שתף קטע נבחר

סטודנטית למשפטים הורשעה בסרסור בנשים

שתי צעירות ניהלו לפני כמה שנים בית בושת בפתח תקווה. אחת מהן, שעומדת לפני תחילת התמחותה כעו"ד, נידונה לשישה חודשי עבודות שירות

בית משפט השלום בפתח תקווה גזר לאחרונה שישה חודשי עבודות שירות על צעירה שבעבר ניהלה בית בושת בעיר. הנאשמת, שנמצאת כיום לקראת תחילת ההתמחות שלה כעורכת דין, ביקשה להתחשב בה, אולם שירות המבחן קבע שיש לה "תפיסה בעייתית של החוק", והשופטת אליאנא דניאלי אימצה את האבחנה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

ב-2009 שכרו הנאשמת וחברתה דירה בפתח תקווה, פתחו בה בית בושת ולקחו חלק משכרן של העובדות. המשטרה אמנם פשטה על המקום כמה פעמים, אך הוא תמיד חזר לפעול. החברה הורשעה כבר לפני כמה חודשים אולם הנאשמת, מנגד, התחמקה מדיונים ומשכה את ההליכים. לבסוף, במסגרת הסדר טיעון, היא הודתה בביצוע 12 עבירות של ניהול מקום לשם זנות וסרסרות למעשה זנות.

 

הנאשמת ביקשה לא להרשיע אותה, אלא להטיל עליה רק פיצוי ושירות לתועלת הציבור. היא סיפרה שעשתה את הדברים בגיל 22 מתוך פיתוי לכסף קל, וכדי לעזור להוריה שנקלעו לקשיים כלכליים, וביקשה להתחשב בעברה הנקי ובזמן שחלף. לדבריה, כיום היא ניצבת לפני תחילת ההתמחות במשפטים והרשעה תהיה הרסנית עבורה וגם עבור אביה הסובל ממצב בריאותי לקוי.

 

שירות המבחן המליץ לא להרשיע אותה, אף על פי שהתרשם כי יש לה נטייה להתנהגות הרסנית, ותפיסתה ביחס לחוק בעייתית.

 

המדינה ביקשה לאמץ את הרף העליון בהסדר הטיעון ולגזור על הנאשמת שישה חודשי מאסר בעבודות שירות. בנוסף, נטען כי יש להשית עליה מאסר על תנאי וקנס כבד, על מנת להרתיע ולהבהיר שסרסרות אינה משתלמת כלכלית. באשר לתסקיר שירות המבחן טענה המדינה שהוא חסר מאוד, ומטבע הדברים מתמקד בשיקום הנאשמת, שממעיטה מאחריותה ומשליכה את עיקר האשמה על חברתה.

 

זלזול בוטה

השופטת אליאנא דניאלי קבעה כי "אין המדובר במעידה חד פעמית אלא בחזרה מושכלת ולאחר בחירה של הנאשמת שלא לחדול מביצוע המעשים". היא העירה שהנאשמת הפגינה זלזול בוטה בשלטון החוק, כשהמשיכה במעשיה גם אחרי הפשיטות המשטרתיות על הדירה.

 

"הדברים חמורים שבעתיים שעה שמדובר בסטודנטית למשפטים, המבקשת כעת את התחשבות בית המשפט על מנת שתוכל להתחיל בהתמחות ולשמש כעורכת דין בישראל", צוין בפסק הדין.

 

בהקשר זה הבהירה השופטת שהרשעה לא פוסלת אוטומטית מועמדים להתמחות או לחברות בלשכת עורכי הדין, וההחלטה נתונה לשיקול דעת הלשכה. בסיכומו של דבר, השופטת הטילה על הנאשמת שישה חודשי עבודות שירות, 6 חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 500 שקל.

 

סטודנטים למשפטים לא יכולים לנפנף בהכשרתם לצורך הימנעות מענישה. להפך, כשאדם מן היישוב מואשם לא מייחסים לו את ההבנה של משפטן, ולכן בית המשפט החמיר עם הנאשמת. סטודנטים למשפטים צריכים להתייחס לעצמם כעורכי דין מהיום הראשון ללימודיהם, שכן גם עבירות משמעת במהלך לימודיהם יידונו במלוא החומרה מול ועדת ההתמחות בלשכת עורכי הדין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים