שתף קטע נבחר
 

היועץ המשפטי של עמידר התנגד להשכרת בית החברה ללא מכרז

חברת הדיור הממשלתית השכירה את בית עמידר למלונות דן ללא מכרז, לאחר שקיבלה חוות דעת חיצונית מעו"ד יוסי בנקל, שאישר כי די בפרסום 2 מודעות קטנות בעיתונים. עמידר: "בהתאם לתקנות בוצע הליך פומבי מעין מכרזי"

גילויים חדשים בפרשת עמידר והמכרז המוזר: חוות דעת חיצונית של עו"ד יוסי בנקל ממשרד עורכי הדין ראב"ד מגריזו היא שסיפקה לחברת עמידר את ההכשר להשכיר ללא מכרז את בית עמידר בתל אביב לרשת מלונות דן של מיקי פדרמן. ל"כלכליסט" נודע כי היועץ המשפטי של עמידר דודי גלמן תמך בהשכרת הנכס באמצעות מכרז ואף החל לכתוב אותו, אולם הנהלת עמידר ברשות יו"ר הדירקטוריון יצחק לקס החליטה שלא לפרסם למכרז. במקום זאת הסתפקה החברה בפרסומן של שתי מודעות בשטח קטן בעיתונים "גלובס" ו"דה מרקר", שבאמצעותן היא הציעה להשכיר את המבנה. לשם הכשרת המהלך פנתה החברה לקבל חוות דעת מבנקל.

 

המודעה האנונימית וה"מכרז" המוזר: גלנט הורה לבדוק העסקה

 

לפי חוזר של רשות החברות הממשלתיות מספטמבר 2015, יש לקבל אישור מראש להעסקת יועץ משפטי חיצוני כמתחייב מסעיף 47 לחוק החברות הממשלתיות. הבקשה צריכה להיות מוגשת על ידי היועץ המשפטי של החברה הממשלתית. שכירתו של יועץ משפטי חיצוני צריכה להיעשות באמצעות מכרז פומבי ויש לנמק את בחירתו.

 

גלמן צפוי לסיים את תפקידו בעמידר בפברואר . החברה סירבה לציין את הסיבות לכך, אולם הדגישה כי ההחלטה על כך התקבלה חודשים לפני שהושכר המבנה לפדרמן. גלמן סירב להגיב לדברים, ורק מסר כי הוא חב חובת נאמנות למקום העבודה שלו.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", עמידר השכירה את בית עמידר, שנמצא בשדרות שאול המלך מול אזור הקריה בתל אביב, לרשת מלונות דן למשך 15 שנה עם אופציה להארכה. מדובר על מבנה בן 8 קומות שבנוי על שטח של 4,100 מ"ר.

 

עמידר לא פרסמה את המחיר למ"ר שנקבע בעסקה. רשת מלונות דן הודיעה כי תשלם 4 מיליון שקל בשנה תמורת שכירת המבנה, וכי היא תשפצו ב־40 מיליון שקל ותהפוך אותו למלון לצעירים. לפי שמאים, מחיר השכירות הזה הוא נמוך בהשוואה למחירי השכירות באזור.

 

לפי תקנות חובת המכרזים, על חברות ממשלתיות להעדיף התקשרות עם כל גורם פרטי באמצעות מכרז פומבי, גם אם הותר לו לחתום על חוזים ללא מכרז. לפי התקנות, יש לוותר על מכרז רק כאשר החברה משוכנעת שאין לכך מקום, ואז על ועדת המכרזים לנמק זאת ולהודיע על כך לוועדת הביקורת של החברה.

יו"ר עמידר, איציק לקס (צילום: אתר עמידר) (צילום: אתר עמידר)
יו"ר עמידר, איציק לקס(צילום: אתר עמידר)
 

בהתחשב בעובדה שעמידר מקפידה לקיים מכרזים אפילו כשהיא מציעה דירות קטנות למכירה, מדובר בעסקה חריגה. בעקבות הפרסומים הורה שר הבינוי והשיכון יואב גלנט ליועץ המשפטי של משרדו לבדוק את הנושא.

 

עו"ד בנקל מסר בתגובה כי הוא מנוע מלהגיב לעניין מקצועי שבינו לבין לקוחותיו.

 

מעמידר נמסר בתגובה כי "מתחילת ההליך פעלה עמידר להשגת התמורה הגבוהה ביותר תמורת הנכס. לפיכך, בהתייעצות עם יועציה המשפטיים (פנימיים וחיצוניים), והיות שקיום מכרז היה מפחית את התמורה תמורת הנכס, הוחלט, בהתאם להוראות תקנות חובת מכרזים, על ביצוע הליך פומבי מעין מכרזי.

 

"במסגרת ההליך פנתה עמידר לחוכרים פוטנציאליים באופן הבא: 1. פנייה ישירה לגורמים פוטנציאליים שחלקם היה מוכן להחכיר אבל בסכום נמוך משל דן. 2. פנייה למתווכים מובילים המתמחים בהשכרת נכסים דומים — שהביאה להצעה ממלונות דן. 3. פנייה לציבור באמצעות מודעות שפורסמו בשני עיתוניים ארציים.

 

"הערכת שווי שמאית שהזמינה עמידר נקבה בדמי שימוש חודשיים של 317 אלף שקל — נמוך מהצעת דן שעמדה על 335 אלף לחודש. דן היתה היחידה שהצעתה היתה גבוהה מהערכת השווי. עמידר סבורה כי ההליך שנקבע לצורך החכרת הנכס הינו האופטימלי בנסיבות הקיימות והוא שאפשר לחברה להשיג תמורה גבוהה עבור הנכס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים