שתף קטע נבחר
 

האוצר חותך את תחזית הצמיחה ל-2.6%

זאת לעומת תחזית הכלכלן הראשי מחודש יולי שעמדה על 3.1% לשנה; תחזית הצמיחה ל-2016 הופחתה ב-0.4% ל-2.9%. ההחלטה מגיעה על רקע ההאטה הכלכלית המסתמנת והחלטת שר האוצר להוריד את שיעורי המע"מ ומס החברות במשק

משרד האוצר עדכן את תחזיות הצמיחה וגביית המסים לשנים 2015-2016. זאת, על רקע ההאטה הכלכלית המסתמנת והחלטת שר האוצר להוריד את שיעורי המע"מ ומס החברות במשק.

 

עוד באותו נושא - בערוץ הכלכלה :

האטה במשק: צמח ברבעון השני ב-0.1% בלבד

מלחמות האתמול של בנק ישראל

"הממשלה חייבת לעודד את הייצוא להנעת הצמיחה"

 

ביולי האחרון פרסם הכלכלן הראשי במשרד האוצר את התחזיות שעל בסיסן נבנה התקציב לשנים 2015-2016. על פי התחזיות הללו המשק היה עתיד לצמוח ב-3.1% ב-2015 וב-3.3% ב-2016. גביית המסים הייתה אמורה להסתכם ב-265.4 מיליארד שקל ב-2015 וב-276.3 מיליארד שקל ב-2016.

 

מאז השתנו פני הדברים. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה שני אומדנים שעל פיהן המשק הישראלי לא צמח כלל ברבעון השני של 2015 ורשם שיעור צמיחה אפסי לנפש ברבעון הראשון של השנה. בנוסף, הודיע באחרונה שר האוצר כי בכוונתו להוריד את שיעור המע"מ ב-1% ואת שיעור מס החברות באחוז וחצי, על מנת לעודד את הצריכה במשק כאמצעי למאבק במיתון המתקרב.

 (צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות") (צילום: אוהד צויגנברג
(צילום: אוהד צויגנברג "ידיעות אחרונות")
 

הפחתת המסים צפויה לגרוע סכום של כ-6.5 מיליארד שקל בשנה מקופת המדינה, מה שיקשה על הממשלה לעמוד ביעדי הגירעון שקבעה לעצמה בתקציב המדינה - 2.9% תוצר לכל אחת משתי השנים.

 

התחזית החדשה שפרסם היום האוצר מציגה מהלך מפתיע. שיעור הצמיחה במשק צפוי להיות נמוך יותר מאשר בתחזית קודמת, והיקף גביית המסים צפוי להיות גבוה יותר. הגדלת תחזית הגבייה תאפשר למשרד האוצר להעביר בחודשיים הקרובים את התקציב בכנסת תוך שמירה על יעד הגירעון של 2.9%, למרות הירידה בצפויה בהכנסות ממסים.

 

בהודעה שפרסם משרד האוצר לא צוין מדוע סבורים כלכלני המשרד שניתן לעמוד ביעד גירעון גם לאחר שתחזיות הצמיחה הונמכו ולמרות הורדת שיעורי המס במשק. אך בהודעה צוין כי "התחזיות המקרו-כלכליות הללו מבוססות על מערכת מקיפה של הנחות. ההנחות המשפיעות ביותר נוגעות לסביבה הגלובלית (הצמיחה והגידול בסחר העולמי). אי-התממשותן של ההנחות, כפי שקרה בכל הנוגע לגידול בסחר העולמי בשנים 2015-2013, עלולה להוביל לסטייה מהתחזית המקורית.

 

עוד בערוץ הכלכלה: איך נסייע לייצואנים? צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיל סלמן
משה כחלון, שר האוצר
צילום: אמיל סלמן
מומלצים