שתף קטע נבחר

"למנוע הטעיה": לוגו נפסל בשל דמיון ל"סוני"

חברת "ליפ-פרוג" ביקשה לשווק בארץ רמקולים ואוזניות תחת המותג "SONICGEAR". אבל היא נתקלה בהתנגדות של ענקית הטכנולוגיה היפנית

חברת מוצרי החשמל "ליפ-פרוג" לא תוכל להשתמש בישראל בלוגו "SONICGEAR" בשל הדמיון ללוגו של ענקית הטכנולוגיה היפנית "SONY" שעלול להטעות צרכנים. כך נקבע לאחרונה לאחר מאבק ארוך ובתום דיונים בשלוש ערכאות שיפוטיות שונות.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

חברת מוצרי החשמל הסינגפורית "ליפ-פרוג" הגישה לפני כארבע שנים בקשה לרישום סימן המסחר המעוצב SONICGEAR בישראל לשם מיתוג סדרת הרמקולים והאוזניות שלה. אלא שהיא נתקלה בהתנגדות מצד "סוני", שטענה כי הלוגו דומה מדי לסימן המסחר שבבעלותה, ועלול להטעות צרכנים ולפגוע במוניטין שלה כחברה שמוכרת סחורה דומה לקהלים דומים.

 

סגנית רשם הפטנטים, שנדרשה להכריע במחלוקת, החליטה לאשר את רישום הסימן המעוצב בשל שני נימוקים: הראשון, כי הלוגו כולל אותיות נוספות מעבר למילה "סוני". השני כי המילה "SON", שמקורה במילה הלטינית צליל ("SONUS") אינה ייחודית לחברת "סוני".

 

אבל ערעור שהגישה "סוני" לבית המשפט המחוזי הפך את הקערה על פיה. בית המשפט הגיע למסקנה שהקטע הקריא היחיד בסימן הוא התחילית "סוני", ויתר האותיות הן מעין קישוט גרפי. ההבלטה של התחילית, לדעתו, יוצרת חשש להטעיית צרכנים. כלומר, מקור הבעיה הוא בעיצוב, בעוד שהשם עצמו אושר כסימן מסחר.

 

"ליפ-פרוג" הגישה בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון, אולם כאמור נדחתה על ידי השופט אליקים רובינשטיין. "סימני מסחר הם הדרך להבטיח זיהוים וייחודם של מוצריהם של אדם או חברה פלונית, לעומת מוצריהם של אדם או חברה אלמונית, והמטרה הבסיסית ברישומם היא מניעת הטעייה", כתב בהחלטתו.

 

השופט רובינשטיין הוסיף שגם אם בוחנים את הלוגו המדובר כביטוי אחיד, עדיין הוא סימן שעלול להטעות לקוחות אפשריים, ולכן ככל הנוגע לעיצוב הנוכחי – הצדק עם סוני.

 

אדם שאינו שולט בשפה האנגלית, ציין השופט, יתקשה להבחין בין שני הסימנים של כל אחת מהחברות, ועלול להתבלבל ביניהן.

 

לגבי סוגיית המונופול הפנה השופט את "ליפ-פרוג" לאישור שקיבלה לרישום סימן המסחר הלא-מעוצב, תוך שחידד את העובדה, כי היא כן רשאית להשתמש במילה "SON", רק לא באופן שבו עשתה זאת כעת.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקשת: עו"ד איתן שאולסקי
  • ב"כ המשיבה: לא צוין בפסק הדין
  • עו"ד דורון זיסו עוסק בקניין רוחני
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים