שתף קטע נבחר

תאונה לרכב חברה "בדרך לים": יש ביטוח?

חברת הביטוח "הכשרה" סירבה לפצות בעלי עסק לסחר במכוניות שעבר תאונה, בטענה שהיא התרחשה בנסיעה פרטית. ביהמ"ש חייב אותה לשלם

בעלי עסק משפחתי לסחר במכוניות משומשות היו מעורבים בתאונת דרכים, אולם חברת הביטוח שלהם סירבה לפצות על הנזקים בשל מחלוקת סביב מהות הנסיעה: האם מדובר בנסיעה פרטית או פעילות לצורך העבודה? בית משפט השלום בראשל"צ קיבל את גרסת בעלי הרכב, והורה לחברת הביטוח לשלם להם 21 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

התאונה התרחשה באחד מימי שישי במרס 2013. האב ובנו נסעו במכונית מסוג סובארו אימפרזה המהווה חלק מצי כלי הרכב של העסק המשפחתי העוסק במכירת מכוניות משומשות. הבן הסיע את האבא למוסך בראשון לציון כדי להוציא ממנו כלי רכב אחר, ובמהלך הנסיעה התנגש במכונית שהייתה לפניהם. לאימפרזה נגרם "טוטאל לוס" (אובדן גמור), אך חברת הביטוח של החברה, "הכשרה", סירבה לשלם על הנזק.

 

כעבור כשמונה חודשים הגישה המשפחה, באמצעות עו"ד עמליה בן-חמו, תביעה לבית משפט השלום בראשון לציון. היא ביקשה החזר כספי עבור הנזק שנגרם למכונית, בשווי 21 אלף שקל, בטענה שהתאונה התרחשה במהלך נסיעה עסקית. נטען שאף שהבן אינו עובד בחברה, הוא סייע לאביו באותו יום כפי שנוהגים לעשות מדי פעם גם יתר בני המשפחה.

 

חברת הביטוח טענה מנגד, באמצעות עו"ד דביר דמנד, שבעת התאונה היה כלי הרכב בנסיעה פרטית ולא במסגרת העסק, שכן לדברי הנהגת במכונית הנפגעת אמר לה הבן שהוא בדרך לים.

 

עוד טענה חברת הביטוח שהרכב בכלל מיועד לשימוש פרטי של המשפחה, ולא לצורכי העסק, וניתן ללמוד זאת הן מהקילומטרז' שעבר ומהן מכך שלא הייתה עליו לוחית זיהוי "במבחן", כנדרש בחוק לכלי רכב שנעשה בהם שימוש למסחר.

 

השופטת יעל בלכר קבעה שאין ספק שהרכב היה מבוטח בעת התאונה. אמנם ביומיום אכן נעשה בו שימוש פרטי, אך ביום התאונה נעשה בו שימוש לצורכי עבודה.

 

היא הוסיפה שעדותה של הנהגת הנפגעת לא הייתה מדויקת, שכן היא לא הבינה את דבריו של הבן: הוא בסך הכול ניסה להרגיע אותה משום שהתאכזבה שלא תגיע לים, ואמר לה "בסדר, כולנו בדרך לים", כשלמעשה היה בדרך למוסך.

 

את הטענה בדבר לוחית הזיהוי החליטה השופטת לזנוח מכיוון שקבעה שמבחינה מהותית השימוש ברכב היה לצורך עיסוקה של המבוטחת בזמן התאונה.

 

לבסוף, ולאחר שקיבלה את התביעה, פסקה השופטת בלכר שהכשרה תשלם למבוטחת 21 אלף שקל בצירוף ריבית והצמדה, והוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 6,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים