שתף קטע נבחר

 

הכירו את התינוקת: בית"ר ירושלם עמרני

בשבת בבוקר ילדה ציפורה עמרני את בתה השישית. בתפילת שחרית עלה האב המאושר לתורה, וייקרא שמה בישראל: בית"ר ירושלם. "הרב הופתע ואמר שבדרך כלל צריך להתייעץ עם רבנים לפני שבוחרים שם, אבל הוא בירך אותנו ואת הילדה", מספר האב. "אצלנו כל המשפחה אוהדי בית"ר"

תגידו מזל טוב, לה-פמיליה עמרני מתרחבת: אתמול בבוקר (שבת) ילדה ציפורה עמרני (38) את בתה השישית במרכז הרפואי בילינסון שבפתח תקווה. מיד אחרי הלידה מיהר האב המאושר, רפאל עמרני (47) לתפילת שחרית בבית הכנסת שבמקום. כנהוג הוא עלה לתורה, אמר את תפילת "מי שבירך ליולדת" - והכריז על שם בתו. וייקרא שמה בישראל: בית"ר ירושלם.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>  

 

"הרב שאל אותי למקור השם ירושלם, והסברתי שזה על שם ירושלים", ספר האב ל-ynet. "כשהוא שאל לקשר בין מיתר לירושלים, הסברתי לו שזה לא מיתר, אלא בית"ר - על שם קבוצת הכדורגל. הרב הופתע ואמר שבדרך כלל צריך להתייעץ עם רבנים לפני שבוחרים שם, אבל הוא בירך אותנו ואת הילדה".

 

כל מה שחדש ומעניין - בערוץ היהדות :

 

רפאל עמרני עצמו הוא בן למשפחה פרסית ובה 11 ילדים, שעלתה לישראל בשנת 1963. "אצלנו כל המשפחה אוהדי בית"ר", הוא מספר. "יש לי אחות שהיא מורה, ואצלה בבית הכל זה בצבעי שחור-צהוב: הבגדים, הנעליים, אפילו הלאק על הציפורניים. חוץ מעגבניה, היא לא מכניסה שום דבר הביתה בצבע אדום.

 

"גם אני אוהד את הקבוצה. אפילו ששחקנים ומאמנים מתחלפים, הסמל נשאר ובית"ר קשורה לירושלים וליהדות. אפילו כשאני רואה את הסמל של הקבוצה, או פוגש מישהו בחו"ל שהוא ירושלמי, זה מרגש אותי".

 

"לבית"ר יש הרבה אוהדים דתיים וחרדים"

לפני 12 שנים נשא עמרני לאישה את ציפורה, ולשניים נולדה שישה ילדים. לצד שמות קונבנציונליים כמו ליה-רבקה, בניהו-דוד וחיים-יוסף, לבני הזוג גם בת בשם דריה-מינה ובת בשם מהין. "דר-יה זה בית ה', וגם אבן יקרה", מסביר עמרני. "מהין, בשפה הפרסית, זה כוכב וגם מזל והצלחה".

 

"הרב הופתע ואמר שבדרך כלל צריך להתייעץ עם רבנים לפני שבוחרים שם, אבל הוא בירך אותנו ואת הילדה". משפחת עמרני לפני הצטרפותה של בית"ר ירושלם למשפחה ()
"הרב הופתע ואמר שבדרך כלל צריך להתייעץ עם רבנים לפני שבוחרים שם, אבל הוא בירך אותנו ואת הילדה". משפחת עמרני לפני הצטרפותה של בית"ר ירושלם למשפחה

 

עמרני שסיים לאחרונה לימודי אדריכלות, מספר כי לא זו בלבד שרעייתו הסכמה לשם, היא אף ההוגה שלו: "היא זו שהציעה את השם בית"ר ירושלם. אני אפילו לא חשבתי על כך, ואני אומר את זה לזכותה. היא שאלה מה דעתי שניתן את השם ביתר ירושלם, ואני הנהנתי בראשי".

 

למרבה השמחה של משפחת עמרני המורחבת, בשנים האחרונות עברה בית"ר לשחק בעיקר בימי חול, ולכן רפאל עמרני מרבה ללכת למשחקים עם אחיו, ולעיתים גם בחברת בניו הגדולים.

 

עמרני החובש כיפה שחורה-סרוגה, התגורר במשך שנים עם משפחתו ביישוב החרדי אלעד, אבל לפני כשנה עקרה המשפחה לפתח תקווה, קרוב לבני משפחתה של ציפורה. על השאלה האם שכניו החרדים לא כעסו על השכן המאוהב בקבוצת כדורגל, הוא משיב: "בבית הכנסת שלי היו עוד כמה אוהדים של בית"ר, ומי שמכיר את הקבוצה יודע שכאשר יש משחקים הנערכים לקראת השקיעה, מתארגנים מנייני תפילה של מנחה, כי לבית"ר יש הרבה אוהדים דתיים וחרדים".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
מבקרים במשחקים רבים של הקבוצה (אילוסטרציה)
צילום: דודי ועקנין
מומלצים