שתף קטע נבחר

 

הלהקה ה"נאצית" מהמערב תופיע בצ' קוריאה

מכל הלהקות בעולם דווקא להקת "לייבך" מסלובניה תהפוך בחודש הבא ללהקה המערבית הראשונה שמופיעה בפיונגיאנג. אחרי היכרות עם עברה המרדני שכולל פלירטוט עם סמלים נאציים ומוטיבים מתחום הדיקטטורה, מבינים למה. "רודנות? תראו מה אירופה עשתה ליוון - זאת לא רודנות?"

כרזות שפרסמה הלהקה לקראת ההופעות בפיונגיאנג (צילום: AP) (צילום: AP)
כרזות שפרסמה הלהקה לקראת ההופעות בפיונגיאנג(צילום: AP)

עבור להקה ששואבת השראה ממשטרים טוטליטריים, הופעה בצפון קוריאה היא חלום שמתגשם. בחודש הבא להקת "לייבך", מהלהקות המפורסמות ביותר בסלובניה, תגשים את החלום. ועבור להקה שמוטיבים טוטליטריים ורודניים הם מרכיב מרכזי בזהותה - זה יותר מסתם עוד חלום.

 

עוד סיפורים מרתקים - בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם

 

עוד חדשות בעולם :

 

בשבוע שעבר נודע כי אחרי מגעים ותיאומים שנמשכו שנה, קיבלה הלהקה שבה חברים ארבעה מוסיקאים אישור רשמי להפוך ללהקת הפופ הראשונה מהמערב שתופיע במדינה הקומוניסטית המסוגרת. ההופעות של לייבך ב-19-20 באוגוסט מיועדות להתקיים בפני 1,000 איש כל אחד, והן יתקיימו בזמן החגיגות לציון 70 שנה לשחרור חצי האי הקוריאני מידי היפנים.


הסגנון המוסיקלי של "לייבך" מתואר בדרך כלל כשילוב של רוק תעשייתי ומוסיקה אלקטרונית קרפטוורק-סטייל, והיא ידועה גם בשימוש השנוי במחלוקת שלה בסמלים אוטוריטריים, כולל פלירטוט עם סמלים נאציים.

 

צפו בקטע משיר של "לייבך": הצ' קוריאנים יאהבו?

צפו בקטע משיר של "לייבך": הצ' קוריאנים יאהבו?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"לייבך" על הבמה. נעילת דלתות, נביחות של כלב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לייבך" על הבמה. נעילת דלתות, נביחות של כלב(צילום: AFP)

הלהקה הוקמה ב-1980, כשסלובניה הייתה עדיין חלק מיוגוסלביה הקומוניסטית, ועוררה מיד זעם, משום ששמה הוא הכינוי של בירת סלובניה לובליאנה בגרמנית, ומשום שהיא השתמשה בצלב שחור כאחד הסמלים שלה. זה כשלעצמו הספיק להטלת חרם רשמי עליה מצד המשטר, שנולד מתוך המאבק האנטי-פאשיסטי במהלך מלחמת העולם השנייה. החרם נכנס לתוקף בפועל ובאופן גלוי ב-1983 אחרי שחברי "לייבך" נעלו את הדלת של אולם הופעות וניגנו צליל של כלב נובח בווליום מחריד במשך כמעט חצי שעה.

 

בארבע השנים הבאות נדדה "לייבך" בעולם. הסגנון הוויזואלי שאימצו לעצמם חברי הלהקה כלל לבישת מדי צבא על הבמה, אבל למרות הביקורת שנמתחה עליה הלהקה התעקשה תמיד שהיא רק חוקרת את היחס שבין אידיאולוגיה, פוליטיקה ואמנות. אחת הטענות המרכזיות שלה היא ש"אמנות ורודנות אינן שוללות אחת את השנייה". במרוצת השנים תפסה "לייבך" מקום חשוב בסצנת האמנות הסלובנית.

 

דובר הלהקה, איבן נובאק, אומר שחבריה תמיד רצו לבקר בצפון קוריאה ומספר כי הוא זוכר בבירור ביקור שערך שם ב-1977 המנהיג הקומוניסטי של יוגוסלביה טיטו. נובאק דחה את הטענה שהביקור בצפון קוריאה מהווה תמיכה במשטר הקומוניסטי הרצחני של קים ג'ונג און: "אנחנו אף פעם לא תומכים במשטר בשום מקום שבו אנחנו מופיעים, אנחנו תומכים באנשים שחיים שם".

הלהקה: "נעשה התאמות לקהל הצפון-קוריאני" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הלהקה: "נעשה התאמות לקהל הצפון-קוריאני"(צילום: AFP)

את המילה "רודנות" הוא לא מוכן לקשור באופן ישיר וביקורתי למשטר הרצחני של קים בצפון קוריאה, ובמקום זאת הוא מתחמק: "טיפשי לדבר על רודנות. אי אפשר לברוח מרודנות, אנחנו רואים אותה בכל מקום. תראו מה קורה ביוון עכשיו. אירופה הוכיחה שהיא רודנית לגמרי. יש רודנות בשוק, רודנות של הון".

 

ואיך בכלל נולד הרעיון שמכל העולם כולו, דווקא להקה סלובנית תעשה היסטוריה בצפון קוריאה? "במקור אנחנו הזמנו את עצמנו, ואחר כך - הם הזמינו אותנו",

אומר נובק, ומספר שהלהקה שאבה השראה לאמנות שלה מאירועי האצטדיונים הגדולים של צפון קוריאה. בהופעות עצמן תציג הלהקה את שיריה - לצד שירים פופולריים אחרים בצפון קוריאה.

 

כך או כך, עם קים ג'ונג און לא משחקים, והלהקה מתכוונת לעשות התאמות מיוחדות לקהל הצפון-קוריאני: "נתאים את התוכנית שלנו למצב שם ולקהל. נגיש גירסה מרוככת יותר של 'לייבך'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מתוך הכרזה לקראת הביקור בצפון קוריאה
צילום: AP
מומלצים