מאמן הכושר של אניה דוידוביץ': "בוריס חייט עשה לה את המוות, היא כל הזמן בכתה"
פיליפ פיינגולד, שליווה את המחליקה האמנותית בשנים האחרונות, מספק את גרסתו על התנהלות האיגוד: "באולימפיאדה לא נתנו לה להגיד שלום להורים שלה. זה הגיע לקללות בין המאמן האישי שלה ליו"ר האיגוד. יש לה הרבה אומץ והיא הצליחה לנצח אותם". דוידוביץ': "עם האנשים שמנהלים את האיגוד, זה בלתי אפשרי מבחינתי להחליק עבור ישראל". התאחדות ההחלקה בחרה לא להגיב
סיפורה של המחליקה האמנותית, אניה דוידוביץ', ששוחררה מהאיגוד הישראלי בהוראת בית משפט אמריקאי, מעורר הדים, ונראה כי תיבת הפנדורה נפתחה בכל הנוגע למתרחש מאחורי הקלעים באיגוד ההחלקה. כזכור, דוידוביץ' העלתה טענות קשות בבית המשפט וגרסה כי עוד בהיותה בת 16 הפיץ יו"ר האיגוד, בוריס חייט, שמועות לגבי התנהגותה המינית.
דוידוביץ', שרוצה לשים את הכול מאחוריה, מתקשה לדבר על הנושא בהרחבה אך הסכימה לספק תגובה קצרה ל-ynet ספורט: "מה שעברתי הוא מאוד עצוב. זה היה כבוד גדול להחליק עבור ישראל ולייצג את המדינה שלי, אבל זה היה שונה כל כך ממה שחשבתי וקשה מבחינה רגשית בגלל כל מי שהפריעו לי בדרך. עם האנשים שכרגע מנהלים את האיגוד, זה בלתי אפשרי עבורי להחליק עבור ישראל".
אחד האנשים הקרובים לדוידוביץ' בתקופה הקשה היה מאמן הכושר שלה, פיליפ פיינגולד, אלוף ישראל ב-400 מ' משוכות בעבר, המתגורר כיום בארה"ב. "רק אותה אימנתי באופן פרטי", מספר פיינגולד, "תמיד היה לה רצון גדול להצליח, היא למדה בבית דרך האינטרנט ועשתה הכל כדי להספיק להתאמן, צריך לזה משמעת רצינית".
דוידוביץ' היא ילידת ארה"ב, ב-2013 עלתה לישראל
ממה בדיוק חששת?
"מצאו לה אמנם פרטנר, אבל לא הכל היה ורוד. אמא שלה רצתה שאאמן את כל הנבחרת, ואפילו הסכימה לממן זאת. אני אישית לא הייתי מעוניין בכך, רציתי להמשיך עם אנדריאה. באיגוד לא הסכימו שאאמן אותה לבד, אבל אחרי הרבה לחץ המשכתי לעבוד איתה.
"גם למאמנה האישי גנאדי קרצינסקי עשו בעיות, לא נתנו לו להיות איתה באולימפיאדה ולתת לה עצות. זה הגיע לקללות בינו לבין יו"ר האיגוד, בוריס חייט. בכלל בסוצ'י, זה היה השיא, אפילו להגיד שלום להורים לא נתנו לה. היא סורבה לכל מה שביקשה, עד היום אני לא מבין למה הייתה אווירה כזו של אנטי כלפיה".
"רק מלכלכים אחד על השני באיגוד"
וכל הטענות שלה נכונות?
"אני עצמי לא שמעתי עליהן, אבל אני יודע שהיו שמועות סביבה שהריצו באיגוד. חייבים לי מהאיגוד כסף על שלושה חודשי עבודה, אבל אני לא מתכוון להתעסק איתם, ויתרתי על זה. הבריאות שלי שווה יותר מהכסף המלוכלך הזה. אני לא רוצה קשר איתם, עזרתי להם ואני לא רוצה לחזור לזה יותר בחיים. עזרתי רק בגלל שאמא של אניה ביקשה".
אז מה הבעיה עם בוריס חייט?
"קשה לי ממש להבין, איך מי שכל חייו חי בארה"ב, מנהל את האיגוד הישראלי מרחוק. אני גם לא יודע באיזה זכות בוריס החזיק אותה. הוא הפעיל על אניה לחץ לא נורמלי.
היא כל הזמן בכתה ואמרה שזה לא מגיע לה, היא לא רוצה להתעסק בכל הפוליטיקה. אף פעם אין שם פידבקים, רק מלכלכים אחד על השני. הכול שם נשאר במשפחה ועד היום שום דבר לא יצא החוצה, כי אולי עד עכשיו אף אחד לא רצה לגעת בכביסה המלוכלכת. לילדה יש אומץ וכבר לא יכולים לעשות לה כלום. היא לא פוחדת משום דבר, ולא אחת שמשקרת. חבל לי מאוד בשביל המדינה שאיבדה אתלט רציני ומקצועי, במקום להגיד תודה 100 פעם, חייט עשה לה את המוות והחזיק אותה בכוח.
"גם היום הוא עושה סקאוטינג, מסתובב בכל העולם ומחפש ספורטאים עם שם משפחה יהודי כדי להחתים אותם באיגוד. זה כמו דייג, ברגע שאתה כבר בקרס, אתה לא ממש יכול לברוח. אנדריאה עם הרבה אומץ הצליחה לנצח אותם, כי כאן בארה"ב החוק עובד – מי שצודק מנצח".
מדובר התאחדות ההחלקה נמסר: "לאחר בדיקה מול יו"ר ההתאחדות בוריס חייט, הוחלט כי בשלב זה לא תהיה תגובה תקשורתית לנושא".