שתף קטע נבחר

 

מאיזה גיל אפשר לחשוף את הילדים לחדשות?

אתם מחוברים לעדכוני חדשות ומדברים בכל רגע על גל הטרור, אבל מה עם הדור הצעיר שנמצא בבית ומבין שמשהו לא בסדר? לאור ההסלמה במצב - מדריך שיסייע לכם להתאים את המידע והמסר לפי גיל הילדים

גל טרור שוטף בימים אלו את ארצנו. המתח, הפחד ותחושה של חוסר וודאות מורגשים באוויר. ילדינו חשופים לכך מאמצעי התקשורת השונים וחלקם, הקטנים שביניהם, נחשפים למתח מתגובותינו ההורים.

 

אנו ההורים נקבע עד כמה לשתף את ילדנו בהתאם לרמתו הקוגנטיבית והרגשית של הילד מכיוון שבסופו של דבר כל הורה מכיר את הילד שלו ויודע מהי רמת הבנתו והתעניינותו במצב.

 

עוד בערוץ הורים:

תפסיקו לשאול את הילדים "איך היה"

7 סוגי מזונות שהכי מזיקים לילדים שלכם

מאיזה גיל ילדים יכולים להישאר לבד בבית?

 

אל תימנעו מחשיפת הילד למצב כחלק מרצונכם להגן עליו מכיוון שהוא יכול להיחשף לכך מחברים, מהגננת או אפילו מהחדשות הבוקעות מהטלוויזיה בסלון, לכן חשוב שאתם אלה שתשלטו במינון המידע לו ייחשף ילדכם.

 

לגבי החדשות בסלון, כדאי בתקופה זו לכבות את הטלוויזיה בשעות אחר הצהריים או להקפיד להדליק אותה רק על ערוצי ילדים או מוסיקה. אם אתם ממש רוצים להתעדכן במבזקי החדשות כדאי לעשות זאת דרך הנייד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

גילאי 0-3

בגיל זה הילדים הקטנטנים אינם יכולים לדבר ולבטא את עצמם ולכן אין צורך לשוחח על הנושא אך הקטנטנים בכל זאת מתבוננים בנו ובתגובות שלנו ובהתאם לכך הם מבינים שמשהו קורה כאן. לא ניתן להסתיר את תחושותינו אך אנו צריכים להיות מודעים לעוצמת התגובה והבהלה שלנו מכיוון שהם צופים בנו.

 

חשוב שננסה לשדר בבית אווירה נעימה ורגילה עד כמה שניתן. יתכן וילדים בגיל זה יבכו יותר מהרגיל ויהיו חסרי שקט בתקופה לחוצה זו, ולכן עלינו כהורים להרעיף עליהם מגע, חום ואהבה. זכרו הורה רגוע = ילד רגוע, ולכן חשוב שתשדרו רוגע עד כמה שניתן.

 

גילאי 4-6

ילדים בגילאים אלה כבר מסוגלים לבטא את רגשותיהם ומסוגלים להבין ברמה בסיסית ביותר שקיים כרגע איום בטחוני. אל תלאו אותם בפרטים אך נסו להסביר שיש אנשים "רעים" שרוצים לפגוע בנו.

 

הם מכירים את המשפט הזה מסיפורי החגים בהם היו היוונים בחנוכה או המצרים בפסח שרצו להרוג אותנו. זו ההזדמנות להשרות בטחון ולומר שאתם סומכים על המשטרה והצבא ששומרים עלינו.

 

בגילאים אלה לא כדאי לחשוף אותם למהדורת החדשות מכיוון שהמראות, המידע וטון הדיבור של הכתבים אינו מתאים לגילם ועלול לגרום לפחד. במידה והילד מביע עניין ושואל שאלות, חשוב שתתנו מענה קצר עם הרבה סבלנות אך ללא כניסה לפרטים במידה ולא נראה צורך בכך.

 

לאחר השיחה עודדו את הילד להביע את רגשותיו. במידה והוא מפחד או כועס נסו לעשות יחד איתו פעילויות מרגיעות להפגת הפחד או הכעס באמצעות ציור, פלסטלינה או יצירה.

 

גילאי 7-12

הילדים בגילאים אלה כבר מבינים שמשהו מתרחש. כדאי לצפות יחד אתם בחדשות המותאמות לילדים. ישנן מהדורות חדשות בערוצי הילדים השונים ובהן התוכן נערך ומותאם לגילאים אלה. יחד עם זאת, כדאי לצפות בחדשות איתם יחד כדי לתווך להם את האינפורמציה. אתם ההורים משמשים להם כמתווכים למצב הביטחוני.

 

לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

חשוב שתהיו מלאי סבלנות ותענו להם על השאלות. אתמול שוחחתי עם בתי מיכל בת ה- 7.5 והיא שאלה אותי האם אני מפחדת. היססתי לרגע ואחר כך אמרתי לה שכן, מכיוון שאני חושבת שחשוב לתת לרגשות הפחד לגיטימציה והיא מספיק גדולה כדי לקרוא את שפת הגוף שלי כך שאין טעם לשקר.

 

זה בסדר להראות לילד שגם אנחנו מפחדים אך במקביל חשוב עוד יותר להשרות תחושת בטחון ולהדגיש שאנו ההורים שומרים עליהם ובבית הספר יש שומר ומורים ששומרים עליהם.

 

גילאי 13-15

בגיל זה הם כבר חשופים למידע גם אם לא נחשפו לו דרכנו. הם נחשפו למידע ללא תיווך וחשוב שאנו נעבד יחד אתם את המידע. מומלץ ליזום שיחה מיוזמתכם ולשוחח על המצב.

 

עודדו אותם לשתף אתכם ברגשותיהם וזאת ע"י כך שתשמשו להם דוגמא ותתחילו לשתף אותם בתחושותיכם. בגילאים אלה יתכן שלילדים כבר יש דעה בנושא ויתכן שדעתם שונה משלכם וזהו הזמן לנצל זאת וללמד אותם שעור בקבלת דעות האחר.

 

חדשות קשות ומלחיצות על בסיס יומי: 

 

צילום: עידו ארז, ג'ורג' גינסברג, אסף ברזינגר תיעוד מבצעי מד"א

צילום: עידו ארז, ג'ורג' גינסברג, אסף ברזינגר תיעוד מבצעי מד"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אתם משמשים כמתווכים למצב הביטחוני
צילום: shutterstock
מומלצים