ההורים שהחליטו להקים גן
כשהגננת בגן הפרטי הודיעה להורים שהילדים כבר גדולים והם צריכים לעבור לגן עירייה, הם החליטו שעדיף להקים גן עם העקרונות והערכים שהם מאמינים בהם. לאחר שמצאו מבנה מתאים וגננת עם ניסיון, הם נחושים יותר מתמיד - "החינוך של הילדים שלנו חשוב יותר מקניית דירה"
הילדים הולכים לגן פרטי, מכירים חברים חדשים, מתגבשים, ממשיכים עוד שנה אבל אז מגיע הרגע שצריך להיפרד ולעבור לגן עירייה.
עוד בנושא:
המדריך המלא: כל מה שאתם צריכים לדעת על גני ילדים
מה צריך לשאול כשבוחרים גן ילדים? מדריך להורים
"תמיד יהיו הורים שיביאו ילד חולה לגן"
לא ברור מי מהחברים ימשיך ביחד, איזו גננת תהיה ואיך הילד יסתדר. נשמע לכם מוכר? קבוצת הורים החליטה שהיא רוצה לקחת את המושכות לידיים ולקבל את ההחלטות.
לא מצאו מסגרת מתאימה
שבעה זוגות של הורים החליטו להקים את "גן חברותא" ברוח אנתרופוסופית. מדובר בהורים מעורבים שהילדים שלהם הלכו יחד מגיל שנתיים לגן פרטי בשכונת ביצרון בתל אביב, והם רצו להמשיך באותה מתכונת ולהישאר יחד כקבוצה.
"הילדים כבר בני 4-5 ולכן הם גדולים מדי לגן הנוכחי", מספרת נעה שיר, אמא של הילי (בת 5). "למרות שאנחנו ממעמד הביניים החלטנו שהחינוך הוא בראש סדר העדיפויות שלנו ולכן חשוב לנו להשקיע בחינוך". לדבריה, הם לא מצאו מסגרת מתאימה ובגנים ברוח האנתרופוסופית יש רשימות המתנה של שנתיים.
- למה לא גן עירייה?
"אני לא אוהבת את העקרונות המנחים וגם אין לי אפשרות לבחור את הגננת. ומה יהיה אם הצוות החינוכי לא יימצא חן בעיניי? בתוך מערכת החינוך יש הרבה אנשים טובים אבל העקרונות המנחים מלמעלה בעיתיים – הילדים נמדדים על פי הישגים.
"80% מהם מסתדרים במסגרת, אך יש את אלו שנחבטים ממקום למקום עד שהדימוי העצמי שלהם כל כך פגוע שצריך הרבה זמן כדי לשקם אותו".
"החינוך של הילדים שלנו עדיף מקניית דירה"
ההורים נפגשו והחליטו להתקדם עם היוזמה. לאחר כמה חודשים, הם מצאו מבנה מתאים ביד אליהו, טיפלו בכל ענייני הבירוקרטיה וגייסו אנשי צוות. בימים אלו הצטרפה גננת בעלת ותק של 12 שנה, והחלו בהרשמה לשנה הקרובה.
"אני לא יכולה לחשוב על משהו שיותר חשוב מחינוך ילדנו", אומרת שיר. "הם מבלים כל כך הרבה שעות בגן. ברור לי שמבחינה כלכלית יש לנו את הפריבילגיה שלאחרים אין, אבל אנחנו עובדים ונמצאים במינוס כמו כולם, אך עשינו חשיבה מה סדר העדיפויות שלנו והחלטנו שעדיף לגור בשכירות ולא לקנות דירה אך להשקיע בחינוך ילדנו".
לא צריכים להיכנס עדיין למרוץ
דנה כהן, אמא של רני (בת 5) הצטרפה לקבוצת ההורים בלב שלם. "חשוב לי שהיא תקבל ערכים של שיתופיות, לקבל את האחר, לדעת להקשיב, ושיסתכלו עליה בגובה העיניים. היא לא צריכה להיכנס כל כך מהר למרוץ. היא יכולה עדיין להישאר ילדה, לשחק ולעשות הכול בצורה איטית יותר".
בנוגע לגן, כהן אופטימית: "אני מאמינה שהכול יסתדר ויצטרפו ילדים נוספים, אם נמשיך להיות נחושים. חשבנו על 20-25 ילדים שיהיו בגן. יש לנו חלוקת תפקידים מאוד ברורה וכל אחד מעדכן בוואטסאפ כשקורה משהו.
"אחת לשבוע אנחנו נפגשים בערב ועושים סיעור מוחות, והכיוון מאוד חיובי. הכוונה היא להקים את הגן, לתת לגננת שרביט ושהיא תמשיך הלאה".
משפחות המעוניינות לשמוע עוד פרטים, ניתן להגיע למפגש הכרות שיתקיים ב-2.7 (ה') בשעה 20:30 בשדרות ההשכלה 2 תל אביב או לפנות לנעה שיר - 050-7778886.
ממשרד החינוך נמסר: "משרד החינוך מאשר פתיחתם של מוסדות חינוך מוכרים שאינם רשמיים במערכת החינוך, ובכלל זה אנתרופוסופיים, רק אם אלה עומדים בתנאי הרישוי מבחינה פדגוגית, בריאותית ובטיחותית".