שתף קטע נבחר

עקב השחתת פנים: סורוקה ישלם 256 אלף ש'

אישה בהיריון הגיעה שוב ושוב עם דימום באף, אך הטיפול הרשלני בה גרם לה רק לצלקת מכוערת. קופת חולים כללית תיאלץ לפצות אותה

הצוות הרפואי בבית החולים סורוקה בבאר שבע לא הצליח לטפל כראוי באישה בהיריון שסבלה מדימום עיקש באף. הטיפול הרשלני גרם לה לצלקת מכוערת באף ולקשיי נשימה, ובית משפט השלום בירושלים חייב את שירותי בריאות כללית, בעלת בית החולים, בתשלום פיצוי בסך 256 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

התובעת הייתה בת 29 ובחודש השביעי להריונה כשהגיעה ביוני 2006 לחדר המיון בבית החולים עם דימום עקשני מנחיר ימין. היא שוחררה לביתה לאחר שהדימום הופסק על ידי החדרת תחבושת לנחיר. אלא שבימים הבאים הוא התחדש שוב ושוב, ובכל פעם חזרה האישה לבית החולים ובכל פעם שוחררה שוב.

 

אחרי הפעם הרביעית חזרה האישה למיון והתעלפה שם. מאחר שהייתה בהיריון מתקדם היא הועברה לבדיקה בחדר לידה וקיבלה עירוי. בהמשך היום היא שוחררה, ולאחר שלושה ימים חזרה מכיוון שהדימום שב ותקף אותה.

 

הפעם ביצע בה הצוות הרדמה מקומית לשם ביצוע הליך שמטרתו למנוע את חזרת הדימום. ההליך כלל החדרת קטטר לשאיבה וסקירה של חללי האף, אך לא נמצא דימום פעיל, וגם הפעם האישה שוחררה לאחר שהצהירה שהיא חשה בטוב. בסמוך לסיום ההיריון התגלה כי בנחיר הימני שלה נוצר נמק ונפער פצע גדול שגרם לצלקת בולטת בעין באף. מעבר לבעיה האסתטית בפניה, החלה האישה גם לסבול מקשיי נשימה ועברה ניתוח פלסטי לשיקום הנחיר.

 

בתביעת רשלנות שהגישה ב-2008 נגד קופת חולים כללית, בעלת בית החולים, היא טענה שהצוות הרפואי התרשל באופן החדרת הקטטר לאפה, לא בדק את תקינותו והתעלם מתלונותיה על כאבים עזים. בנוסף, לא סופקו לה הנחיות לטיפול המשך וצמצום הנזק שנגרם לאחר שהצינורית הוצאה מאפה.

 

הכללית לא הכחישה כי נגרם לתובעת נזק, אך טענה כי מדובר בסיבוך רפואי ידוע שנגרם חרף טיפול ראוי ונקיטת מלוא אמצעי הזהירות.

 

השופטת מיכל שרביט מצאה את עדותה של התובעת אמינה, עקבית ומאוזנת, וקיבלה את טענתה שלפיה בעת ההליך הופעל לחץ בלתי סביר ורשלני על אפה. השופטת גם ציינה כי אילו הצוות הרפואי היה נענה בזמן לתלונות על כאביה, הוא היה יכול למנוע את הנזק.

 

בבואה לקבוע את נזקיה ולאמוד את הפיצוי התייחסה השופטת לתחושות הבושה והמבוכה שהתובעת נאלצה להתמודד עמן עקב השחתת מראה אפה, במקביל לקושי הנשימתי שליווה אותה עד לניתוח המתקן, כל זאת שעה שנזקקה לכל כוחותיה לשם טיפול בתאומים שנולדו לה לאחר היריון ראשון.

 

לסיכום, הורתה השופטת לנתבעת לפצות את התובעת ב-256 אלף שקל עבור כאב וסבל, גריעה מכושר השתכרות והוצאות רפואיות, בתוספת לשכר טרחת עו"ד של 60 אלף שקל והוצאות משפט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים