פייסבוק: 4 חודשי חופשת לידה לשני ההורים
לא רק מארק צוקרברג יזכה לחופשת לידה בעקבות לידת בתו - החברה הודיעה כי כל הורה, ללא קשר למגדר, יקבל ארבעה חודשי חופשת לידה בתשלום. מנכ"לית הרשת החברתית בישראל: "כשארגון מגדיר 'משרת אם' ולא 'משרת הורה' הוא מנציח את התפישה שמי שצריך לטפל בילד במשפחה היא האמא ולא שני ההורים יחדיו ואת זה עלינו לשנות"
מספר ימים לאחר שמייסד פייסבוק מארק צוקרברג הודיע כי יקח חופשת לידה של חודשים בעקבות לידת בתו - הרשת החברתית הודיעה היום (ה') על הרחבת מדיניות חופשת הלידה ושל עובדיה. על פי ההודעה, מעתה כל הורה המועסק בחברה - ללא קשר למגדר ובכל מקום בעולם - יקבל ארבעה חודשי חופשת לידה בתשלום.
לכתבות נוספות בערוץ קריירה
לורי גולר, מנהלת משאבי האנוש העולמית של פייסבוק, הודיעה כי המדיניות החדשה תכנס לתוקף ב-1 בינואר 2016. "אני גאה להודיע היום על כך שאנחנו מרחיבים את מדיניות חופשת הלידה שלנו לכיסוי של ארבעה חודשים בתשלום לכל ההורים החדשים, ללא קשר למגדר או למקום בו הם חיים", כתבה בפוסט שפרסמה.
"הטבה מורחבת זו משפיעה בעיקר על אבות חדשות ואנשים במערכות יחסים חד-מיניות מחוץ לארצות הברית. היא לא תשנה את חופשת הלידה לנשים הזמינה כעת לכל העובדים ברחבי העולם. הגישה שלנו להטבות בפייסבוק היא לתמוך בעובדים ובאנשים החשובים להם ביותר. אנחנו רוצים להיות שם עבור האנשים שלנו בכל שלביה חיים, ובמיוחד אנחנו שואפים להיות מקום עבודה מוביל עבור משפחות. חלק חשוב מכך היא חופשת הלידה בתשלום.
"בבחינת מדיניות חופשתה לידה שלנו, החלטנו לבצע שינוי זה משום שזה הדבר הנכון לעשות עבור האנשים שלנו והמשפחות שלהם. מחקרים מראים כי כאשר הורים לוקחים זמן להיות עם התינוקות החדשים שלהם, ההשלכות הן טובות יותר עבור הילדים ועבור המשפחות. במשך זמן רב מידי, חופשות לידה הוענקו רק לאמא היולדת. לדעתנו אבות ואמהות ראויים לקבל באופן זהה את אותה רמת תמיכה בעת התחלה וצמיחה של משפחה, ללא קשר לאופן בו הם מגדירים מהי משפחה.
"החל מה-1 בינואר 2016, כל האבות החדשים ושותפים במערכות יחסים חד-מיניות העובדים בפייסבוק יקבלו ארבעה חודשים של חופשה בתשלום עם התינוק החדש שלהם, בין אם הם המטפלים העיקריים ובין אם לא. כל ההורים החדשים בכל המשרדים שלנו ברחבי העולם, לרבות אלו שילדו או אימצו ילד בשנת 2015 והיו עובדי פייסבוק בנקודת זמן זו, יהיו זכאים לכך. החופשה תוכל להיות מנוצלת עד לשנה לאחר הולדת הילד. לקיחת חופשת לידה היא החלטה אישית מאוד, אך אנחנו רוצים להעניק לאנשים שלנו את המתיכה והגמישות לקחת את הזמן שהם צריכים לעצמם".
"יש ליצור מדיניות אחידה ביחס להורים"
עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק בישראל, התייחסה להחלטה בפוסט שפרסמה: "הרגע בו בני זוג מביאים ילד לעולם הוא גם הרגע שבו ביחד הם צריכים להחליט איך זה הולך לעבוד... ואם שניהם רוצים קריירה הם צריכים להבין איך ביחד הם הולכים לגדל את הילדים ולהמשיך בקריירה שלהם", כתבה.
"גם הארגונים חייבים להבין שכדי שנשים לא יהיו רק 50% מכוח העבודה אלא גם 50% מעמדות הניהול אנחנו חייבים ליצור סביבת עבודה שמאפשרת להורים לנהל קריירה. כשארגון מגדיר ״משרת אם״ ולא ״משרת הורה״ הוא מנציח את התפישה שמי שצריך לטפל בילד במשפחה היא האמא ולא שני ההורים יחדיו ואת זה עלינו לשנות. ארגונים צריכים ליצור מדיניות אחידה ביחס להורים, אמהות ואבות כאחד".
"אם חברה מאפשרת לאמהות שעובדות בחברה לצאת יום מוקדם הבייתה היא צריכה לאפשר את אותו הדבר גם לאבות שעובדים בחברה!", הוסיפה סופר תאני. "ההודעה של מארק צוקרברג על כוונתו לצאת לחופשת לידה של חודשיים מספרת סיפור של שינוי, והיום מתווספת לה ההודעה של פייסבוק על כך שהחברה תאפשר לכל עובד, אב או אם, לצאת לחופשת לידה של 4 חודשים. אלו שני צעדים סופר חשובים ומעוררי השראה שיאפשרו לשני בני הזוג לקחת חלק שוויוני בהקמת המשפחה לצד ניהול קריירה, ושיאפשרו להרבה יותר הורים להגשים את השאיפות שלהם".