הסיתה הילדים נגד האבא - ותשלם 15 אלף ש'
אישה הקשתה על בעלה לשעבר לפגוש את ילדיהם על פי הסדרי הראייה. בית המשפט קבע: "היא לא מאפשרת קשר הולם בין האב לילדיו"
בית המשפט המחוזי בירושלים אישר לאחרונה קנס של 15 אלף שקל
שהוטל על אישה שהפרה פעם אחר פעם את הוראות בתי המשפט לענייני משפחה ופגעה ביחסי ילדיה עם אביהם.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- גבר שתרם זרע נתבע ע"י האישה לשלם מזונות
- שלח עובדת לפסיכיאטר. ביהמ"ש: זו לשון הרע
- פספס את חתונת בנו בגלל חוב של 500 שקל
- קיבלו דירה קטנה משהובטח. הפיצוי: 600 אלף
מוקדם יותר השנה, בעקבות כמה מקרים שבהם האישה לא אפשרה לבעלה לשעבר לפגוש את ילדיו בהתאם להסדרי הראייה, הטיל עליה בית המשפט לענייני משפחה קנס של 27,500 שקל. היא מחתה על גובה הקנס ובספטמבר 2015 הגישה ערעור למחוזי. סגן הנשיא, השופט משה דרורי, נענה לבקשתה והפחית את גובה הקנס ל-15 אלף שקל.
תביעה
גרוש סירב לפגוש את בנותיו. כמה זה יעלה לו?
עו"ד גדלי סולן
במשך חודשים הפר גבר את הסדרי הראייה שעליהם חתם מול אשתו לשעבר. בית המשפט קבע שהוא ישלם לגרושתו 350 שקל על כל פגישה מוחמצת
אלא שכעבור כמה ימים בלבד הגישה האישה בקשה לעיון חוזר, שבה דרשה מבית המשפט לבטל את הקנס, וכן את חיובה בהוצאות משפט בסך 4,000 שקל.
היא מסרה את גרסתה לכל אחד מן המפגשים בין האב לילדיו, ואף "יעצה" לבית המשפט לברר פרטים מסוימים עם שופטת בית המשפט לענייני משפחה.
האב התנגד לעצם קיומו של ההליך החוזר, והוסיף כי גרסותיה של האישה למפגשים אינן משקפות את המציאות או את התסקירים של העובדים הסוציאליים, וביקש לפסוק לזכותו הוצאות משפט עקב הגשת "בקשת סרק זו".
מונעת קשר
השופט דרורי הבהיר כי הצעת האישה לפיה עליו ערוך בירורים עם הערכאה הקודמת היא "אינה במקום", שכן מתוקף מעמדו כשופט בית המשפט לערעור – הוא כבר בדק את החלטות הערכאה הקודמת. לדבריו מטרת בקשתה של האישה לא הייתה לתקן טעות שנערכה באופן מקרי אלא להביא ל"מהפך כולל" של פסק הדין.
לפיכך הוא קיבל את טענת האב שלפיה בית משפט שנתן פסק דין בערעור אינו רשאי "להפוך את התוצאה", אלא לכל היותר לתקן טעויות לשון או חישוב.
מעיון בתסקירי העובדים הסוציאליים, התרשם השופט כי בעוד האב מגיע לפגישות עם ילדיו בקביעות ופונה אליהם בעדינות וסבלנות, הילדים מתנגדים לכל קשר עמו כשהם "זוכים" לעידוד וגיבוי מוחלט מהאישה. טענותיו של האב, שלפיהן האישה "עושה ללעג ולקלס את ההחלטות של הערכאות השיפוטיות", התקבלו על ידי השופט, שאף קבע כי האישה אינה מאפשרת "קשר הולם" בין הילדים לאביהם.
לפיכך, בקשתה של האישה לביטול הקנס וחיובה בהוצאות נדחתה. כיום קיימת מגמה למנוע מהורים לפגוע אחד בשני באמצעות הילדים ובאמצעות קנסות - במיוחד כאשר מדובר על הפרות הסדרי ראייה והסתות קשות של מי מההורים. פסק הדין של המחוזי בירושלים מחזק מגמה זו. אולי דרך הכיס, יבינו הורים שטובת ילדיהם היא מעל הכול, וכי "שיתוף" הילדים בהליכי הגירושין, פוגע בעיקר בילדים עצמם.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המבקשת: לא צוין בפסק הדין
- ב"כ המשיב: עו"ד תאנה אקרמן
- עו"ד דניאל ויגלר עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים