שתף קטע נבחר
 

הכי יעיל: כך תבחרו תכשיר לטיפול בכינים

הילד מגרד, אתם מסרקים אותו ומבינים שאין ברירה. ממהרים לקנות תכשיר מוצלח אך מגלים מדף ובו מגוון עצום של תכשירים עם הבטחות והוכחות. מה עושים? ומה כדאי לבדוק על האריזה?

תחום הטיפול בכינים מציע מגוון רחב של מוצרים. המוצרים נבדלים זה מזה ולפעמים לא ברור מהם ההבדלים ועל מה צריך לשים לב במיוחד. חשוב לבצע טיפול נגד כינים וביציהן, רק אם נמצאו כינים חיות על הראש. על מנת לראות אם יש כינים חיות על השיער, ניתן להיעזר במסרק כינים (מסרק בעל שיניים צפופות). לפני שרוכשים את המוצר, כדאי להשקיע מעט ולקרוא בעיון את מה שכתוב על גבי אריזת המוצר.

 

מה חשוב לחפש?

 

מאיזה גיל מותר להשתמש?

ישנם מוצרים שניתן להשתמש כבר מגיל שישה חודשים. אומנם מאוד נדיר בגיל כזה להיות נגוע בכינים, אך הדבר מראה על בטיחות המוצר.

 

האם יש צורך בטיפול נוסף?

תלוי במוצר. ישנם מוצרים שבהם מספיק לערוך טיפול אחד אך רוב המוצרים לטיפול בכינים דורשים לחזור על הטיפול לאחר שבעה ימים. בזמן הזה שבין הטיפולים, חשוב לדעת שהילד נשאר נגוע בכינים ומומלץ לסרק את השיער בעזרת מסרק כינים לאחר כל חפיפת ראש, בכדי להרחיק את הכינים הצעירות שבקעו מהביצים ששרדו את הטיפול הראשון.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

האם המוצר משמיד כינים וביצי כינים?

מומלץ להשתמש במוצר שמשמיד כינים וביצי כינים בטיפול אחד. זאת מכיוון שביצי כינים שלא הושמדו בטיפול הראשון בוקעות תוך תשעה ימים, ולכן יש צורך לעשות טיפול שני. לאחר הטיפול שמשמיד ביצי כינים עדיין ניתן יהיה לראות את הביצים המושמדות וקליפות הביצים הריקות, שיכולות להישאר עד שישה חודשים דבוקות לשיער.

 

באופן כללי, ביצים שרחוקות מהקרקפת בס“מ אחד או יותר הן ביצים ריקות שאינן מצריכות טיפול. ביצים אלו כבר לא ייבקעו לכינים אך ייתכן ומהוות מפגע אסתטי. כדי להסיר אותן יש להשתמש במסרק כינים, בזמן שהשיער רטוב עם מרכך, במשך כמה שבועות.

 

מה זה מוצר המכיל חומרים טבעיים?

קיימים הרבה מוצרים על המדף בעלי שם או תמונה המזכירים "טיפול בכינים" אך הללו לא הוכחו כיעילים בהשמדת כינים, ולכן בשום מקום על האריזה לא כתוב עליהם שהם משמידים כינים וביצי כינים. המוצרים הללו מכילים שמנים שונים ומוכרים בשם "מוצרים טבעיים" והם מיועדים לשמירה על היגיינת הראש. בדרך כלל מדובר במוצרים שלא קיבלו אישור מפורש ממשרד הבריאות לטיפול בכינים. 

 

מה לגבי שיטות הסבתא?

כידוע בעבר שיטת הטיפול הנפוצה היתה נפט, שמן וחומץ. גם היום הרשת מלאה בעצות, כגון שימוש בחומרים כמו שמן, חומץ, מרגרינה, חרדל וכדומה. הנפט מאוד רעיל ומסוכן (היו מקרים בהם ילדים אושפזו בגלל שימוש בנפט) ושאר החומרים המוזכרים לא נבדקו או הוכחו כיעילים נגד כינים או ביצי כינים, והם עלולים לגרום לגירוי בקרקפת. על כן, לא מומלץ להשתמש בשיטות אלו בטיפול בכינמת.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

האם ניתן למנוע הדבקות חוזרות בכינמת?

אף אחד מהמוצרים הטיפוליים נגד כינים אינו מונע הידבקות חוזרת ולכן הילד עלול לחזור עם כינים כבר למחרת הטיפול, מאחר שנדבק שוב מילד אחר. כיום ישנם מוצרים ייעודיים המאושרים על ידי משרד הבריאות למניעת התרבות של כינים על הראש.

 

כיצד למנוע הידבקויות חוזרות?

1. לאסוף את השיער לילדים עם שיער ארוך

2. לידע את הגננת/המורה שהילד נדבק בכינים

3. חשוב שהגננת/המורה תבקש משאר ההורים לבדוק את הילדים ולטפל באלו שנמצאו נגועים בכינים

4. לבדוק את שאר בני המשפחה ולטפל אם יש צורך

5. לכבס בגדים ומצעים שבאו במגע עם הכינים

 

כאשר הולכים לבית מרקחת לבחור מוצר כדאי להתייעץ עם הרוקח. בבחירה עצמית של מוצר, כדאי לקרוא היטב את הכתוב עליו. מומלץ גם להתייעץ עם הורים נוספים לבחירת המוצר היעיל ביותר.

 

ועוד כמה דברים מעניינים על כינים:

 

צילום: שחף נוריה, גמביט הפקות

צילום: שחף נוריה, גמביט הפקות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יעוץ מדעי: פרופ' קוסטה מומצ'וגלו, מומחה לפרזיטולוגיה (חקר טפילים)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ביצי כינים שלא הושמדו בטיפול הראשון בוקעות תוך תשעה ימים
צילום: shutterstock
מומלצים