שתף קטע נבחר
 

הדירה ראויה למגורים? את זה הרב יקבע

כמה פעמים ויתרתם על דירה שווה בגלל אמונה תפלה? י' מת"א העדיפה שלא לגור בדירה שכורה שבה הדייר הקודם התאבד; קרן נכנסה לדירה עם "אנרגיה זוגית"; דייר בפרויקט פינוי-בינוי סירב לפנות את הדירה כי רצה להמשיך לגור בנכס עם מספר המזל שלו; ורוכש דירה מחליט אם לקנות נכס רק דרך הרב

מאמינים בגורל או באנרגיה קוסמית? בכל הקשור לנדל"ן למגורים, לא מעט דיירים מסתייגים מלהודות בכך - אבל ייתכן מאוד שהיו מעדיפים לא לגור בדירה שבה, למשל, הזוג שהתגורר בה קודם לכן נמצא בהליכי גירושין או סבל מאסונות טבע. תפיסה של "אנרגיה טובה" בדרך כלל גורמת לדייר להרגיש שהוא מבצע מעבר ברגל ימין - הדייר הקודם התחתן, מצא את עבודת חלומותיו או זכה בלוטו; או מעדיף שלא לעזוב את הדירה שנים ארוכות בדיוק בגלל הסיבות האלה.

 

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

"לפני שנתיים חיפשנו מגורים בשכירות ומצאנו דירה שממש קסמה לנו", מספרת י' (33), נשואה פלוס 1 העוסקת בתחום המדיה ומתגוררת בתל-אביב. "הייתי אז בהיריון והדירה הייתה בקומה ראשונה ברחוב טוב בצפון העיר, ממש ליד ההורים שלי ועם חניה גדולה ו-3 חדרים. אז היא מאוד התאימה לנו והיינו לפני סגירת עסקה".

 

אלא שאז פגשה י' את השכנה. "רגע לפני שהחלטנו לחתום על החוזה, תפסה אותנו אחת השכנות ושאלה אם אנחנו מהמשפחה 'שלו'. של מי? ובכן, לנו סיפרו שאחד השותפים שעזב את הדירה פשוט עבר לגור בחולון, ולכן השותף השני החליט לעזוב גם הוא. אלא שלמרבה הצער התברר לנו כי אחד השותפים התאבד". י' מודה שתחילה שקלה לעבור לדירה בכל זאת, "אפילו התחלנו לברר לגבי 'גירוש' של רוחות רעות", היא אומרת. "אבל בסוף החלטנו שאנחנו לא רוצים שזו תהיה הדירה הראשונה של הילד שלנו - וויתרנו".

 

"יש אצלנו בחבר'ה דירה שעוברת בין חברים מסיבה אחת ברורה: יש בה אנרגיה זוגית טובה", מספרת קרן (29) ממרכז תל-אביב העוסקת בתחום התקשורת. "אני חיפשתי דירה למגורים במשך חודשיים ארוכים, ולשמחתי חברה שלי שמתגוררת באותה דירה 'זוגית' סיפרה לי שבדיוק התפנה חדר. מיד קפצתי על המציאה - אחרי הכל, כולנו מחפשים זוגיות, וכל האמצעים כשרים", היא אומרת בחיוך. "מי יודע, אולי זו הדירה שתביא לי את המזל בתחום הזוגי".

דירה עם היסטוריה של זוגיות? אני עוברת (צילום: index open) (צילום: index open)
דירה עם היסטוריה של זוגיות? אני עוברת(צילום: index open)

 

דירה מספר 5, בקומה חמישית, בבניין מספר 5

גם עולם הנומרולוגיה "שולט" בהחלטות הדייר אם לעבור דירה. עומר גוגנהיים, מנהל חברת אשדר בוטיק העוסקת בהתחדשות עירונית, מספר כי בפרויקט תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש) שמבצעת החברה ברמת גן, הוא נתקל בדייר שסירב לפנות את הדירה - בגלל "מזל".

 

"דייר מבוגר שמתגורר בפרויקט בדירה אותה רכש אביו בילדותו, ממנה מעולם לא יצא, מסרב לחתום על ההסכם", הוא מספר. "הסיבה: הדירה והבניין נושאים את אותו המספר, שמהווה גם את מספר המזל שלו - 5. ואם זה לא מספיק, אז גם ברישומי גוש וחלקה בטאבו מופיע מספר זה. הדייר ממאן לחתום מאחר שהוא יודע שלא יחזור לדירה עם אותו המספר".

 

אז האם ניתן להתחשב בדייר ולאפשר לו לגור בדירה עם אותו המספר? גוגנהיים מבין את הרצון, אך אינו יכול להתחייב. "בעקרון היינו יכולים לנסות לאפשר לדייר לגור באותה הקומה עם מספר דירה זהה, אבל מטבע הדברים בפרויקט מסוג זה - כאשר היזם מוסיף בקומת הקרקע דירות גן חדשות כך שמספור הדירות משתנה וגם הדיירים הקיימים עולים קומה - זה לא ממש אפשרי".

 

אסף באומר, מנהל השיווק והמכירות בחברה, מוסיף כי ב-14 השנים שבהן עסק בשיווק נדל"ן, נתקל בלא מעט אמונות תפלות של דיירים, מרביתן קשורות בנומרולוגיה. "ניהלנו מו"מ עם דייר שביקש לקנות דירה חדשה באחד הפרויקטים, שהתעקש על הנחה לא עגולה כדי להגיע למספר ספציפי בחיבור הספרות", הוא אומר.

פרויקט תמ"א 38. אם מספר הדירה ישתנה - לא תעזבו אותה? ()
פרויקט תמ"א 38. אם מספר הדירה ישתנה - לא תעזבו אותה?

לדבריו, "ההתעקשות הייתה על כך שברמה הנומרולוגית, המספר שיתקבל יהיה זהה למספר שמתקבל על ידי חיבור סכומי האותיות המרכיבות את שמו. הרמתי גבה, אבל זרמתי עם זה, והמשכנו במו"מ על מחיר הדירה. ההפרש היה בשקלים בודדים. במקום 1.4 מיליון שקלים, מחיר הדירה לאחר ההנחה עמד על 1.38 מיליון שקלים".

 

באומר מספר על רוכשת דירה אחרת שהאמינה בתורת "הפאנג שווי". "אם אני לא טועה, אסור שהמיטה תהיה מתחת לחלון, אסור שהאסלה תמוקם מול דלת השירותים ואסור שהחלון יהיה ממוקם מול הדלת", הוא נזכר. "אז במהלך המו"מ בדקנו במסגרת שינויי דיירים מה ניתן לעשות בדירה - האם יש אפשרות לסובב את זווית האסלה, למשל. בסופו של דבר העסקה נפלה ברגע שלא יכולנו להתחייב בחוזה שהדירה אכן תהיה מתואמת לתורת הפאנג שוויי".

 

הרב יקבע אם הדירה ראויה למגורים

גם בשוק הדירות מיד שנייה ניכרת התופעה הזו. ראובן שפירא, זכיין סניף רשת התיווך אנגלו-סכסון בסובב כנרת, מספר: "יש לנו לקוח שאנחנו מסתובבים איתו ומראים לו נכסים כבר שנה. אנחנו מראים לו דירות שמתאימות לצרכים שלו - הוא מחפש בית פרטי עם נוף לכנרת או דירת גן. לגבי כל דירה שמוצאת חן בעיניו, הוא שואל 'שאלת רב', כאשר עבור השאלה הוא מבקש לקבל מאיתנו את הפרטים הבאים: שמות בעלי הנכס והכתובת המדויקת, כולל כל המספרים של הנכס - מספר קומה, מספר דירה ומספר בניין".

 

"עם כל המידע הזה פונה הלקוח לרב ומתייעץ איתו אם לקנות את הבית או לא. הוא לא עושה שום צעד מבלי שהרב מאשר לו. למרות שראה דרכינו 6 או 7 דירות שהתאימו לו והוא אהב אותן, הרב הטיל וטו. אז לאחרונה התחלנו לנקוט בשיטה ההפוכה כדי שלא תהיה ציפייה מיותרת - קודם אנחנו מספקים לו את כל הפרטים של הנכס, ורק אחרי כן נלך לראות אותו. אנחנו מכבדים כל איש ואמונותיו".

 

במקרה אחר, מוסיף שפירא, "הראיתי דירה בטבריה לזוג עיוורים. הגבר נכנס לדירה, עמד במרכז החדר כאילו בוחן אותה, ולאחר כמה רגעים אמר שהדירה מצוינת ויש בה אנרגיה טובה - ולכן נראה לו שיש עסקה. כששאל אותי למספר הדירה, השבתי שמספרה 81. באותו רגע אמר שהוא לא מוכן לקנות דירה שיש בה את הספרה 8 כי זו ספרה לא טובה, עם אנרגיות לא טובות", הוא מסכם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
הדירה שווה? טפו טפו טפו
צילום: Shutterstock
מומלצים