שתף קטע נבחר

 

סוף לניגוד העניינים של סוכני הביטוח?

בית ההשקעות הלמן-אלדובי משיק לראשונה מודל תגמול לסוכני הביטוח, המפריד בין דמי הניהול שנגבים מהחוסכים והעמלות המשולמות לסוכני הביטוח. לאחרונה עתרו חברות הביטוח כנגד כוונת האוצר לשנות את המודל הקיים, המנציח את ניגוד העניינים מצידו של הסוכן. בלשכת סוכני הביטוח מברכים על המהלך

יותר שקיפות, פחות ניגוד עניינים. בית הלמן-אלדובי הודיע היום (ב') כי הוא מאמץ מודל חדש לתגמול סוכני הביטוח בתחום המוצרים הפנסיוניים.

 

  • האפקט היווני: גם בקרנות הפנסיה תשואה שלילית ביוני

 

על פי "המודל השקוף" של הלמן-אלדובי שהוצג הבוקר (ב') במסיבת עיתונאים, התגמול לסוכני הביטוח עבור מכירת מוצרים פנסיוניים של בית ההשקעות יהיה אחיד, וללא קשר לגובה העמלות שישלם הלקוח. בכך אימצו שני הגופים את ההנחיות שפרסמה בנושא הממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון באוצר, דורית סלינגר.

 

נזכיר כי על פי המצב הקיים כיום בתחום שיווק מוצרי ביטוח - ביטוחי מנהלים, גמל, פנסיה וקרנות השתלמות, דמי הניהול שמשלם הלקוח מתחלקים בין הסוכן ובין היצרן (בית ההשקעות או חברת הביטוח). בכך, לכל הצדדים יש אינטרס למכור ללקוח מוצרים שבהם דמי הניהול גבוהים יותר, גם אם הם אינם מתאימים בכלל לחוסך. הסוכן מקבל על פי מודל זה כ-50% מסך דמי הניהול שמשלם הלקוח, זאת בנוסף לתגמול עבור היקפי פעילות.

 

בינואר 2015 פרסמה המפקחת על הביטוח, מסמך בו הביעה את עמדתה שמצב זה פסול בעיניה ולא עומד בחובת הנאמנות כלפי החוסך. עמדת הממונה גרמה לסערה גדולה בשוק וחברות הביטוח עתרו לבית המשפט כנגד עמדת הממונה וכנגד הפרוצדורה בה התקבלה החלטה בטענה כי מדובר בפגיעה בחופש העיסוק שלהן ואין לה סמכות לדרוש זאת.

 

יש לציין לעומת זאת, כי לשכת סוכני הביטוח דווקא צידדה במהלך. מחר (ג') צפויה ועדת הכספים של הכנסת לקיים גם דיון בנושא זה.

 

על פי המודל "השקוף" העמלות מקרן השתלמות, קופת גמל וקרנות פנסיה יהיו קבועות ויעמדו על שיעור קבוע מיתרת חשבון העמית (הצבירה), ושיעור קבוע מהפרמיה החודשית, ללא קשר לדמי הניהול שמשלם העמית.

(מימין לשמאל) איתי ברדה מנכ"ל תחום הגמל והפנסיה בבית ההשקעות הלמן-אלדובי, אריה אברמוביץ נשיא לשכת סוכני הביטוח, רמי דרור מנכ"ל בית ההשקעות הלמן-אלדובי ()
(מימין לשמאל) איתי ברדה מנכ"ל תחום הגמל והפנסיה בבית ההשקעות הלמן-אלדובי, אריה אברמוביץ נשיא לשכת סוכני הביטוח, רמי דרור מנכ"ל בית ההשקעות הלמן-אלדובי

 

העמלה מהצבירה, אותה יקבל הסוכן, תנוע סביב 0.1%-0.3% והיא תיקבע במסגרת הסכם ההפצה של החברה עם הסוכן.

 

"בתוך שנה כל החברות יעבדו במודל הזה"

נשיא לשכת סוכני הביטוח, אריה אברמוביץ אמר במסיבת העיתונים כי הוא מברך על המהלך "אנחנו דוגלים בשקיפות שהינה אבן יסוד בעבודה מול הלקוחות. מה שהיה נכון לשנות ה-90 לא מתאים לעשור הנוכחי. אי אפשר לעשות יותר עסקים בישראל בהיחבא, ואסור שבענף הביטוח יהיו מקומות שהם נסתרים מן העין". אברמוביץ קרא לחברות הביטוח ולבתי ההשקעות לאמץ גם כן מודל כזה.

 

בהלמן אלדובי סרבו לחשוף מה יהיו דמי הניהול שישלם הלקוח בסופו של דבר במוצרים השונים, עם זאת הם ציינו כי אלו יגזרו מסך הנכסים של הלקוח. "אנו גאים להיות בית ההשקעות הראשון שמאמץ את הנחיות האוצר ומשיק מודל מהפכני", אמר רמי דרור, מנכ"ל בית ההשקעות הלמן-אלדובי. "אנו חושבים שזה מהלך ראוי ומתבקש כחלק מהשינויים שעובר הענף ושינויים בהתנהגות הצרכנית בתעשייה".

 

לדברי איתי ברדה, מנכ"ל הלמן-אלדובי קופות גמל ופנסיה, בתוך שנה כל החברות בענף הפנסיוני יעבדו במודל הזה, כשבכל מקרה ברקע כבר מתוכננים הליכי חקיקה שעושיים לחייב זאת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים