בקשה לתביעה ייצוגית נגד בליינדספוט
התובעים טוענים כי אפליקציית המסרים האנונימיים מפרה את הוראות חוק הגנת הצרכן, כיוון שהיא מסתירה מידע. בליינדספוט בתגובה: הנתונים שמוצגים אינם נכונים כלל ועיקר
בבקשה, שהוגשה על-ידי עורכי הדין נופר טל ורועי ביטון לבית המשפט המחוזי מרכז, נכתב כי לאחרונה שווקה האפליקציה המאפשרת שליחת תכנים (הודעות כתובות, תמונות וסרטונים), באופן אנונימי באמצעות מכשירי טלפון ניידים, מבלי שניתן לזהות את השולח.
בליינדספוט, על-פי הבקשה לתביעה ייצוגית, "היישום משפיע גם על מי שלא מתקין אותו ולא משתמש בו, שכן כל משתמש יכול לשלוח כל הודעה למספר טלפון סלולרי והמחזיק באותו מספר יקבל הודעת מסרון המבשרת לו כי 'מישהו שאתם מכירים שלח לכם הודעה אנונימית באמצעות בליינדספוט. נחשו מי זה?"
עוד נטען בבקשה לתביעה ייצוגית כי "מדובר בפרסומת לכל דבר, שכן מטרתה לגרום למקבל ההודעה לתקין את היישום על מכשיר הטלפון שלו, פעולה שתשיא את רווחיה של הנתבעת". בבקשה לתביעה הודגש כי "אמנם התקנת היישום והשימוש בו הם ללא תמורה ואולם, הנתבעת מגייסת משקיעים, כאשר אחד המשתנים החשובים עבור המשקיעים הוא מספר המשתמשים ביישום, היינו מספר המתקינים".
ומה עושה מי שמקבל את ההודעה, לפי התביעה הייצוגית? "לחיצה על הקישור שנשלח בהודעה, מפנה למסך בו ניתן לראות את תוכן ההודעה
שנשלחה, מבלי לדעת מיהו השולח וכן להתקין את היישום. כלומר, גם אם אדם מסוים בחר להימנע מהתקנת היישום, בשל ההשלכות החמורות של התקנתו, הוא עדיין חשוף לנזקים ולהטרדה כתוצאה מהשימוש בעל כורחו אשר נכפה עליו, עם שליחת המסרון הרגיל".
כמו כן נכתב בעתירה כי "בליינדספוט מפרה את הוראות חוק הגנת הצרכן, שעה שהיא מסתירה מידע, מטעה ומנצלת מצוקה של צרכנים. כמו כן מפרה הנתבעת את הוראות תקנות פרסום לקטינים את הוראות חוק התקשורת תוך שהיא מסבה נזק, הן למשתמשים ביישום והן לאחרים שמעולם לא הסכימו לכך שהנתבעת תשלח להם הודעות".
מבליינדספוט נמסר בתגובה: "הנתונים שמוצגים אינם נכונים כלל ועיקר. נכון לרגע זה, לא התקבלה כל תביעה במשרדי החברה. אנו לא מגיבים לתביעות משפטיות שעולות בתקשורת.
במידה ונדרש - נגיב בהתאם בבית המשפט".