שתף קטע נבחר

קצין משטרה היכה עצירה. הפיצוי: 395 אלף ש'

הכתובת הייתה על הקיר: פקד רונן סורוקה גרם נזקים גופניים לאישה שנעצרה בחשד לגניבה בקניון. בעבר הוא היה מעורב במקרים אלימים נוספים

קצין המשטרה רונן סורוקה ישלם פיצוי של 395 אלף שקל לאישה שאותה היכה לפני כעשור בעת שהייתה עצורה בתחנת גלילות. כך קבע לאחרונה בית משפט השלום בתל אביב, שדן בתביעה האזרחית שהגישה האישה, אחרי שסורוקה הורשע גם בהליך הפלילי.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

האירוע המדובר התרחש ב-2 במרס 2005. האישה הגיעה עם בן זוגה לסניף סופר פארם בקניון "שבעת הכוכבים" בהרצליה, ואחרי זמן מה נחשד בן הזוג על ידי קב"ט החנות בגניבת מוצרים. השניים נלקחו למעצר של לילה בתחנת גלילות.

 

בשעות הבוקר החלה האישה להשתולל בתאה. למקום נקרא פקד סורוקה, ובין השניים פרץ עימות שטיבו שנוי במחלוקת: המתלוננת, ששוחררה מהמעצר מאוחר יותר באותו יום, סיפרה שהוא דחף אותה ללא סיבה, גרר אותה כשהוא אוחז בשערה והיכה אותה בבעיטות ואגרופים בכל חלקי גופה.

 

היא הוסיפה שבתגובה אינסטינקטיבית לכך שסתם את פיה, היא נשכה אותו בידו. מיד לאחר שחרורה היא נסעה לבית החולים איכילוב, שם אובחנו סימני חבלה בגופה ושבר באפה.

 

פקד סורוקה הורשע בהליך פלילי בתקיפה וגרימת חבלות של ממש, ובמקביל הגישה המתלוננת תביעה אזרחית לפיצויים נגד הקצין ונגד המדינה בגין הנזקים שנגרמו לה.

 

סורוקה התעקש בדיון שהתובעת היא שפצעה את עצמה מאחר שהטיחה את עצמה בקירות, מה גם שהיא זאת זתקפה אותו. המדינה טענה שאינה אחראית לנזק, מאחר שלא ייתכן ששוטר שפעל בניגוד להוראות והורשע בפלילים יצפה שהיא תישא בתוצאות מעשיו.

 

השופט שי משה מזרחי האמין לתובעת וקיבל גם הוא – כמו בית המשפט בהליך הפלילי – את גרסתה, שעשתה רושם אמין ועקבי, לעומת גרסת השוטר שנראתה חסרת בסיס. עם זאת הוא החליט שבשל התפרעותה של התובעת בבית המעצר, יש לייחס לה 10% מהאשמה לאירוע.

 

השופט מזרחי ציין שהמדינה הייתה יכולה לצפות את התנהגותו האלימה של סורוקה וש"הכתובת הייתה על הקיר", מאחר שהיה מעורב בשתי תקריות אלימות בעבר. הוא העיר שבהחלט היה מקום להעביר את סורוקה לתפקיד שאינו כולל מגע עם אזרחים.

 

בסיכומו של חישוב הנזקים, בניכוי 10% "אשמת התובעת", נקבע כי היא תפוצה ב-395 אלף שקל בגין הפסדי כושר השתכרות, כאב וסבל. בהקשר זה השופט הסביר שאמנם החליט לא לפסוק פיצויים עונשיים, אך העניק משקל לשיקולי הרתעה, שבמסגרתם יש להיאבק באלימות בכלל, ובאלימות שוטרים במיוחד. לסכום זה יצורף שכר טרחת עו"ד בסך כ-93 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד אלדד אוחיון עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחשה: הרצל יוסף
אילוסטרציה
המחשה: הרצל יוסף
מומלצים