שתף קטע נבחר

 

שליש מהחומה הסינית נעלם. מי אשם?

תנאי מזג האוויר הביאו לשחיקת חלקים גדולים מהחומה הגדולה - שלא נראית מהחלל, כפי שמקובל לחשוב. אך כמובן, לא רק הטבע אשם

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כשלושים אחוזים מהחומה הסינית נעלמו במרוצת השנים מהמבנה המוגדר אתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו, בעקבות שינויי תנאי מזג האוויר וכמובן האדם - למשל גניבת לבנים לבניית בתים. כך דיווחו אתמול (יום ב') כלי תקשורת ממלכתיים במדינה.

 

עוד חדשות בעולם :

לראשונה: דאעש ערף ראשי שתי נשים

אינדונזיה: מטוס תובלה התרסק על בתים ומלון

המשבר ביוון: מה הלאה? תשובות לשאלות

 

החומה הסינית אינה מבנה אחד בלתי שביר אלא משתרכת לאורך אלפי קילומטרים במקטעים, החל משאנהאיגוואן שבחוף המזרחי ועד ג'יאיוגואן שבקצה מדבר גובי שבמערב. החומה כל כך רעועה בכמה מקומות שמעריכים כי אורכה קטן מ-21 אלף קילומטרים ל-9,000, אלא אם החלקים החסרים נכללים. למרות אורכה, היא אינה כפי שנטען רבות - נראית מהחלל.

 

בנייתה החלה במאה השלישית לפני הספירה, אך כ-6,300 קילומטרים נבנו בתקופת שושלת מינג בשנים 1644-1368, הכוללים את החלקים המתוירים יותר צפונית לבייג'ינג. לפי "בייג'ינג טיימס", מתוך אלפי הקילומטרים הללו, 1,862 נמסו במהלך המאות שעברו. לפי הדיווח שהסתמך על מחקר שנעשה על ידי רשות החומה הגדולה של סין, הצמחים שגדלו על הקירות האיצו את הבלאי של חלק מהמבנה.  

 

מישל אובמה ובנותיה בביקור בחומה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מישל אובמה ובנותיה בביקור בחומה(צילום: AFP)

"אף שחלק מהקירות נבנו מלבנים ומאבנים, הם אינם יכולים לעמוד בפני החשיפה הרב-שנתית לרוח ולגשם", ציטט העיתון את דונג יאהוי, סגן נשיא הרשות. "מגדלים רבים הפכו רעועים ועלולים להתמוטט עם בואה של סופת גשמים אחת בקיץ".

 

לפי העיתון, גם מעשי ידי תיירים ותושבים מקומיים גרמו נזק למבנה הגדול ביותר בעולם שנבנה על ידי האדם. כפרים עניים במחוז לולונג, שבמחזו חביי הצפוני, השתמשו בעבר בלבנים האפורות והעבות מהחומה כדי לבנות את בתיהם,

וחלקים גדולים של פיסות החומה נמכרו עבור 30 יואן (4.8 דולרים) על ידי המקומיים.

 

לפי החוק הסיני, אדם שגונב אבנים מהחומה הגדולה עלול להיקנס ב-5,000 יואן (800 דולרים). "אולם אין ארגון שאוכף את החוקים הללו", אומר ג'יה היילין, פקיד רשמי במשרד להגנת שרידים תרבותיים. "נזק יכול להיות מדווח רק לרשויות הבכירות משום שמקרים רבים מתרחשים בגבול שבין שני המחוזות".

 

לפי "בייג'ינג טיימס", החיפושים אחר החלקים הבלתי-מפותחים של החומה הסינית - פעילות פנאי שהופכת לפופלרית בשנים האחרונות - הובילו להגעת כמות תיירים גדולה מכפי שהם יכולים להכיל, ולכן רבים מהם ניזוקו באופן חמור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
החומה הסינית נשחקת
צילום: shutterstock
מומלצים