שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

לקראת פקקי הקלה: המדריך לחניות הסודיות

לא חייבים לחנות במודיעין, בפתח תקווה ובקריית שאול. ynet מציג את כל האפשרויות האפורות והחינמיות לחניה בת"א למי שאינו רוצה להיכנס לבלגן הגדול שמתחיל הערב עם חפירות הרכבת הקלה. המדריך המלא: כל המפות וכל הדרכים

 

ת"א נצורה? הכירו את החניונים הסודיים    (צלמים: אסף מגל ויוגב אטיאס)

ת"א נצורה? הכירו את החניונים הסודיים    (צלמים: אסף מגל ויוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היום (ראשון) החלו רשמית העבודות על פרויקט הרכבת הקלה בגוש דן, ולתושבים, העובדים, המבקרים והמבלים בתל אביב מחכה משבר תחבורתי שממדיו עדיין לא ידועים. כבר כמה שבועות ממליצות החברה המבצעת והמשטרה לבאי גוש דן להגיע אל מרכז העבודות בתחבורה ציבורית ולא ברכב פרטי. השבוע פורסמה ב-ynet מפת חניוני "חנה וסע", שבהם תצטרכו לשלם 15 שקלים ותוכלו לעלות על הסעה (שאטל) למרכז העיר. אלא שבתל אביב ובשכונות הסובבות אותה ישנם לא מעט מקומות נחבאים שבהם תוכלו לשים את המכונית – בחינם – ומשם לתפוס אוטובוס או מונית שירות למרכז העיר הפקוק והחסום. לפניכם רשימת החניונים הסודיים:

 

חניון "צבי נשרי" בתל אביב

החניון נמצא ברחוב צבי נשרי בעיר, על דרך משה דיין. על פי אתר העירייה יש בו 15 מקומות חניה בלבד, אבל ביקור אקראי ביום שני בבוקר בשבוע שעבר העלה שיש שם מקום לעשרות כלי רכב – ללא תשלום.

 

הנוסעת הראשונה בחניון בגני יהושע    (צילום: מוטי קמחי ועידו ארז)

הנוסעת הראשונה בחניון בגני יהושע    (צילום: מוטי קמחי ועידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: Google Maps) (צילום: Google Maps)
(צילום: Google Maps)

ממש בסמוך ישנה תחנת אוטובוס ובה בין השאר קו 9 (שממשיך לקרליבך, בתי המשפט, אבן גבירול וכיכר רבין). קו 11 נוסע מתחנת הכוח רידינג בצפון העיר, דרך הכרמלית ליד גבול יפו ועד צומת חולון. קווים נוספים שעוברים במקום הם קו 43 (מהמרינה בבת ים לבית החולים תל השומר) קו 239 (מרידינג לרחוב הטייסים) וקו 279.

 

חניון אצטדיון וינטר ברמת גן

ממוקם על דרך הטייסים. בשטח האצטדיון ישנו חניון כורכר ריק למדי. בבוקר שבו ביקרנו בו חנו שם כמה כלי רכב פרטיים וכמות חד-ספרתית של אוטובוסים ומשאיות. הכניסה ללא תשלום וללא מחסום או שער.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: Google Maps) (צילום: Google Maps)
(צילום: Google Maps)

סמוך לאצטדיון ישנו מסוף אוטובוסים ובו עובר בין השאר קו 67, שמוביל נוסעים לאזור קניון איילון עתיד המשרדים (מגדלי ב.ס.ר, רחוב אבא הלל, צומת עלית והבורסה). כמו כן עובר שם קו 16 שמגיע לכרמלית, רחוב אלנבי, והתחנה המרכזית החדשה. במקרה הזה ניתן לעשות שימוש גם במוניות השירות קו 16 שעוצרות ממש בתוך חניון האצטדיון.

 

שכונת כפר שלם

מדובר במקום אסטרטגי בעיקר בגלל הרחובות הראשיים שתוחמים את השכונה: דרך הטייסים, דרך חיים בר לב ומשה דיין. בכולם אפשר למצוא תחבורה ציבורית מגוונת למגוון יעדים, ולמרבה השמחה ניתן למצוא באזור מדרכות רבות בצבע אפור, מה שמאפשר חניה חינם, בין השאר ברחובות הלח"י, יצחק טייב, בירנית, בושם, הרב אלנקווה ומח"ל.

ארכיון. שכונת כפר שלם (צילום: יהונתן צור) (צילום: יהונתן צור)
ארכיון. שכונת כפר שלם(צילום: יהונתן צור)

מקומות חניה נוספים באזור תוכלו למצוא גם סמוך לדרך הטייסים, ברחובות צלילי חנינא, צביה לובטקין, במרכז המסחרי ברחוב הרב פרדס, וכן ברחובות רפאל אליעז ומעפילי אגוז.

 

מי שחושש שהמדרכות האפורות ייצבעו בכחול-לבן יכול להירגע. בדיקה עם עיריית תל אביב מגלה כי "כרגע אין כל תוכנית להפיכת חניון בחינם לחניון בתשלום או שינוי חניה לכחול לבן. אם מתקבלות בקשות ספציפיות לשינוי הסדרי חניה על ידי תושבים, הן נבחנות לגופן".

 

שכונת קריית שלום

ברחובות השכונה, שנמצאת מדרום לדרך קיבוץ גלויות ומצפון לדרך בן צבי, יש לא מעט מקומות חניה חינם בצבעי אפור. כך למשל לכל אורכו של רחוב ישראל גורי, הסמוך לצומת הולץ, וגם ברחובות המתפצלים ממנו (הירש לקרט ומיניקובסקי). מהצד השני של דרך קיבוץ גלויות אפשר למצוא מקומות חניה ברחובות חכמי לובלין וחכמי ישראל. חניון חול רחב נמצא ברחוב ישראל מסלנט, והכניסה אליו היא משדרות חכמי ישראל.

 

על רחוב קיבוץ גלויות, מרחק כמה פסיעות מהחניון, ניתן לעלות על קו 7 שמגיע למרכז תל אביב ולבית חולים איכילוב, וקו 17 שמגיע לאלנבי ולכרמלית.

 

קו 7 עובר בתחנת רכבת האוניברסיטה, קניון רמת אביב, רחוב ברודצקי, סמינר הקיבוצים, יהודה המכבי, כיכר המדינה, ויצמן, איכילוב, שאול המלך, רכבת מרכז, יגאל אלון, סינרמה, היכל הספורט, אצ"ל, שכונת התקווה, לח"י, צומת הולץ, שד' גורי, קריית שלום, בניין פנורמה, תל גיבורים, שכונת תל כביר, וולפסון.

 

קו 17: כרמלית, אלנבי, שוק הכרמל, כיכר המושבות, התחנה המרכזית החדשה, דרך שלמה, מסילת ישרים, קריית שלום, בית חולים וולפסון.

 

חניוני "וולפסון" בתל אביב

מדובר בשני חניונים שנמצאים בצדי הפארק על שם אידית וולפסון: האחד ברחוב דרך השלום והשני נמצא בדרך הטייסים. על פי אתר "אחוזות החוף", חניון וולפסון 1 מכיל 198 מקומות חניה והחניון השני מכיל 100 מקומות חניה. בחניון 2 מסומנים חלק ממקומות החניה בכחול לבן.

חניון וולפסון (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
חניון וולפסון(צילום: עידו ארז)

 (צילום: Google Maps) (צילום: Google Maps)
(צילום: Google Maps)

מתחנות האוטובוס שנמצאות בדרך הטייסים תוכלו לעלות על קו 34 של דן (מהתחנה המרכזית החדשה עד בני ברק), קו 36 (מתל אביב לאור יהודה), קו 37 (מתל אביב ליהוד) וקו 104 (מרידינג לשיבא), שעוצר באלנבי, רכבת ההגנה ויגאל אלון. כמו כן עוברים במקום קווים – 452, 475, 476.

 

מצדו השני של הפארק, בדרך השלום, תוכלו לעלות על קו 56 מרידינג ליהוד. בדרך הוא עובר ברחוב קפלן, כיכר רבין, לונדון מיניסטור וכן ברמת גן ובקרית אונו; קו 47 מתל אביב לאור יהודה, שמגיע לתחנת רכבת השלום-עזריאלי, מנחם בגין, שינקין ועוד; קו 131 מהכרמלית בתל אביב ועד בני ברק, עובר באלנבי, שוק הכרמל וקרוב לשדרות רוטשילד וגן מאיר; קו 43 שעובר באוניברסיטת בר אילן.

 

האפליקציה למציאת חניה

אפשרות נוספת למצוא חניה הפתוחה לקהל הרחב טמונה באפליקציה חינמית חדשה בשם "פולי-פארקינג" (polly-parking). מפתחיה מבטיחים שהיא מכירה את כל הרחובות בתל אביב ויודעת להפנות את הנהגים לרחובות שבהם הסיכוי הגבוה ביותר למצוא חניה ברחוב, עם 80% הצלחה, לטענת חברת "ספארק" המפתחת.

 (צילום: Google Maps) (צילום: Google Maps)
(צילום: Google Maps)

"פולי" צילמה את כל שלטי החניה בתל אביב כדי שהנהג יוכל לוודא שמותר לו להחנות את רכבו. איך זה נעשה? סיירים של החברה מיפו את כל רחובות העיר במשך כמה חודשים, צילמו את כל השלטים והכניסו את כל הנתונים לעיבוד של אלגוריתם המשווה מידע סטטיסטי על רחובות שבהם יש תחלופת חניה גבוהה. האפליקציה מובילה את הנהג דרך רחובות שבהם היא יודעת שיש סיכוי גבוה למציאת חניה.

