בת 54 זוכתה מנהיגה בשכרות בגלל האסתמה
כתב אישום הוגש נגד נהגת שלא הצליחה לבצע בדיקת ינשוף. ביהמ"ש קבע שלא הוכח שהיא סירבה לשוטרים, וייתכן שהסיבה היא במחלתה
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב זיכה השבוע מחמת הספק
נהגת שהואשמה בנהיגה בשכרות מאחר שלא הצליחה לנשוף לתוך מכשיר הינשוף. השופט ישראל ויטלסון קבע כי המדינה לא הוכיחה שהנהגת – הסובלת מאסתמה – סירבה לבצע את הבדיקה במתכוון, או שמא לא הצליחה בגלל בריאותה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- שופטת נגד כפייה דתית: AM:PM יפעל בשבת
- נפלה בהליכת ערב; העירייה תשלם 42 אלף ש'
- הורים תבעו: "ביה"ס אחראי להתאבדות הבן"
- משפחה סירבה לחלוקה – נכס בנווה צדק יימכר
הנהגת (54) נעצרה על ידי שוטרי תנועה בחשד לשכרות לפני כמה חודשים. בעוד שאת בדיקת המאפיינים היא צלחה – עמדה ביציבות, הלכה בקו ישר והניחה את האצבע לאף – היא נכשלה בביצוע בדיקת הינשוף פעם אחר פעם. האירוע הסתיים בכך שהשוטרים רשמו לה "סירוב". זמן מה לאחר מכן הוגש נגד האישה כתב אישום שייחס לה עבירות של נהיגה בשכרות בשל סירוב לבצע בדיקת נשיפה.
אישום
זוכה מנהיגה בשכרות: "כלל לא ראו אותי נוהג"
מערכת PsakDin
בית המשפט מתח ביקורת על שוטר שרשם דו"ח לנהג שנתפס בת"א, אך לא תיעד היטב את האירוע
הסנגור של הנאשמת, עו"ד ארז רופא, הציג בפני בית המשפט לתעבורה תעודות רפואיות המעידות על כך שהיא מעשנת זה 30 שנה, חולת אסתמה ומשתמשת במשאפים. בנוסף, היא סובלת מהתקפי חרדה שהרעו את מצבה הנשימתי. כל אלה מעידים, כי לא ניסתה להתחמק מביצוע הבדיקה אלא לא הצליחה פיסית לנשוף במידה שדורש המכשיר.
בעדותה בבית המשפט סיפרה הנאשמת שכלל לא הייתה שיכורה וגם כשאמרה לשוטרים שהיא חולת אסתמה. לטענתה, היא לא סירבה לביצוע הבדיקה אלא לא הצליחה בה באמת ובתמים.
הסנגור צירף לסיכומי ההגנה את נוהל מחלקת התנועה במשטרה, שלפיו כשיש קושי בקבלת תוצאה בינשוף, רשאים השוטרים לדרוש מהנהג לבצע בדיקת דם. במקרה הזה, נטען, השוטרים פשוט רשמו סירוב מבלי לפעול לפי הנוהל כדי לוודא שהנאשמת באמת שיכורה.
השופט ויטלסון קיבל את טענת הסנגור וציין: "בנסיבות שלפנינו, כאשר חלק מהבדיקות נכשלו רק בשל כישלון במתן כמות אוויר מספקת לדגימה, למרות ניסיונות נשיפה רבים ונוכח הסבריה של הנאשמת כי היא מתקשה לנשוף... היה על השוטרים לשקול להפנותה לבדיקת דם, למצער, להציע לנהגת בדיקה שכזו. אילו הייתה מסרבת, או אז היה גלוי וידוע בבירור כי היא אכן סירבה לביצוע הבדיקה לה הייתה מחויבת מכוח החוק".
השופט הבהיר כי לטעמו, עצם הכישלון בנשיפה אינו מעיד באופן חד-משמעי כי הנהג שיכור, שכן לא תמיד מדובר בחוסר שיתוף פעולה מכוון.
בסיכומו של עניין פסק השופט כי הראיות לא מאפשרות לקבוע בוודאות שהנאשמת נהגה בעודה שיכורה, ממש כפי שלנוכח מצבה הרפואי, אי אפשר לקבוע במפורש שסירבה לבדיקה בכוונת מכוון.
- לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: לא צוין
- ב"כ הנאשמת: עו"ד ארז רופא
, עו"ד הדר מלכה
מומלצים