שתף קטע נבחר

קשישה נותרה משותקת. ביה"ח ישלם 558 אלף

בת 86 אושפזה בוולפסון אחרי שנפלה בביתה ונפגעה בראשה. אך מאחר שלא בוצע צילום של עמוד השדרה הצווארי, לא זוהתה בזמן פגיעה בחוליות

בית החולים וולפסון בחולון ישלם כ-558 אלף שקל לבת 86 שנותרה משותקת, מאחר שלא בוצע לה צילום שהיה עשוי לגלות פגיעה בעמוד השדרה. בית משפט השלום בתל אביב קבע לאחרונה שמדובר ברשלנות המחייבת לפצות את הקשישה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש ב-2010 בביתה של האישה ובמסגרתו היא נחבלה בראש וביד ואיבדה את ההכרה. היא פונתה לוולפסון, שם נעשו לה צילומי ראש ועמוד שדרה מותני. בבדיקות לא התגלו ממצאים חריגים, אך למרות זאת הקשישה עדיין התקשתה לעמוד וסבלה מכאבים. היא אושפזה למשך ארבעה ימים ולאחריהם עברה למוסד שיקומי "לב אבות" שברחובות.

 

כעבור 20 ימים חשה הקשישה חולשה ברגליה ובידיה ופונתה לבית החולים "אסף הרופא", שם בוצע צילום של עמוד השדרה הצווארי – שלא בוצע קודם לכן בוולפסון. בצילום התגלו שברים בחוליות הצוואר כולל שבר דחוס שבהמשך גרם לה לשיתוק בארבע הגפיים. היא עברה ניתוח לקיבוע חוליות הצוואר, אך נותרה משותקת ברגליה ומרותקת לכיסא גלגלים, ועד היום מאושפזת בבית החולים הסיעודי "שמואל הרופא" בבאר יעקב.

 

בתביעה שהגישה בינואר 2012 היא טענה שבהתחשב בהיותה אישה מבוגרת שנפגעה בראש ובכתפיים, ב"וולפסון" היו חייבים לבדוק גם את אזור הצוואר שמחבר ביניהם. היא סברה שאם הבדיקות הנכונות היו מבוצעות בזמן ניתן היה לאתר את השבר לפני הפגיעה בעצבים, ובכך למנוע את הידרדרות מצבה הרפואי. לטענתה, בשל עלויות האשפוז, נגרם לה נזק של יותר מ-1.2 מיליון שקל.

 

מנגד טען בית החולים שפעל בהתאם לנהלים, ושלא בוצע צילום מכיוון שלא הייתה הצדקה לחשוד שחוליות הצוואר נפגעו. הוא הוסיף כי ייתכן שהשבר נגרם כשהקשישה שהתה ב"לב אבות". על כך השיבה התובעת שהיעדר הצילום מונע ממנה להוכיח מתי נגרם השבר.

 

נתונים בזמן אמת

השופט רמי חיימוביץ' קיבל את התביעה וקבע שצילום עמוד השדרה הצווארי היה נדרש, ואי ביצועו הוא למעשה רשלנות. הוא ציין שהוא "ער לחשש מביצוע בדיקות סרק יקרות ומצילומים הכרוכים בקרינה", אולם הנתונים שעמדו בפני הצוות הרפואי בזמן אמת היו צריכים להעלות את החשד לפגיעה בצוואר.

 

יתרה מכך, הקשישה אושפזה בבית החולים למשך כמה ימים, וכל אותו זמן לא נבדקה בחשד לפגיעה אורתופדית, זאת למרות אופי הפגיעה ותלונותיה הנמשכות.

 

השופט דחה גם את הטענה שהשבר נגרם במוסד השיקומי, וקבע שהיא ספקולציה שהועלתה אחרי שהתגלו קשיים בהגנה של בית החולים.

 

נקבע כי בית החולים ישלם לקשישה 557,761 שקל, הכוללים את הוצאות האשפוז, כאב וסבל, נסיעות, הוצאות רפואיות והפסד מימון מטפלת על ידי הביטוח הלאומי. כן נפסקו שכר טרחת עורך דין בסך 131 אלף שקל והוצאות משפט בסך 10 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד דוד פייל
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד שושנה גלס
  • עו"ד אסף גרינבוים, ממשרד גבריאל ראובינוף , עוסק ברשלנות רפואית
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים