שתף קטע נבחר

המשטרה סגרה פיצוציה, השופט פתח אותה

שני נערים רכשו אלכוהול בבית עסק ברחובות, והמשטרה סגרה אותו ל-15 יום. אבל בית המשפט ברמלה קבע: "הייתם צריכים להסתפק בהתראה". לבסוף הפך המחוזי את החלטתו

המשטרה הוציאה לאחרונה צו סגירה ל-15 יום לפיצוציה ברחוב שדרות ירושלים ברחובות בטענה ששני נערים רכשו בה אלכוהול בניגוד לחוק. בעלי העסק עתרו לבית המשפט השלום ברמלה, והשופט נענה להם: הצו בוטל בטענה שהשוטרים היו צריכים להסתפק בהתראה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

השופט הישאם אבו שחאדה הסביר שבפעם הראשונה שבעל עסק מבצע עבירה כזו, העונש הוא התראה בלבד. על מנת להוציא צו סגירה, יש להוכיח כי ישנו חשד סביר שבוצעה עבירה דומה בשנתיים האחרונות, וכן כי בשנתיים שקדמו למקרה אותו עסק כבר קיבל התראה, או שבשלוש השנים האחרונות הוצא נגדו צו סגירה.

 

ואכן, לא הייתה זו הפעם הראשונה בתקופה האחרונה שבה הסתבכו בעלי הפיצוציה במכירת אלכוהול לקטינים. ליתר דיוק, מדובר בארבעה מקרים שונים, והשופט אבו שחאדה ניגש לבחון את השפעתם על המקרה הפעם.

 

במקרה הראשון הוציאה המשטרה צו סגירה למקום לאחר שמצאה כי נמכרו לקטינים משקאות, אך הצו בוטל בבית משפט מאחר שלא ניתנה התראה כנדרש. כך או אחרת, המקרה התרחש לפני יותר משנתיים, ולא ניתן להתבסס עליו ולהחשיב אותו כ"התראה."

 

שלושת המקרים האחרים כן התרחשו בתוך השנתיים האחרונות, אולם שניים מהם נסגרו מחוסר ראיות, כך שאי אפשר לומר שבוצעה בהם עבירה. המקרה השלישי אירע כשהמשטרה הפעילה סוכן משטרתי סמוי כקטין בן 17 שנכנס לפיצוציה וקנה בקבוק בירה. שני בעלי העסק נחקרו תחת אזהרה ולבסוף האירוע נסגר מחוסר עניין לציבור.

 

במקרה כזה, הסביר כעת השופט אבו שחאדה, יש לבחון את נסיבות האירוע על מנת להחליט האם הוא מעורר "חשד סביר". סגירת עסק היא פגיעה בחופש העיסוק, המהווה זכות יסוד. במקרה הזה אי אפשר להתעלם מכך שהאירוע הוא תולדה של שימוש בסוכן מדיח, כלומר נציג של המשטרה שמעודד את ביצוע העבירה.

 

אמנם מותר לעשות שימוש בסוכן סמוי גם בעבירת מכירת אלכוהול לקטינים, אך זה עניין של מידה, המשיך השופט, והתרשם שבאותו אירוע לא הייתה הצדקה לכך.

 

מכאן חזר השופט אבו שחאדה למקרה שהתרחש בשבועות האחרונים: הוא קבע שהמשטרה הייתה צריכה לתת התראה ולא צו סגירה, ולכן הורה על ביטולו.

 

עדכון מ-25 באוגוסט: יום לאחר ההחלטה הגישה פרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי) ערר לבית המשפט המחוזי מרכז. השופט שינמן קבע - לראשונה באופן מפורש - כי המשטרה רשאית לעשות שימוש גם בסעיף 23 לחוק רישוי עסקים במקרים מסוימים שבהם מכירת אלכוהול אחת עשויה לסכן את הציבור. הוא הפך את ההחלטה של השלום ברמלה.

 

  • לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקשים: עו"ד סמי מחאמיד
  • ב"כ המשיבים: מפקח ערן אור ורנ"ג שעובי אלי
  • עו"ד יוסף וינראוך עוסק ברישוי עסקים
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים