה בהמשך. כפי שנחשף ב-ynet, גם ח"כ בסאל גטאס על הסיפון: "סוף-סוף יצאנו, אחרי תלאות. חכו לנו". דרור פיילר, המשתתף במשט: "חיבלו לנו במדחף". שבעה אזרחי טורקיה גורשו מישראל מחשש לקשר עם חמאס

 

מריאן השבדית. בדרך לעזה (צילום: מתוך יוטיוב) (צילום: מתוך יוטיוב)
מריאן השבדית. בדרך לעזה(צילום: מתוך יוטיוב)

המשט לעזה שבו משתתף ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת), כפי שנחשף לראשונה ב-ynet, יצא הלילה לדרך (יום ו') מכרתים לחופי עזה. כך דווח בסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען". לפי הדיווח, מיוון יצאה הספינה "מריאן" השבדית. ב"מען" נכתב כי במשט 70 איש, ובהם פעילים פוליטיים ונשיא תוניסיה לשעבר מנסוף מרזוקי, וכן ציוד הומניטרי. 

 

גטאס עצמו כתב הלילה בעמוד הפייסבוק כי "סוף-סוף אנחנו על המריאן. אחרי תלאות שעוד יסופר עליהם אנחנו שטים לעזה. חכו לנו". המשט התעכב מעט בגלל הים הסוער, אך גטאס כתב כי "יש לנו רצון ונחישות שלא יערערו אותם גלי הים הסוערים ולא האיומים הפופוליסטיים של נתניהו". לדבריו, יתר הספינות במשט ייצאו לכיוון עזה בסוף השבוע.

 

הפעיל הפרו-פלסטיני דרור פיילר, שהשתתף גם במשטים הקודמים, טען אתמול כי היו ניסיונות של גורמים "עלומים" לפגוע במדחף של אחת הספינות במשט. בראיון לרדיו "אל שמס" מיוון אמר פיילר: "אנחנו לא יודעים מי זה, אבל אותו אדם צלל וחיבל במדחף, אז היינו צריכים למצוא ספינה אחרת".

 

ח"כ גטאס מתכונן למשט ביוון    (צילום: euronews)

ח"כ גטאס מתכונן למשט ביוון    (צילום: euronews)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי פיילר, אחד מ-70 המשתתפים ב"משט החירות השלישי", "אנשים שידעו מה שהם עושים" הם שניסו לחבל בספינה שנמצאת כעת ליד כרתים, ואמורה להגיע לעזה ביום ראשון או שני - אם ישראל תאפשר לה להגיע לחופי הרצועה, מה שלא נראה ריאלי כעת. פיילר ציין כי גם במשט הקוד, ב-2011, חיבלו בספינה בעת שהייתה בנמל יווני, וזו הסיבה לדבריו שהם ניסו לשהות כמה שפחות זמן ביוון, לפני היציאה לדרך. לפני ההגעה ליוון, עגנה מריאן השבדית בפלרמו ובמסינה שבסיציליה.
 
בתוך כך, שבעה אזרחי טורקיה שנמנו עם קבוצה של תשעה אזרחי הרפובליקה הטורקית, גורשו אמש מישראל מכיוון שעלה חשד כי הם משתייכים לארגון IHH ומתכננים להגיע לעזה. משירות הביטחון הכללי נמסר כי "עם הגעתם תושאלו האזרחים הטורקים בנוגע לנסיבות הגעתם לישראל. לנוכח חשש שעלה בינם לבין פעילים מארגון הטרור חמאס והסיכון הנשקף מכניסתם לארץ, הוחלט למנוע את כניסתם לארץ".

 

חלק מהמגורשים סיפרו לעיתון הטורקי "טודיי זמאן" כי הם נחקרו בנמל התעופה בן גוריון במשך שש שעות. הם ציינו כי התכוונו להגיע לאירוע צדקה בירושלים. התקרית התרחשה על רקע הדיווחים לחדש את הקשר בין ישראל לטורקיה, שנותק בעקבות אירועי משט המרמרה לעזה ב-2010.

 

שלשום סיפר גטאס על השתתפותו במשט, ותקף את הביקורת החריפה שהושמעה נגדו. "אותם חברי כנסת שיוצאים נגדי הם צבועים. רגע לפני שיצאתי ביקשו ממני קיזוז בכנסת. הם פשוט מנסים לקבל כותרות על חשבוני ואני לא מפחד מכל ההתנהלות הזאת. אם ישללו ממני את התואר שלי, זו פגיעה בדמוקרטיה". גטאס ציין שמדובר במשט שמביא עמו ציוד רפואי לבתי חולים בעזה, והזהיר מפני התערבות ישראלית. "אני לא רוצה להשוות עם מה שקרה במשט המרמרה, אבל אני רוצה להזכיר שבסוף ישראל התנצלה על האירועים". 

 

ועדת הכנסת דנה בבקשה להשעות את גטאס. הח"כים מימין הבטיחו למנוע משטים בחקיקה, ואילו חברי הרשימה המשותפת הבהירו: "זה משט של שלום". בהמשך דנו גם במליאה בהצעה דחופה לסדר היום הגישה ח"כ מירב בן ארי (כולנו), שלטענתה "לא יכול להיות שח"כ פוגע בריבונות המדינה אותה הוא מייצג. אני מציעה לח"כ לעלות על הספינה, להפליג לעזה, להישאר ולעזור להם לפתור את המשבר ההומניטרי משם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך יוטיוב
הספינה השבדית מריאן. יצאה לדרך מיוון
צילום: מתוך יוטיוב
ח"כ גטאס
מומלצים