שתף קטע נבחר

אלימות, רשלנות ופזיזות. בימ"ש מול המשטרה

3 תיקים נגד המשטרה, שבמקרה הסתיימו תוך זמן קצר בבית משפט השלום בירושלים, מצביעים על כך שלמפכ"ל החדש מחכה הרבה עבודה

המפכ"ל המיועד רוני אלשיך יתכנס בשבועות הקרובים עם פקודיו בחלונות הגבוהים ויצטרך לטפל בשלל בעיות, חלקן אקוטיות ונוגעות לחיי אדם, אבל כדאי שלא יפסח גם על הדרגים הנמוכים הזקוקים לרענון. שלוש דוגמאות לכך ראינו בשבועות ספורים, שבהם הורה בית משפט השלום בירושלים למשטרה לפצות אזרחים על נזקים שונים שגרמו כחולי המדים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

מדובר במקרים שאמנם אינם זוהרים, אך גם הם מעידים על פעילות לא תקינה של שוטרים. כך למשל נפסק שהמשטרה תשלם פיצויים לתושב מזרח ירושלים שב-2005 נעצר לביקורת במחסום ליד העיר. הוא אמנם התגרה בשוטרים וקילל אותם בבוטות, אך הם הגיבו באופן מופרז ובלתי סביר: הם הכו אותו נמרצות באגרופים ובעיטות וגרמו לו לשבר בפנים ופציעות נוספות בראש ובצלעות. בעקבות המקרה הורשעו השוטרים בתקיפה בנסיבות מחמירות ונדונו לשישה חודשי מאסר.

 

בהליך האזרחי שהסתיים לאחרונה קבעה סגנית הנשיא, השופטת יעל ייטב, שהמדינה והשוטרים המעורבים יפצו אותו יחד בסכום של 30 אלף שקל.

 

מקרה אחר שהוכרע לפני כמה ימים עסק באדם שזוכה בהליך פלילי שבו הואשם בהחזקת נכסים החשודים כגנובים (חלקי חילוף של רכבים) וניהול מוסך אופנועים ללא רישיון. הוא תבע פיצויים מהמשטרה בטענה להגשת כתב אישום ברשלנות, וכן לנזקים שנגרמו לחלקי חילוף שהמשטרה החרימה לו.

 

השופטת תמר בר-אשר צבן אמנם דחתה חלק גדול מתביעתו וקבעה שהמשטרה לא התרשלה בהגשת כתב האישום, אך בכל זאת פסקה שהמשטרה תשלם לו 87 אלף שקל על כך שלא שמרה כראוי על חלקי החילוף שתפסה, ואחסנה אותם בתנאים בלתי הולמים שפגעו בערכם.

 

בפסק דין אחר שניתן לפני כשבוע, קבע הרשם הבכיר ניר נחשון כי המשטרה תפצה ב-6,000 שקל אדם שנעצר במסגרת סכסוך שכנים ביחס לשימוש בחצר משותפת של הבית. השכנה טענה שהתובע הוא "חולה נפש", ואמרה לשוטרים שהוצא נגדו צו הרחקה.

 

המשטרה טענה שהאיש סירב לחתום על דו"ח העיכוב והמעצר והתעלם מהוראות השוטרים. הוא הועבר תחילה לחקירה בתחנה ולאחר מכן לבית המעצר, אולם בשל מצבו הרפואי הובהל לבית חולים. התיק נגדו נסגר בשל היעדר ראיות מספיקות.

 

לאחר מכן הוא תבע פיצוי על מעצרו, ובסופו של דבר נקבע כי המשטרה התרשלה בכך שלא בדקה את טענות השכנה ולא עימתה אותה עם התובע, אלא קיבלה את דבריה כראה וקדש ועצרה את השכן שלא לצורך. לפיכך הרשם קבע כי המשטרה תפצה אותו על הסבל והבושה שנגרמו לו.

 

אין ספק שמשטרת ישראל ידעה ימים יפים יותר. יש לקוות שמקרים כמו אלה שהוזכרו כאן יתמעטו וילכו. משטרה שפועלת בנחישות ובזריזות במקרים המתאימים, ויחד עם זאת נמנעת מפזיזות ושומרת בקפדנות על זכויות האדם, היא אינטרס מובהק של כולנו.

 

  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים מופיעים בפסקי הדין
  • עו"ד דורון קמיר עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחשה: הרצל יוסף
אילוסטרציה
המחשה: הרצל יוסף
מומלצים