שתף קטע נבחר
 

שטייניץ וחברות הגז הגיעו להסכמות

שר האנרגיה הודיע כי הגיע להסכם חדש עם חברות הגז. לפי המתווה החדש, הצרכנים יוכלו לבחור מבין שלוש אפשרויות לקביעת המחיר ובנוסף היציבות הרגולטורית ל-10 שנים נותרה ללא שינוי. כמו כן, מחיר הגז יהיה תחת פיקוח במשך 6 שנים. המתווה יובא לאישור הממשלה כבר ביום ראשון הקרוב

שר האנרגיה, יובל שטייניץ, הודיע הערב (ד') כי הממשלה הגיעה להסכם עם חברות הגז על מתווה חדש להפקת גז טבעי מהמאגרים של מדינת ישראל וכי ההסכם יובא לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב.

 

מתווה הגז - כותרות אחרונות:

רשות החשמל: מתווה הגז יעלה לציבור 13 מיליארד שקל

קרנית פלוג: "בנק ישראל תומך במתווה הגז"

הופסקו השיחות על מתווה הגז, בכירי נובל חוזרים לארה"ב

  

"חברות האנרגיה נענו לדרישת שר האנרגיה כי המתווה יכלול התחייבות על התנהלות הממשלה ולא על התנהלות הכנסת. אם לא יהיו תקלות של הרגע האחרון, מחר יועבר המתווה עם התיקונים שהוכנסו בו בסעיף המחירים, בסעיף אבני הדרך לפיתוח לוויתן, וסעיף קניות הגומלין ובסעיף היציבות לשרי הממשלה - ונביא את המתווה כולו לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב". כך נמסר מלשכת שר האנרגיה.

 

ההודעה באה לאחר שאתמול עלו השיחות על שרטון, עקב סירובם של נציגי נובל אנרג'י להסכים לסעיף שלפיו רק הממשלה תתחייב שלא להכניס שינויים במדיניות למשך עשר שנים. זאת, לאחר שהחברות קיבלו את הדרישה שהמחיר המפוקח יתבסס על החוזים הזולים ביותר ולא על ממוצע של כלל העסקאות שנעשו עד כה.

הגיע להסכם חדש. שר האנרגיה יובל שטייניץ (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
הגיע להסכם חדש. שר האנרגיה יובל שטייניץ(צילום: אלי מנדלבאום)
 

על פי המתווה שסוכם, החברות שבבעלות יצחק תשובה ימכרו את חלקן במאגרי תמר, כריש ותנין תוך 6 שנים ונובל אנרג'י תדלל את חלקה בתמר ל-25%. עד תום תקופה זו מחיר הגז יהיה בפיקוח. כמו כן, כולל ההסכם התחייבות לפיתוח מאגר לוויתן עד שנת 2019.

 

חברות הגז רוצות לתבוע במקרה של הפרת ההסכם

לפני כמה ימים הסתיימה ללא תוצאות הפגישה עם סגן נשיא נובל אנרג'י, קית' אליוט, ששהה בישראל לזמן קצר. משרד האנרגיה הכריז אז כי המו"מ "עלה על שרטון". בפגישה שנערכה היום נכחו בין השאר מנהל נובל אנרג'י בישראל, בנימין זומר, ובכירי דלק לרבות יו"ר דלק קידוחים גדעון תדמור. שלוש הסוגיות שהיו על השולחן הן תמחור הגז, אבני דרך בפיתוח מאגר לווייתן ויציבות רגולטורית. 

 

בנושא תמחור עסקאות גז חדשות הוחלט כי הצרכנים יוכלו לבחור אחת משלוש אפשרויות: היצמדות למחיר הממוצע של עסקת גז כיום - 5.4 דולרים ליחידת אנרגיה - שייבדק מחדש בכל רבעון; הצמדה למחיר הגז הממוצע במשק, בנטרול החוזה של חברת החשמל, שעומד כיום על 5 דולרים ליחידת אנרגיה, ובמרץ צפוי לרדת ל-4.7 דולרים; והצמדה למחיר הנפט. לפי ההערכות, המחיר לצרכנים צפוי לרדת מתחת ל-5.2 דולרים ליחידת אנרגיה.

 

ההפגנות נגד מתווה הגז    (צילום: מוטי קמחי)

ההפגנות נגד מתווה הגז    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בעניין פיתוח לווייתן נוספו שתי אבני דרך שמחייבות את חברות הגז להשקיע לפחות 50% מפיתווח המאגר, ולא פחות משני מיליארד דולר עד 2017 או לכל המאוחר תחילת 2018.

 

הנקודה השלישית, הבעייתית ביותר, נוגעת לדרישה מצד חברות הגז כי לא יהיה שינוי רגולטורי - כולל ביוזמת חברי כנסת - וכי הן יוכלו לתבוע את ישראל במקרה של הפרה. לפי שעה, ההבנה היא שחברות הגז יוותרו על הדרישה הזאת והיא תנוסח אחרת מבלי לוותר על הצהרה ממשלתית שלפיה יש ליצור בישראל מעטפת רגולציה יציבה לתקופה ארוכה (10 שנים מיום הפעלת לווייתן, כלומר סביב 2029).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים