אילו מניות מומלצות השנה בבורסה בת"א?
לא מעט סקטורים בלטו השנה לטובה בבורסה הישראלית. כלכלני לאומי שוקי הון מסכמים את השנה החולפת ומוסרים את המלצותיהם לשנת 2016 - האם מומלצת השקעה במניות הישראליות, אילו מניות מועדפות ומה מומלץ בסקטור הגז, התקשורת והקמעונאות?
הכלכלה הישראלית רשמה האטה קלה בשנת 2015 על רקע הירידה בצמיחה והירידה בייצוא. ריבית בנק ישראל ירדה לרמה אפסית וצפויה להישאר נמוכה במהלך 2016 והשקל ממשיך לשמור על כוחו. בתחזית מיוחדת שמסכמת את שנת 2015 ומביטה קדימה לעבר השנה החדשה, בלאומי שוקי הון מציינים כי השקעה במניות בבורסה בת"א היא ראויה ומועדפת.
לכתבות נוספות בנושא:
רגע לפני 2016: חמשת הסיכונים בבורסה
עסקת מגה תעלה את שוויה של ויקטורי?
ברמת המאקרו ובהסתכלות רחבה על הכלכלה הישראלית מציינים הכלכלנים כי האטה בצמיחה בישראל לא נובעת רק מהצמיחה העולמית והירידה בייצוא אלא גם מהירידה בהשקעה בענפי המשק הישראלי. "נראה כי כלכלת ישראל צפויה להמשיך לצמוח בקצב איטי יחסית, בדומה לשנים האחרונות - בשיעור שנתי של 3% לערך. צפויה התאוששות מסוימת במגזר הייצוא ובהיקף ההשקעות במשק כתוצאה מתוכנית ההשקעות הצפויה של חברת אינטל", מעריכים.
עוד סבורים כלכלני הבנק כי הריבית במשק תישאר נמוכה לאורך 2016 בשל האינפלציה הנמוכה, עוצמתו של השקל והצמיחה שאינה מצליחה לעלות על רמת 3% לשנה.
להחזיק חזק
אילו סקטורים מועדפים בבורסה בת"א? כלכלני לאומי שוקי הון מדגישים שלושה סקטורים מומלצים להשקעה - פיננסים (בשל המחירים הנוחים), ביטחון ותקשורת. בין המניות המומלצות ביותר בסקטורים אלה הן אלביט מערכות, שלגביה מציינים הכלכלנים כי היא חברה מצוינת בשווי הוגן וממליצים "להחזיק חזק", מנורה מבטחים, פרטנר, ויקטורי, ישראמקו, אורמת טכנולוגיות וגזית גלוב.
"המניות המקומיות עדיין מהוות אפיק השקעה מומלץ ואטרקטיבי, בפרט בהשוואה לחלופה הסולידית יותר של המניות, אגרות חוב", מסבירים.
שוק המניות בת"א השיג ביצועי יתר בשנה החולפת בהשוואה לשוקי מניות בעולם והיה שני רק לשוק המניות האירופאי. כלכלני הבנק מציינים כי המומנטום החיובי הגיע בעיקר ממניות החברות הגדולות – טבע, בזק, בנק הפועלים, נייס, אלביט מערכות ופרוטרום.
הכוכבים של 2015
אילו סקטורים בלטו לטובה ב-2015? הכלכלנים מציינים ארבעה כאלה: ביוטכנולוגיה בשל מניית אופקו שהעלתה את התשואה בסקטור. בנוסף סקטור האנרגיה – חברות הזיקוק כמו בז"ן ופז וחברת אורמת, תרמו לביצועים נאים. סקטור המזון – למרות התוצאות הכספיות החלשות יחסית שהציגו חברות הסקטור, המשבר שפרץ ברשת מגה עשה דווקא טוב לענף הקמעונאות וב-2016 צפוי שיפור ברווחים. האחרון הוא סקטור התקשורת עם ביצועים חזקים של בזק והירידה בתחרות בשל הקשיים שאליהם נקלעה חברת גולן טלקום.
לקראת 2016, בענף הקמעונאות כלכלני הבנק ממליצים על המניות ויקטורי ורמי לוי. "אנו צופים המשך המגמה החיובית במניות הסקטור, אך אין ספק שהנהנות העיקריות ממצבה הקשה של מגה הן רשתות הדיסקאונט", מסבירים. בהתייחס למניית שופרסל, מציינים כי היא הנהנית המשנית מהמשבר במגה אך התחזקות רשתות הדיסקאונט מאיימת עליה.
בהתייחס לסקטור התקשורת, מציינים לחיוב את מניית בזק בשל תוצאות טובות צפויות ודיבידנדים נדיבים עם זאת, מדגישים כי המניה מתומחרת כבר באופן מלא ולכן אין צפי לאפסייד בהשקעה. בהתייחס למניות הסלולר, ובמידה והעסקה הגדולה של רכישת גולן טלקום תתממש, מעדיפים בלאומי שוקי הון את מניית פרטנר על פני מניית סלקום. "מחיר הרכישה הגבוה אינו מוצדק, פרטנר תיהנה באופן פאסיבי מעליות המחירים בשוק, מבלי לשלם על כך מחיר".
ישראמקו ולדק קידוחים מועדפות
לעומת הסקטורים החזקים, היו שלוש מניות שדווקא הכבידו מאוד על הבורסה בת"א השנה - פריגו, כיל וחברה לישראל. בסיכום כללי אחד הסקטורים הבעייתיים של שנת 2015 היה כימיקלים שבו המניה הדומיננטית כיל סבלה מרגולציה והירידה במחירי הסחורות בעולם. עוד סקטור מאכזב השנה – הביטוח, ההסבר לביצועים החלשים של הסקטור מתמקד ברגולציה המחמירה.
עוד סקטור שבלט השנה היה סקטור הגז ומניות הענף נסחרו על רקע הדרמה סביב אישור מתווה הגז. הממשלה והכנסת אישרו את מתווה הגז, המחייב את דלק ונובל למכור את מאגרי תנין וכריש. קבוצת דלק חויבה למכור את כל אחזקותיה במאגר תמר תוך 6 שנים ומאגר לוויתן אמור להיות מפותח עד 2019.
בלאומי שוקי הון ממליצים על שתי מניות בסקטור הגז – ישראמקו ודלק קידוחים ומציינים כי מחירי השוק שלהן מאזנים נכון בין הסיכונים להזדמנויות בטווח הקצר ומקפלים בתוכם אפ סייד בטווח הבינוני ארוך.
"אנו רואים במניית ישראמקו החזקה דפנסיבית על רקע הערכות החיוביות שלנו ביחס למאגר תמר", מציינים. כאמור, גם מניית דלק קידוחים מומלצת, "המניה הזולה מבין השותפויות מקבוצת דלק". בהתייחס למניית רציו, מציינים הכלכלנים כי היא עשויה להגיב בעליות בטווח הקצר עם אישור סופי של מתווה הגז אך היא השקעה בעלת סיכון גבוה יחסית ואופק רחוק יותר.