שתף קטע נבחר

האימא מכורה - הילד יאומץ ע"י דודתו החיילת

תינוק בן שנה, שנולד לאישה הסובלת מבעיות סמים ולאב עבריין, נלקח ע"י שירותי הרווחה. ביהמ"ש התרשם מדודתו בת ה-20, שתגדל אותו מעתה

סוגיית משמורת על תינוק שנולד לאב עבריין ולאם הסובלת מבעיות נפשיות והתמכרות לסמים ואלכוהול, הסתיימה לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב: השופט התרשם מאופיה ונחישותה של דודתו של התינוק, חיילת כבת 20, והסכים שהיא תאמץ אותו ותגדל אותו עם בן זוגה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

אמו של התינוק, שבעצמה נולדה לאם נרקומנית, הרתה ב-2013 מחוץ לנישואים. כשהייתה בחודש השביעי היא הגיעה להחלטה שהיא רוצה לבצע הפלה. משפחת האב – בעל עבר פלילי שבעברו היה מכור גם הוא לאלכוהול – הרגיעה אותה והבטיחה לה ש"היא לא לבד".

 

הבן נולד ב-2014, ולנוכח מצבם הקשה של הוריו הם עברו לגור בבית משפחת האב בדרום הארץ. אלא שכמה שבועות לאחר המעבר תקפה האם את בני המשפחה וביקשה לעזוב את הבית ללא בנה. בעקבות ההתפרצות האלימה הוזעקה המשטרה למקום והתינוק נלקח למשמורת רשויות הרווחה בתל אביב.

 

זמן קצר לאחר מכן פנתה משפחת האב לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה לקבל לחזקתה את התינוק ולאפשר לסבתו לאמץ אותו על מנת שיוכל לגדול לצד משפחתו הביולוגית. במסגרת ההליכים הלכה הסבתא לעולמה ואחותו הקטנה של האב ביקשה להיכנס לנעליה ולאמץ את הקטין בעצמה.

 

האחות, המשרתת בצה"ל כתומכת לחימה, טענה שהיא כשירה לשמש כאם הקטין ולמעשה משמשת ככזאת בפועל מאז שנולד. לדבריה, היא זוכה לתמיכה רחבה ממשפחתה ומבן זוגה בן ה-23, ובטוחה ביכולתה לדאוג לצרכיו של אחיינה. יתר בני המשפחה העידו על אופייה הטוב והודיעו שהם מוכנים ומתכוונים לעזור לה בגידול הקטין.

 

אלא שבאת כוח היועץ המשפטי לממשלה ביקשה לדחות את הבקשה בטענה שהמשפחה כבר נכשלה בגידול הילד כיוון שלא ידעה להתמודד עם הוריו, ושדודתו אינה רצינית משום שפספסה מספר ביקורים של הקטין. הדודה הסבירה בתגובה שהחמיצה את המפגשים בעקבות הטיפול באמה ז"ל, שנפטרה ממחלה קשה.

 

האם הביולוגית, מצידה, ויתרה על בנה, ואילו האב תמך בבקשת אחותו.

 

תצטרך עזרה

השופטת תמר סנונית פורר התרשמה מתפקודה של הדודה הצעירה וציינה לטובה את הפעמים הרבות שבהן נסעה מהדרום למרכז הארץ כדי לבקר את אחיינה. השופטת קבעה שאין לזקוף לחובתה את חוסר ההצלחה בהתמודדות עם הורי הקטין, בפרט כשאיש מרשויות הרווחה לא הציע למשפחה סיוע.

 

בתוך כך הדגישה השופטת את העובדה שהדודה מודעת למורכבות המצב ומוכנה לקבל עזרה וסיוע מרשויות הרווחה, כך שהיא תשרת את טובת הילד, שהוריו הביולוגיים אינם מסוגלים לגדלו, ויכולה לשמש לו כמאמצת.

 

לבסוף קיבלה השופטת את הבקשה והורתה על מעבר הדרגתי של הקטין לבית דודתו, כאשר בחצי השנה הראשונה הסדרי הראייה עמה יורחבו באופן הדרגתי, ולאחר מכן הוא יעבור לשהות מלאה בביתה. בינתיים, המבקשת תשתתף בקורס הדרכה הורית.

 

עוד נפסק כי מאחר שמדובר באימוץ תוך-משפחתי, אין לשלול מהוריו הביולוגיים של הקטין את האפשרות להיפגש עמו בעתיד. כך שהדלת ל"אימוץ פתוח" לא תיסגר בפניהם.

 

  • לקריאת פסק הדין: חלק 1 , חלק 2 , חלק 3 , חלק 4 , חלק 5 , חלק 6 , חלק 7 , חלק 8
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המדינה: עו"ד רונית וינגרטן
  • ב"כ המבקשת: עו"ד ליאת ווינקלר ועו"ד ליטל קוזקוב, מטעם האגף לסיוע משפטי, מחוז דרום (כל הצדדים יוגעו ע"י האגף לסיוע משפטי)
  • עו"ד ירון גרוס עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים