איים ברצח זוגתו ולא ייאסר, כי "מה זה יועיל?"
גבר הודה בסדרה של איומים מחרידים על חיי חברתו לשעבר וילדיה. השופט אברהם הימן לא הסכים לשלוח אותו למאסר: "מה תועיל ענישה פלילית?"
כתב אישום בגין איומים מחרידים ברצח של גבר כלפי זוגתו לשעבר הסתיים לאחרונה במאסר על תנאי בלבד, כי השופט אברהם הימן מבית משפט השלום בראשל"צ סבר שהמדינה מבקשת לנקום בנאשם. השופט התעקש שהנאשם השתקם, ולכן הוא יבצע שירות לתועלת הציבור בלבד.
ב-2014 הוגש נגדו כתב אישום וכמה חודשים לאחר מכן הוא הגיע להסדר טיעון שבמסגרתו הודה והורשע במספר עבירות של איומים, הטרדות ופגיעה בפרטיות. בתחילה הוחלט להשאירו במעצר עד תום ההליכים, ורק לאחר עשרה חודשים שוחרר למסגרת טיפולית.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- פיצוי של 85 אלף ש' לעובד שעבר לגור בטבריה
- המדינה תפצה: תינוק גסס ברכב, החיילים הכו
- אחרי 16 שנה: פיצוי לילד שנפצע בכדורגל
- רכשה דירה וסירבה לשלם למתווך. מה הפיצוי?
רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
מסכת ההטרדות והאיומים החלה אחרי שהאישה ביקשה לסיים את הקשר. הנאשם עקב אחריה, השאיר לה פתקים על המכונית והתקשר שוב ושוב. בין השאר אמר לה "את תתחנני לעולמים, תבכי דמעות של דם" ו"לא תיפרדי ממני לעולמים אלא אם המוות יפריד בינינו". השיא הגיע כשהתיישב לידה בבית קפה בקניון ואמר לה שיצית אותה ואת ילדיה ויקבור אותה חיה.
עולם כמנהגו
איים על אשתו והצית. למה בוטלה ההרשעה?
עו"ד מיכל סיני
בית המשפט הסכים שהרשעתו של מרצה בכיר תפגע לו בקריירה. השופט קיבל את פנייתה של האישה שלפיה ההדורים יושרו
לקראת גזר הדין התרשמו בשירות המבחן שהנאשם עבר דרך טיפולית ארוכה וקשה בהצלחה רבה, והמליץ להטיל עליו שירות לתועלת הציבור בלבד. מנגד, המדינה אמנם הפחיתה את דרישתה משלוש שנות מאסר לשנתיים, אך חזרה על טיעוניה בדבר חומרת המעשים.
סגן הנשיאה השופט אברהם הימן פרש אמנם הסכים שהנאשם התנהג באובססיביות ואיומיו היו מחרידים, אבל התעקש שעבר שינוי עמוק. לדבריו, הנאשם לא פגע פיזית במתלוננת "ולו בשמץ", ומאז ששוחרר ממעצר לא הפר את תנאי שחרורו ולא יצר שום קשר עם המתלוננת.
בנימוקיו לגזר הדין כתב השופט: "וכי מה תועיל ענישה פלילית מחמירה שיש עמה הסגת הנאשם אחור לאחר הליך שיקומי חיובי?". הוא ביקר את המדינה על עיקשותה בעניין: "אני סבור כי עמדת התביעה מתעלמת באופן בלתי סביר ובלתי ראוי מעקרון חשוב ביותר בשיטתנו המשפטית – השיקום".
השופט הימן ציין שתפקידה של התביעה אינו לנקום, ולעתים עליה לקחת בחשבון אינטרסים ציבוריים נוספים, מעבר לחומרת העבירה.
לכן, בסופו של דבר החליט השופט לא להטיל על הנאשם מאסר בפועל, וגזר עליו שבעה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, 220 שעות שירות לתועלת הציבור, וכן פיצוי למתלוננת בסך 3,000 שקל.
- לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: עו"ד איתי שמואלי
- ב"כ הנאשם: עו"ד אייזנברג
- עו"ד מנשה סלטון עוסק במשפט פלילי
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים