סמנכ"ל הייטק, עבריין מין: קוצר עונש המאסר
לפני כשנתיים נידון תושב השרון ל-14 שנות מאסר על פרשה מזעזעת של ניצול קטינות ברשת. הוא הגיש ערעור והעליון הפחית את העונש ל-12 שנים
בבית המשפט העליון הסתיימה לאחרונה פרשה מזעזעת
של ניצול מיני של עשרות קורבנות ברשת: השופט מני מזוז הפחית מ-14 ל-12 שנות מאסר
את עונשו של תושב השרון, לשעבר סמנכ"ל בחברת הייטק, שבמשך שנים יצר קשר עם נערות באמצעות האינטרנט.
כתב האישום כלל 29 אישומים של עבירות מין חמורות כלפי 33 קטינות מזוהות – מרביתן בנות 10 עד 14 – ועשרות קטינות נוספות שזהותן לא ידועה. בית המשפט המחוזי דן אותו ל-14 שנות מאסר ופיצויים של 10,000 שקל לכל אחת מ-33 הקורבנות המזוהות.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- השתלט על חוף בכנרת – ויפצה נופש שנפצע
- הלכה חופשה בחו"ל: צו עיכוב יציאה נגד הילד
- משפוחה: ההורים, הבן ושתי תביעות לשון הרע
- הורים הכפישו את המנהל. הפיצוי: 140 אלף ש'
רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
לפני כשנתיים הודה הגבר והורשע במסגרת הסדר טיעון בכך שבמשך יותר מעשר שנים נהג להתחזות לנערה או נער, יצר קשר עם ילדות, גרם להן להתפשט מול המצלמה, לגעת בעצמן ועודד אותן לצפות בסרטונים פורנוגרפיים באצטלה של "חינוך מיני". בחלק מהמקרים הוא הציע להן לבצע מעשים מגונים באחיהן ואיים שיפרסם את תמונותיהן ברשת.
מדריך
מהן ההגבלות על עברייני מין לאחר שחרורם?
עו"ד אוהד מגורי
פיקוח הדוק והגבלות על תנועה ועיסוק: עבירות מין נמנות עם החמורות ביותר בחוק העונשין, ולכן המחוקק מתייחס להן בחומרה גם אחרי המאסר
אשם הגיש ערעור לבית המשפט העליון, שבו טען שהוטל עליו עונש כבד מדי ואף חמור מעונשים שהוטלו "בעבירות מין בעולם המציאות". לדבריו, מעשים שבוצעו באינטרנט פחות חמורים ממעשים הנעשים בפועל, שכן לקורבן יש אפשרות לנתק את המחשב בכל רגע. הוא ביקש לתת משקל גבוה להודאתו, שחסכה מהקורבנות להעיד, ולכך שהוא עצמו קורבן לפגיעה מינית.
המדינה טענה מנגד שהאירועים הקיצוניים, בהם האישום הנוגע לגרימת מעשים מיניים בין אח ואחות, גורמים לפוסט טראומה בקטינים. היא הוסיפה שהקטינות לא יכלו לכבות את המחשב כשהוא מאיים להפיץ תמונות שלהן ומתנהג במניפולטיביות שיטתית.
המרחב וירטואלי, הנזק אמיתי
השופט מני מזוז העיר שאין להקל עם עברייני מין רק משום שהם מבצעים את העבירות דרך האינטרנט. המערער אמנם פעל במרחב הווירטואלי, אך המעשים המיניים שביצעו הקטינות בעצמן או עם אחרים לפי הנחיותיו, נעשו בעולם מאוד מציאותי, והנזקים הנפשיים שנגרמו להן ממשיים.
כמו כן, המשיך השופט, "הריחוק הטכנולוגי" הוא שאִפשר למערער להתחזות לנערה או נער, כך שאי אפשר שאותו ריחוק ישמש סיבה להקלה בעונש.
השופט מזוז דחה בשאט נפש את טענת המערער בדבר כיבוי המחשב. לטעמו, הטענה שהצד השני יכול לכבות את המחשב מקוממת כשהיא מתייחסת לילדות קטנות שנתונות למניפולציות שונות ואף מעשי סחיטה ממש.
עם זאת, מאחר שעדיין לא הצטברה פסיקה רבה בתחום עבירות המין באינטרנט וטרם גובשה מדיניות ענישה ברורה, השופט הציע להפחית את עונש המאסר ל-12 שנים, לנוכח "עקרון ההדרגתיות", שלפיו העלאת רף הענישה תיעשה בצורה הדרגתית. השופטים חנן מלצר ודפנה ברק ארז הצטרפו לפסק הדין.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המערער: עו"ד ששי גז, עו"ד שירן גולברי
- ב"כ המשיבים: עו"ד סיגל בלום
- עו"ד יוני נוסבאום עוסק במשפט פלילי
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים