נתניהו נגד ממשל אובמה: "יש מי שמוכן לעשות הסכם בכל מחיר"
ההסכם שאליו מתקדמות המעצמות ואיראן גורר תגובות קשות מכל קצות הקשת הפוליטית בישראל. ראש הממשלה אמר כי "אלמלא המאמצים שלנו במהלך השנים איראן כבר הייתה יכולה להתחמש בפצצות אטום מזמן". שר הביטחון הבהיר כי ישראל נערכת להגן על עצמה בכוחות עצמה
קונצנזוס ישראלי נגד הסכם הגרעין המתגבש בין איראן למעצמות: ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בצהריים (יום ב') כי ישראל מחויבת למנוע מאיראן להשתמש בנשק גרעיני, "אנחנו לא התחייבנו להימנע מהסכם, למנוע הסכם, בטח לא כזה שהמעצמות מוכנות לחתום עליו בכל מחיר. אנחנו כן התחייבנו למנוע מאיראן להתחמש בנשק גרעיני, ואכן - אלמלא המאמצים שלנו במהלך השנים איראן כבר הייתה יכולה להתחמש בפצצות אטום מזמן. ההתחייבות שלנו היא למנוע מאיראן להתחמש בנשק גרעיני. היא בתוקף גם היום".
נתניהו הזכיר כי נשיא איראן רוחאני הוביל מצעד שנאה ברחובות טהרן שבו המונים זעקו "מוות לאמריקה, מוות לישראל". "אם גם אחרי קריאות חד-משמעיות אלה להשמדת הנושאים והנותנים נמשכו הוויתורים כנראה שיש מי שמוכן לעשות הסכם בכל מחיר ואין דרך ואין רצון להימנע מהסכם רע זה". ראש הממשלה קרא לכל מי שביטחון ישראל יקר לו להתאחד מאחורי ההתחייבות למנוע מאיראן נשק גרעיני.
הערב אמור לפוג הדד-ליין השלישי שהציבו לעצמן איראן ושש המעצמות - ארצות הברית, רוסיה, סין, בריטניה, צרפת וגרמניה - בשבועיים האחרונים, ובמהלך אותה תקופה האשימה המשלחת האיראנית את המערב בהצבת מכשולים כדי למנוע השגת הסכם. אחת המחלוקות הגדולות ביותר בין איראן לבין המעצמות הייתה ההתעקשות של טהרן להסיר באופן מיידי את אמברגו הנשק ואת האיסור לעסוק בטכנולוגיות של טילים בליסטיים שהוטלו עליה על ידי מועצת הביטחון של האו"ם מ-2006 אם יושג הסכם עמה.
נשיא איראן חסן רוחאני הודיע שינאם הערב נוכח העובדה כי שיחות הגרעין בין איראן למעצמות בווינה מצויות בישורת האחרונה. שר החוץ הצרפתי לורן פביוס, השוהה בווינה לשם הדיונים על הסכם הגרעין עם איראן, יישא נאום בנושא בשעות אחר הצהריים. טרם פורסם מועד מדויק.
שר הביטחון משה יעלון הזהיר מוקדם יותר מהעתיד לבוא ורמז כי ישראל תמשיך להתכונן לתקיפת הגרעין האיראני. "בשורה התחתונה אנחנו הולכים להסכם רע שלאחריו נמשיך להיערך להגן על עצמנו בכוחות עצמנו", אמר בפתח הדיון בוועדת חוץ וביטחון. בינתיים, האיראנים ציננו את ההתלהבות במערב - ונציגם אמר כי אינו יכול להבטיח שייחתם הסכם עוד היום.
יעלון אמר כי "ההסכם למעשה מלבין את מה שאיראן עשתה, בניגוד להחלטות מועצת הביטחון", והבהיר כי יש לו השלכות למדינות אחרות שרואות במצב הזה איום עליהן: "מדינות שכנות מדברות על צורך שלהן להתחמש, מה שעלול לפתוח מרוץ חימוש גרעיני באזור. מדינות כמו ערב הסעודית, מצרים וטורקיה שמתבטאות בעניין. וזה מעבר לעובדה שבעצם ההסכם לא גורם ולו לסגירת מתקן גרעיני אחד או הריסת צנטריפוגה אחת".
יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט: "מעצמת טרור עולמית נולדת. אלה ימים מכריעים למדינת ישראל ולעולם כולו. ההסכם, אם ייחתם, ייזכר לדיראון עולם. מדינה שמכריזה גם בימים אלה שמטרתה לחסל את מדינת ישראל עומדת לקבל לגיטימציה להיות מעצמה גרעינית".
יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג: "אנחנו נצטרך להמתין לפרטי ההסכם, אבל דבר אחד כבר ברור: ההסכם הזה יאיץ את מרוץ החימוש האזורי ועלול לדרדר את ביטחון האזור ואת האינטרסים הביטחוניים של ישראל. שנית ההסכם הזה ייתן לגיטימציה להפיכתה של איראן למדינת סף-גרעינית בטווח הנראה לעין.
2 אלה אתגרים קשים וחמוּרים שמייצרים חששות כבדים".
יו"ר יש עתיד יאיר לפיד אמר בפתח ישיבת הסיעה: "זה הסכם גרוע המסכן את ביטחון ישראל ואת ביטחונו של העולם. האיראנים משקרים, והעולם רוצה שישקרו לו. העובדה שמדינות ה-P5+1 ויתרו להם בסוגיית הפיקוח היא בלתי נתפסת. אבל לא בנימין נתניהו צריך להוביל את המערכה נגד ההסכם. במשך שנים הוא הוביל אותה כמעט לבד, וצריך לברך אותו על כך, אבל משהו רע קרה לו בשנה האחרונה. הדלת בבית הלבן סגורה בפניו, חצי מהקונגרס לא מוכן להקשיב לו. הכישלון הזה רשום כולו על שמו. הוא צריך להתפטר".
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אמר בפתח ישיבת הסיעה: "כרגע מדינת ישראל חייבת להתמקד במה אנחנו עושים, לא במגרשים אחרים, לא בשדות זרים. מה הדוקטרינה הלאומית שלנו, מה התפישה שלנו. מה אנחנו עושים בנסיבות החדשות. אני מקווה שהקבינט, משרד הביטחון וצה"ל יגבשו אסטרטגיה ברורה לגבי השאלה איך אנחנו ממשיכים הלאה".