 

בין החניונים שהאפליקציה מציעה: חניון עפר בצ'רלס קלור (רחוב נחום גולדמן 4), חניון בשלומציון המלכה 38, חניון ברחוב המחוגה 1, חניה סמוך לקאנטרי דקל בקוסובסקי 69 ועוד.

 

שכונת שפירא בתל אביב

מדובר במספר רחובות מצומצם, ובשיחה עם תושבי השכונה עולה שגם בימים כתקנם משאירים לא מעט אנשים את מכוניותיהם באזור וממשיכים משם לעבודה. בשפירא אפשר למצוא לא מעט מקומות חניה באפור, בעיקר בשדרות חכמי ישראל, מסילת ישרים, בעל העקידה ורלב"ג. מרחוב מסילת ישרים ניתן לקחת את קו 17 לכרמלית, ובכלל, האזור כולו קרוב מאוד לתחנה המרכזית.

 

שכונת נווה עופר בתל אביב

ההפתעה הגדולה של השכונה היא חניון רחב ברחוב בן צבי 37, שבו עשרות מקומות חניה. מהכביש הראשי ניתן לעלות על קו 11 לכרמלית. מרחוב הרצל שמצטלב עם רחוב בן צבי אפשר לעלות על כמה קווים, בהם 72 לרידיניג ו-84 לתחנה מרכזית. רחוב הרצל מתחבר לגרינבוים, שגם בו יש מקומות חניה באפור ותחנות אוטובוס. שלל מקומות חניה בצבע אפור ניתן למצוא גם ברחובות מנחם ארבר, מאיר גרוסמן, מרדכי בנטוב, ואוהלי יעקב.

חניון ברחוב בן צבי (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
חניון ברחוב בן צבי(צילום: אבי מועלם)

חניה מותרת ברחוב בן טוב (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
חניה מותרת ברחוב בן טוב(צילום: אבי מועלם)

אפור ברחוב ארבר מנחם (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
אפור ברחוב ארבר מנחם(צילום: אבי מועלם)

רחוב בושם (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב בושם(צילום: עידו ארז)

רחוב מעפילי אגוז (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב מעפילי אגוז(צילום: עידו ארז)

רחוב שתולים (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב שתולים(צילום: עידו ארז)

רחוב חירותנו (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב חירותנו(צילום: עידו ארז)

חניון ברחוב וולפסון (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
חניון ברחוב וולפסון(צילום: עידו ארז)

רחוב רלב"ג (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
רחוב רלב"ג(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

רחוב חכמי ישראל (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
רחוב חכמי ישראל(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

דרך הטייסים (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
דרך הטייסים(צילום: עידו ארז)

רחוב שלם (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב שלם(צילום: עידו ארז)

רחוב אליעז רפאל (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב אליעז רפאל(צילום: עידו ארז)

רחוב מח"ל (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב מח"ל(צילום: עידו ארז)

רחוב בירנית (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רחוב בירנית(צילום: עידו ארז)


החניון באצטדיון וינטר (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
החניון באצטדיון וינטר(צילום: עידו ארז)

חניון ברחוב צבי נשרי (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
חניון ברחוב צבי נשרי(צילום: עידו ארז)

אפור ברחוב אלנקווה (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
אפור ברחוב אלנקווה(צילום: אלי סגל)

 

ואפשר להיעזר גם באפליקציה

ואפשר להיעזר גם באפליקציה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חניוני רידינג בתל אביב

מדובר בחניונים המשמשים את המבלים במתחם הנמל, אלא שבבקרים אפשר מדי פעם למצוא בהם מקומות חניה. היתרון הגדול הוא הקרבה למסוף רידינג, שממנו יוצאים עשרות אוטובוסים אל מקומות שונים במטרופולין תל אביב. על פי ההערכה,

יש באזור כ-500 חניות ללא תשלום. חשוב מאוד לא להעמיד את המכונית במקומות של האוטובוסים בתוך המסוף עצמו, מהלך שיסתיים בגרירה.

 

מרידינג יוצא בין היתר קו 72 (תל אביב-ראשון לציון) שעובר בדינגוף סנטר ובשוק הכרמל ומגיע עד קניון הזהב. כמו כן יוצאים משם קו 6 לאזור צפון העיר ועתידים, קו 11 שעובר בבורסה, וקו 12 גם הוא אל מסוף עתידים. ובכלל, באזור יש אפשרויות תחבורה רבות כמו מוניות שירות או השכרת אופניים.

 

שכונת עזרא בתל אביב

בשכונה שנמצאת מדרום לשכונת התקווה אפשר למצוא מקומות חניה פנויים, אך יש לזכור כי מדובר בשכונה שברובה בתים צמודי קרקע, ולכן חשוב להקפיד לא להחנות בשטחים פרטיים. על הקווים המרכזיים ניתן לעלות אם מגיעים לרחוב הלח"י. מקומות חניה אפשר למצוא ברחובות חירותינו, שתולים ושיבולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
רחוב בן צבי בתל אביב
צילום: אבי מועלם
מומלצים